Golf 7 ikinci el araç alımı Lütfen Yardım


atahan3440

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
İsim
Hasan
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Golf 7 1.6 TDi BlueMotion Comfortline 2016 Model Manuel vites araç almayı düşünüyorum 2. el . Nelere dikkat etmeliyim bu tip araçlar genellikle ne gibi kronik problemler içeriyor bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler

 
Merhaba,

Manuel olduğu için araç bakımlı olduğu sürece pek problem çıkmayacaktır. Güvenilir bir ekspertiz yatırırsanız, yürüyen akşam, motor-şanzıman bakan bir yerde, ekstra bir durum olacağını düşünmüyorum. Aracın bütün elektronik donanımlarının çalıştığından emin olun. Sensörler, klima gazı hız sabitleme gibi. Comfortline donanımda hız sabitleme, ön arka park sensörü, otomatik far ve yağmur sensörü opsiyonel olduğu için bu donanımların olup olmamasına göre fiyatın değişeceğini bilmenizde fayda var.

 
Ayrıca lastik durumu ve akünün değişip değişmediğini de kontrol etmek lazım. Aracın yaşı itibariyle akü değişmediyse ömrünün sonlarına yaklaşmış olabilir.

 
Comfortline olduğu için içerisinde ekstra opsiyon varsa iyi olacaktır. Bunlar dışında yukarıda İhsan hocamın söylediği gibi manuel olduğu için bakımlarının düzenli yapılmış olması her araçta olduğu gibi bunda da önemli. DSG olsaydı kesinlikle yetkili servis bakımlı olması önem arz ediyor.

 
@AhmetCakmak 50.000 km aracın bakımlarını yetkili servis değil de özel serviste yaptırması sıkıntı yaratır mı peki hocam ?

 
Arkadaşların dediği gibi,

+ yetkili servis bakımlı olması

+ lastiklerin yeni olması

+ akünün yeni olması

+ sürüş konfor ve ışık paketi olması pozitif yanları olur. 

Özel servis bakımlı olması da manuelde engel değil. Fiyat politikanızı etkileyen hususlar bana göre yukarıda yazdıklarımdır. 

 
@AhmetCakmak 50.000 km aracın bakımlarını yetkili servis değil de özel serviste yaptırması sıkıntı yaratır mı peki hocam ?
hayirli olsun oncelikle yetkili servis bakimli olmasi konusunda sunu dicem simdi arkadaslar yetkili servis demisler demesinede kac kisi yetkili serviste bakim yaptiriyor buda ayri bir konu fiyatlar belli benzinli arac bakimi 1100 tl olmus arkadaslar disarda 400 450 arasinda bakim yapiliyor periyodik bakimlarindan bahsediyorum zaten arac 50 binde yazmis arkadas trigeri vs agir bakimlarina daha var imkanlar olcusunde agir bakimlarini servisinde tercih edilebilir belki ama onun haticinde gercekten kaziklandigimizi ayrica iyi bir ustanin servisteki ustalardan farkinin olmadigini dusunuyorum  

 
Ben herzaman yetkili servise giderim bu 7. Arabam ilk aracımda sanayii tecrübem oldu tövbe ettim

 

Geri
Üst Alt