Yeni Taşındım - Daireme internet tesisat mı gerekli?


thelordof

Katılımcı Üye
 
Katılım
16 Nis 2019
Mesajlar
1,039
Tepkime puanı
389
Konum
Ank
İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance
8 yıllık bir daireye taşındım, daha önce ki oturanlar yaşlı olduklarından hiç internet bağlatmamışlar dolayısıyla ev içinde internet kablosu göremedim. Bu ev içi tesisatı kimin yapması lazım, ücretsiz yapıyorlar mı sağlayıcılar? 

Ev içinde şu iki kablodan başka bir kablo görmedim. 





Apartmanda ki internet kutusu/santrali böyle:



 
@metinkar TT ev içi tesisatı yapıyor mu,ücretli ücretsiz? Türktelekom altyapısı kullanan başka firma düşünüyordum millenicom vs  ? 

Çok teşekkürler.

 
Ev ici tesisati yapmazlar, bina dagitim kutusuna kadar yaparlar.

 
En kotu turkcell superbox alirsiniz pahali ama olsun :)  

 
İmkanınız varsa ttnet bağlantın. Diğerlerinin müşteri hizmetleri pek iyi değil. Türknet kullandık İnternet gitmediği sürece iyi ama gidince muhatap yok. 

 
@CemK teşekkürler

 
@metinkar 2. Fotoda ki priz internet için mi hocam? 

 
@agacmalzeme taşındığım yerde  1 yıl oturma gibi durumum  var. O nedenle 2 yıllık kontrat yapmak korkutuyor türktelekom da

 
Bina'da Superonline Fiber altyapisi varmi acaba, eger varsa en iyisi odur, yoksa adsl yada vdsl baglatmaniz lazim, onunda altyapisi her turlu Turk Telekom oldugu icin direk onlardan almakta fayda var.

 
Ben Millenicom VDSL kullanıyorum, TT altyapısını kullanıyor. İlk günden beri gayet memnunum. Tavsiye edebilirim düşünüyorsanız. Yaklaşık 5 ay oldu, 1 gün bile sıkıntı çıkarmadı.

Eskiden aynı binamda Superonline ADSL kullanıyordum 6-7 mbitleri anca görürdüm, Millenicom'la şimdi 15-16 mbit'ler arasında gidiyor. Gerçi ikisi de ADSL-VDSL olduğu için TT altyapısını kullanıyor ama neden böyle olumlu yönde bi fark oldu anlamadım.

 
@CemK superonline fiber ve kablonet yok.  Etimesgut merkeze taşındım.  Türktelekom vdsl altyapısı var sadece.

 
@metinkar dsl line kablo giriş tipli priz değil mi o? Eve gidince yeniden bakarım pazar günü 

 

@bcaksk millenicom düşünüyorum bende. Dairem 79 a kadar hız destekliyor. Alırsam 35lik sınırsız paket düşünüyorum.   Sizin hızlarınız neden 15 - 16 ? Bayağı eski sistem mi var sizin orda? Adsl de superonline epey pahalı. 

Siz hangi modemi kullanıyorsunuz bu arada, vdsl destekleyen bir modem almak gerekiyor bende adsl destekleyen modem var.

 

Geri
Üst Alt