Golf 7 aracıma motor yıkama yaptırmayı düşünüyorum


Onr3434

Yeni Üye
Katılım
4 Eyl 2019
Mesajlar
17
Tepkime puanı
0
İsim
Onur
Arkadaslar aracıma motor yıkama yaptırmayı düşünüyorum sonax da siz ce zararı olur mu yaptıran var mı

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zararı olur diyen de var olmaz diyen de var. Ben şahsen yaptırmam. Onun yerine würth ün motor temizleme spreyini kullanıyorum. Size de tavsiye ederim.

 
Würth motor temizleme spreyini tek geçerim. Sıktıktan sonra bir bezle silin. 2 kez uyguladım Bi sorun çıkmadı. Uyguladıktan sonra Bi müddet çalıştırmayın yeterli

 
Defalarca kendim yıkadım motoru, boşuna para vermeyin, alın bir würth sprey, sıkın, bir boya fırcası ile elinizin girdiği her yeri fırçalayın, biraz uzaktan basınçlı suyu vurun, hiç birşey olmuyor. Aynı yere çok tutmayacaksını birde sokete benzer olan yerlere daha uzaktan tutacaksınız. Hava tabancası varsa onla atın fazla suyu, yoksada bırakın öylece. Sonra motor mis. Ben her iki üç ayda bir yapıyorum. 

 
Yıllar önce passat aracımın motorunu yıkatmıştım 1 ay geçmeden abs modulu bozulmuştu o yüzden yaptırmıyorum yoksa bende temiz olmasını istiyorum

 
işini bilen bi yıkamacı yapar beyinleri maskeler tazzigi nereye vuracagını bilirse hiç bi sıkıntı olmaz tecrübe ile sabit.

 
Würthün spreyi az kirli motorda iş yapıyor fakat kirler çoksa ve katılaşmızsa kirleri maskelemekten başka birşey yapmaz.

Her aracımın motorunu kendim yıkarım şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım . Apc bez ve fırça ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz . 

3077CE30-FB1E-4262-80D5-B73B927D5090.jpeg

69BEED93-89D1-419D-A5E1-755277A1991D.jpeg

7D519A50-AC10-4F45-B853-C3A4C5CE1A68.jpeg

97E99154-3D18-4DD1-9AF5-83B6B04345FA.jpeg

C1E16BD0-A98D-48ED-84D1-2AB86CCA8BFE.jpeg

 
Oto yıkamalarda motor yıkama tavsiye etmem ama detay merkezleri felan olsa gözün kapalı yıkatır derim çünkü kendi aracı gibi özen gösterirler. Size tavsiyem APC ve plastik yenileyici edinip, motor beyni akü ve soketleri maskeyeleyip kendiniz yapmanız. Ama öncesinde motor temizliği hakkında araştırma yapıp ondan sonra yapabilirsiniz. Basınclı su kullanmadan bile güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Hem motor temizliği insanı gerçekten rahatlatıyor tavsiye ederim :)

 
Ben kendim cesaret edemem, dışarıda da herhangi bir yere vermem diye yetkili serviste aracın 2. senesinde temizletmiştim. Gayet güzel temzilemişlerdi. Pek tabii ücreti mukabilinde.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Servis onermiyor 2016 dan sonra. Bana gecen sene servis bakimda oyle dedi..

 
Würth sprey aradım buralarda bulamadım.İnternetten alayım dedim kaldı.Tekzen den markasız bir ürün aldım ama sıkıp silmek ovalamak bana göre değilmiş.Yakın arkadaşım polo arabasını amatör yıkamacıda motor yıkattı böyle temiz olamaz arac yeni bayiden çıkmış gibi oldu.1 hafta sonrada arabayı sattı.Forumdan smokemotionun kanalında bu würthle yıkamanın videosu vardı.Ben yıkamacıda cesaret edemem.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Yıkamaya filan gerek yok. Bu kadar da titiz olmayın. Sizi rahatsız eden kir varsa bezle dikkatlice silin

 

Yıkamaya filan gerek yok. Bu kadar da titiz olmayın. Sizi rahatsız eden kir varsa bezle dikkatlice silin
Motor temizliği ilerde bir su kaçağı yağ kaçağı gibi durumlarda sorunun fark edilmesini kolaylaştırır . 

 

Geri
Üst Alt