İkinci el fiyat artışı “0” ları geçti


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
TÜİK verilerine göre 2019’un ilk altı ayında sektörün yaklaşık yüzde 6 daraldığını ifade eden Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, Ocak-Haziran ayları arasında ikinci el fiyatlarında toplam yüzde 10 artış gözlemlendiğinin altını çizdi. 

Ayyıldız, aynı dönemde sıfır otomobil fiyatlarına bakıldığında bazı markaların yüzde 6-7 civarında zam yaparken, bazılarının hiç değişim yapmadığını belirterek; “Ortalama bir oran vermek gerekirse yaklaşık yüzde 4 civarında bir değişim oldu. İkinci el pazarında gerçekleşen satışlara baktığımızda ise Türkiye’de 2017 yılında piyasadaki otomobillerin yaş ortalaması yüzde 11,7’di. 2018 yılında açıklanan verilere göre bu oran yüzde 12,6 olarak gerçekleşti.  Bu durumda tüketicilerin alım gücünden dolayı yaş ortalaması daha yüksek araçları tercih etme eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz. Segment olarak baktığımızda ise ekonomi sınıfı B ve C segment araçların daha fazla satıldığını görüyoruz” dedi.

 
@AhmetCakmak insanlar mecbur ikinci ele yöneliyor hocam artık. Ama bunu fırsat bilen şark kurnazı da piyasada bir o kadar çoğalmış durumda. İnsanlar da bunları görüp, piyasa böyle diyerek fiyatları yukarı çektikçe çekiyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

 
ikinci eller ile sıfır fiyatları arasındaki makas çok fazla açılmıştı, bunun kapanması normal.

sıfırı ile 1 yaşındaki aracın arasında 30-40bin farketmeye başlamıştı bi aralar.

 

Geri
Üst Alt