Golf 7 1.6 TDI Disk Tavsiyesi


Align

Üye
Katılım
16 Eyl 2018
Mesajlar
37
Tepkime puanı
9
Konum
İstanbul
İsim
Batuhan
İyi akşamlar.

Ön, arka fren disk ve balatalarını değişmeyi düşünüyorum. Fakat almışken brembo alayım diye düşündüm. Malesef yurt içinde satıcısı yok. Almanya'dan getirtecem fakat 1-2 tane soru var aklımda. Öncelikle ön disk 288 mm arka disk 272 mm olarak geçiyor. Brembo'nun ürünlerine baktığım zaman fren sistemi TRW ve TEVES olmak üzere 2 çeşit diski bulunuyor. Aracım 2013 10. ay çıkışlı. Hangi fren sisteminin bulunduğunu nasıl öğrenebilirim? Diskler konusunda her türlü bilgi ve tavsiyeye açığım. Kolay gelsin

Edit: Bu TRW ile TEVES arasındaki farklar disk kalınlığı ve minimum kalınlık. Bizim araçlarımızda ki disk kalınlığı 25 mm diye biliyorum eğer doğruysam fren sistemi TEVES oluyor. Yanlış bilgi aynı kalınlıklarda TRW ve TEVES oluyormuş.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Align hocam , urun ve fiyat bilgisi alırsan benimle de paylaşır misin.  Bende arayış icerisindeyim ciddi şekilde 

 
@Align Aracınızda DCC var ise oem 312mm, kaliperi de değiştirseniz oem 340mm ön, 310mm arka Golf R disklerini takabilirsiniz.   Fiyat konusunda bilgim yok ancak brembodan daha ucuz olur diye tahmin ediyorum. Yabancı forumlarda nasıl yapılır konularını bulabilirsiniz, parçaları sipariş etmeden önce bir sürpriz ile karşılaşmamak için bakmanızı öneririm.

DCC yok ise oem büyük diskleri takabilmek için birkaç parçanın daha değişmesi gerekiyor.

Aracınızın fren boyutunu parça numarasından iki kere kontrol edin. Tüm Golflerde 288mm ön disk yok,aracınızın opsiyon seviyesine göre 276mm lik diskleriniz var olabilir. 276mm’lik diskin göbeğine 288,312,340mm’lik disk  takılamıyordu diye hatırlıyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt