Torpidoda oluşan lekeler


Ugur037

Üye
Katılım
21 Kas 2018
Mesajlar
117
Tepkime puanı
46
İsim
Uğur
Arkadaşlar merhaba, Golf7 aracımın torpidosunda nokta nokta lekeler oluştu.Torpidoyu siliyorum lekeler kayboluyor ancak ertesi gün tekrar ortaya çıkıyor bu neden olabilir? Elimle ovalayınca çıkıyor gibi acaba torpido sumu emiyor?

 
Oto yıkamacıların   kimyasallarından olabiliyor  o lekeler hocam.  

 
@gokhan8585 aynen hocam sihirli sünger yerine ılık suyla silmek daha mantıklı olduğu kadar çıksın torpido değiştirmekten iyidir.

 
Su ile siliyorum kayboluyor ancak ertesi gün yine görünüyor

 
@Ugur037 Hocam sanki göğüs kısmını sildiğiniz kimyasal bir maddenin kalıntıları olabilir mi? sildikçe orası kusuyor olabilir.

 
@brt06 bilmiyorum ki geçermi acaba kalıcı leke olsa silincede olur

 
@Ugur037  aracı aldığımda benden önceki sahibi göğüs kısmına telefon sabitleyici aparat takmış yapışkan kısmı oraya iz yapmıştı her sildiğimde kaybolur gibi oluyor ancak belli bir süre sonra yeniden kendini belli ediyordu sürekli nemli bezle siliyorum son zamanlarda belli belirsiz bir leke kaldı sadece ılık suyla sildim eğer farklı birşey değilse sizinkide zamanla çıkacaktır.

 
Arkadaşlar siliyorum ancak belli zaman sonra lekeler yine çıkıyor anlayamıyorum neden acaba sanırım deri emmiş bunu nasıl temizleyebilirim ?

 

Arkadaşlar siliyorum ancak belli zaman sonra lekeler yine çıkıyor anlayamıyorum neden acaba sanırım deri emmiş bunu nasıl temizleyebilirim ?
Bunlar yüksek ihtimal yıkamacıların şip-şak temiz göstersin diye kullandıkları silikonlu torpido parlatıcısı yüzünden oluşan lekeler., silikonlu ürünler bu tür yumuşak plastiklerin en büyük düşmanıdır., 

Yapmanız gereken detay/temizlik dünyasında APC (all purpose cleaner) denilen çok amaçlı temizliyicilerle o bölgeyi güzelce temizlemelisiniz., Şayet halaa çıkmıyor ise yapacak bişey kalmıyor demektir.. 

İhtiyacınız olanlar;

-Valet Pro All Purpose Cleaner veya

-Koch Chemie Green Star  

-Bayanların makyaj yaparken yüzlerine pudra sürmek için kullandıkları tombul fırçalardan temiz ediniz., rossmann, gratis gibi mağazalarda satılıyor., burdaki amaç temizlenecek yüzeyin oldukça narin bir yapısı olduğu için mümkün olduğu kadar yumuşak uçlu fırça kullanmak., ön konsol da sert yapılı fırça kullanmak malzemeye zarar verecektir..!! 

-Bol miktar uzun tüylü mikrofiber bez., BİM ‘de 5’li paket halinde satılıyor.. 

Temin ettiğiniz apc ürünü 1:20 sulandırma oranıyla sprey şişenin gramajına göre (1birim ürün, 20 birim su) olacak şekilde sulandırıp., fırça yardımıyla yüzeyi güzelce temizleyiniz., sonrasında nemli mikrofiber bez yardımıyla deterjan artıklarını siliniz., Bu işi güneş altında değilde gölge bir yerde yapmanızı öneririm.. lekelerin durumuna baktıktan sonra çıkmayan lekeler mevcut ise tekrardan bölgesel temizlik yapabilirsiniz., veya sulandırma oranını 1:15 ‘e çekip 2.ci kez temizlik yapın., 

Aman çok uğraşmayayım., ne uğraşcam bu kadar diyerekten direk 1:15 veya 1:10 gibi agresif karışım hazırlayıp tek seferde temizlerim gibi biz Türk’lere özgü mantık ile yapmanızı önermem., burdaki amaç o lekelerden kurtulmak ama aynı zamanda bunu yaparken malzemeye de zarar vermemek., önce 1:20 sulandırma yetmedi mi o zaman 1:15 veya 1:10 denenebilir., 

Valet pro apc: Ürün 500ml. (kullanıma hazır karışım) ve 1litre konsantre olarak satılmakta., siz 1 litre olanından alıp kendiniz temizyeceğiniz bölgenin kir durumuna göre sulandırarak daha tasarruflu bir ürün almış olursunuz.. 1:5 sulandırırsınız motor temizliği yaparsınız, 1:20 sulandırırsınız iç temizlikte kullanırsınız gibi gibi.. 

 

Geri
Üst Alt