İkinci el 1.6 TDI 2013-16 arası golf bakıyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?


selmankaya

Yeni Üye
Katılım
18 Ağu 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
1
Konum
İSTANBUL
İsim
Selman KAYA
Merhaba;

İlk olarak bütcem 90-110 arasında 1.6 TDI golf 7 bakıyorum. İkinci el alacağım için otomatikten ziyade manuel almamı tavsiye ediyorlar fakat tavsiye aldığım kişiler golf sahibi değiller o yüzden en sağlıklı bilgiye buradan ulaşabileceğimi düşünüyorum. Hangi konuda dikkat etmeliyim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
DSG yani yarı otomatik şanzıman Golf kullanmayanlar tarafından kulaktan dolma bilgilerle sanki çok kötüymüş gibi lanse ediliyor hocam. Otomatik vites araç her zaman iyidir, kaldı ki DSG yarı otomatik olduğu için daha performanslı ve yakıt tüketimi diğer şanzımanlara göre daha azdır. Ayrıca DSG pazar hacmi daha fazla olduğu için satarken de manuel'e göre daha kolay satılır. Tabiki DSG'de sorunsuz bir şanzıman değil, bu yüzden alacağınız araçta garanti veya iyi niyet garantisi devam ediyor olması sizin için faydalı olacaktır.

Alacağınız araç yetkili servis bakımlı, değişenlerinin, boyananlarının vs yetkili serviste yapılmış olması o aracın daha güvenli olduğunu gösterir. Hasar kayıtsız ve sanayide boyanan parçası olan araçtan ziyade hasar kaydı olan yetkili serviste yapılmış araç çoğu zaman daha iyidir. Bunlar dışında 100-120 bin km'ye yaklaşan araçların ağır bakımlarının yapılmış olması da sizin için iyi olacaktır. Midline plus biraz donanımsız kalıyor. Comfortline'da biraz donanımsız ama en bariz fark koltuklar , ön kapılarda led döşeme var ve ön konsol Piano black. Donanımlı Comfortline veya donanımsız Highline bulunabilir sanırım bütçenize göre temiz düşük km araçlar. Dizel fiyatları bir hayli fazla olduğu için yıllık 10-15 bin km yapıyorsanız tsi araçlara da bakabilirsiniz.

 
Dsg Candir Hocam. Tavsiye ederim. Sadece bilinçli kullanmak yeterlidir

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Benim de tavsiyem yılda 20 bin üstü yapmıyorsanız tsi olacaktır. 1.4 tsi hem keyiflidir hem de korkulduğu gibi bir yakıtı yok. 100 km de 6.5 litre civarı yakar ki şehiriçi dizel de 5-5.5 yakıyor. Kaldı ki benzinli arabanın sessizliği, bakım maliyeti vs derken çok yol yapmayanlar için iyi bir tercih konumunda. Kesinlikle dizel alacağım derseniz, km 120 ye yakınsa @AhmetCakmak hocamın dediği gibi ağır bakımlarının yapılıp yapılmamış olması önemli. Benim nazarımda da benzin dizel ne olursa olsun dsg aracın servis bakımlı olması sizin için iyi olacaktır. Almışken de highline alın, oyuncakları oldukça keyiflidir :)

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Bu arada dsg işi biraz şans gibi hissettiriyor bana. Leonumda o kadar özen göstermeme rağmen 44 bine gelene kadar 2 kez sağlam dsg arızası yaşadım. 100 bini deviripte tık sorun çıkarmayan arkadaşlarım da var. Bu yüzden dsg alınacaksa kesinlikle aracın servis bakımlı olması taraftarıyım. Olası sorunlarda iyi niyet garantisinden faydalanabilirsiniz.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Cevaplara bak, açıklayıcı, kitap gibi :)

Elinize sağlık. 

 
Opel astra h kasa aracım vardı otomatik (easytronic dünyanın en kötü Şanzımanı dır bence 🙂) arkadaşımın da vardı ben sattım İlk vw aracım 2011 tsi 122hp dsg MK5 jetta aldım arkadaşım gördüğünde Bi çuval laf etti sonra direksiyona geçti kullandı bir hafta sonra aracını satıp aynısının dizelini aldı sonra onu 1 sene kullandı 2015 dsg dizel aldı. Dsg kuru kavramanın biraz kötü şöhreti oldu buna kimse hayır diyemez. Yenilerde sorunlar azaldı. Servis bakımlı alırsanız iyi niyet garantisinden dsg için yararlanırsınız. Dsg nin tadını başka arabada alırsınız oda bence zf ama bmw de pahalı :)

 
Ne yazık ki ben tavsiye edemicem... şans işi demiş arkadaşım gerçekten öyle yani bence şansa bırakmamakta fayda var o modeller de bucceye gore iyi niyet garantisi devam  eden düşük km çok temiz dsg nin hak ettiği naziklikle kullanılmış bir araba bulmak bence şanstan öte yani şans oyunlarının çıkma olasılığı daha yüksektir ki hic inanmam sayisal mis suymus buymuş :)

dsg den cok çektim bence dsg sadece sıfır alınmalı ve dsg nin mükemmel tadı rahatlığı konforu dikkatli bir sekilde kullanılarak yaşanmalı öbür türlü uzak durmakta fayda var...

Sifiri da su anda benim icin en azindan hayal bile degil fiyatlar ucmus durumda maddi dururmum el verse biraz sansim yaver gitse hemen sifir dsg alirim oda ayri konun:)

manuel dizel bence bütçeye göre gayet iyi fakat düşük km benzinli de 1.4 full golf bence daha iyi seçim dikkatli kullanımda dizleri aratmıyor 

umarım herşey gonluzce olur hocam saygilarimla 

 
2013 Highline mauel aracım mevcut dilerseniz özelden ilan numarasını yollayabilirim.  :)

 
@selmankaya manuel kullanıyorum ancak dsg oldukça keyifli bir şanzuman   dizel yerine benzin seçeneğini göz önünde tutmanızı tavsiye ederim yakıt olarak üzmez ayrıca daha yüksek modelli yada donanımlı bir araç alabilirsiniz böylece

 

Geri
Üst Alt