30.000km/2.yıl bakımını kendim yapmak istiyorum.


Alpostros

Üye
Katılım
24 Mar 2018
Mesajlar
81
Tepkime puanı
48
İsim
Alp
Arkadaşlar merhaba, 30 aralık 2017 tarihinde  facelift(7.5) 1.4 TSI DSG Comfortline golfüme kavuştum. İlk bakımını yetkili serviste 9bin km civarında yaptırdım 1 yılı doldurduğu için. Şuan arabam 17bin km'de. Eskihisar doğuş oto beni arayıp kasım ayında gelirsem bakımı 875 TL'ye yapacaklarını söyledi, bunun üstüne yetkili servise gitmeye karar vermiştim. Bakımları yetkili serviste yapmak istememin tek sebebi iyi niyet garantisinin devam etmesi ve aracın ikinci el değerinin bi tık daha yüksek olması. Fakat geçen günlerde öğrendiğim üzere artık iyi niyet garantisi devam etmiyorumuş, sadece ek garanti satın alınabiliyormuş. 1 yıllık garanti uzatma 1878tl, 2 yıllık ise 3278 tl dediler. Ben de vazgeçtim. Hem arabamla uğraşmayı seviyorum, kendim yaparım dedim. Neyse asıl sorum 2. bakımda yani 30.000km/2.yıl bakımında hangi parçaların değiştiği. Yağ/yağ filtresi/hava filtresi/polen filtresi kesin değiştireceğim, yağ/yağ filtresi değişimi için sanayide bir ustaya gitmeyi düşünüyorum. Tüm parçaları orjinal VW alacağım yetkili servisten veya aloparca gibi sitelerden. Bu yazdığım parçalar haricinde extra ne gerekiyor 30.000 bakımı için? Teşekkürler.

IMG_5719.JPG

IMG_1027.JPG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence alınan fiyat iyi hocam yetkiliden şaşmaya değmez. DSG sıkıntılı, ben yaklaşık 4 senelik aracı ilk defa geçen hafta sanayide bakım yaptırdım, acaba yapmasamıydım diyorum yani, siz bence şimdiden yetkiliden vazgeçmeyin.

 
Extradan mazot  filtresi değişir sanırsam hocam.  

Dışarda yaptırırsanız  kendiniz ürün temin edeceksiniz filtreler için mann, yağ için liqui moly top tec 4200 5w30 öneririm .

 
-Geçen haftalarda Golf 7 aracım için serviste 1100-1200 civarı ödeme yaptım.(Sadece bakım fiyatı) 875 TL fiyat gerçekten çok iyi.

-İyi niyet vs. devam ediyor. Sorunlarımla alakalı sonradan bir takım parçaları değiştirttim. İyi niyet garantisinden indirim uyguladılar (sadece işçilik ücreti verdim vs). Aracımın garantisi geçen sene bitmişti.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@bf417 @mcgyver 

Serviste resepsiyonda bulunan arkadaş söylemişti bana iyi niyet artık yok diye. Bugün bir daha soracağım.

 
Dsg ise servisten şaşmayın sonra üzülürsünüz dsg ler kronik arızalı

 
DSG  varsa  iyi niyet  devam edıyorsa   yetkılı servisten  şaşmayın

 

@berreday son zamanlarda ismini duydum ama bilgim yok.  Mann dan şaşmayın bence

 

Geri
Üst Alt