Servis sonrası sol önden gelen ses


agacmalzeme

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
30 Ağu 2017
Mesajlar
2,544
Tepkime puanı
3,187
Konum
Ankara - Çankırı
İsim
Mehmet
Merhabalar garantisi devam eden golf 1.6 tdi dsg araç sahibiyim araçta krank keçesi den yağ kaçağı nedeniyle garantiden keçe değişti. Bu işlemde Şanzıman iniyormuş servis yapılan işlem formunda böyle yazıyor. Yalnız o günden beri araba kasise girdiğinde bazen sol teker tarafından metalin metale vurma sesi gibi bir ses geliyor. Servise götürdüm sol amörtisör kulesinin vidası gevşemiş dedi onu sıktık dediler. Ama ses hala devam ediyor. Ankara eskihisar servisine götürüyorum tamir eden ustaya sanki birşey sıkmayı yada takmayı unutmuşsunuz diyorum ama çözüm yok. Sizce Şanzımanı takarken sol tarafta neyi eksik yapmış olabilirler. 

 
@agacmalzeme  Konuyla ilgili size şunu önerebilirim. Aracımı Eskihisar'dan satın almıştım. 2016 model ve bir takım sıkıntılar yaşadık. 15.000 bakımını da orada yaptırdım fakat adamların çözemediği bir çok sorunu Doğuş Oto Çankaya'da çözdüler. Eğer gidebilirseniz kesinlikle Doğuş Oto Çankaya'yı öneririm. Hem farklı bir usta görmüş olur hemde belki sıkıntıyı çözebilirler.

 
Eger ses ustten geliyor gibiyse amortisor ust rulmani dagilmis olabilir.Cok pahali degil 80₺ fiyati vardi en son (iscilik haric)

 
@AuralPsynapse 30 bin bakımına gitmeden bir gün önce araç yağ lambası yaktı. Ertesi gün eskihisar servise durumu anlattım usta aynen şunu dedi 10 binde 1 lt yağ yakar dizeler. Kafayı yedirttiler bana sonra bakımı yapıldı, 45 bin bakımında Alttan kontrol ederken yağ kaçaklarını görüyorlar çağırıp gösterdiler 2 tane Balata spreyi ile temizlediler kaçağı bulamayınca sen bin abi 1000 km sonra lifte kaldır kaçak varsa getir dediler. Balata spreylerini bana itelediler. 1000 km sonra baktım bildiğiniz şanzımandan yağ akıyor. Sonrasında götürdüm çekinerek verdim krank keçesi dediler 3 günde yaptılar ve alır almaz bu problem başladı. Ev Çankırı da getirip bırakmak sıkıntı şhirdışı diyip araba vermiyorlar. Artık şaşmazda sanayideki ustam gösterecem o hemn buluyor sorunu 50-100 bişeyse verip kurtulacam. Dsg olduğundan bundan sonraki bakımları dediğiniz gibi doğuşta yaptırmayı düşünüyorum. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@agacmalzeme Hocam sizi çok iyi anlıyorum. Eskihisar gerçekten satış sonrası hizmetler anlamında yaşanabilecek en kötü kabus. Bakımdan bakıma göreceğim adamları haftada bir görmeye başlayınca insanın sinir ve stres katsayısı artıyor. Doğuş Çankaya, Eskihisar'dan sonra çok iyi geldi. Gerçi bakmayın 45k bakımına doğuşa gittim. 1 gün sonra araç yağ eksik uyarısı yaktı. Doğuşa gittik usta karter tapasını kapatmamış. Aslında ikiside birbirinden kötü ama yapacak bişey yok. Garantisi bittiği için 60k bakımını özel serviste yaptırmayı düşünüyorum. Umarım sorununuz çözülür.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt