Volkswagen Sıkıntılı


Ertugrul72

Yeni Üye
Katılım
31 Tem 2019
Mesajlar
3
Tepkime puanı
6
İsim
Ertugrul
Herkese slm

2016 golf highline dizel sahibiyim. Bu forumda ve başka yerlerde okuduğum kadarıyla kronik diye bahsedilen ne Kadar hata varsa hepsi ile karşılaştım.

Kasislerde çıkan seslerden ekran kararmasina, arka silecek damlatmasindan klima havalandırma kanallarindan gelen cizirtiya kadar.  Ilk 20 bin km de iki defa kavrama değişti.Bu Kadar ismi olan bir aracın bu Kadar hatası olması çelişkili. Daha önce senelerce kullandığım araçlarla karsilastiriyorum golf hayali benim için tam bir kâbus. Üstelik diğer markaları söylesem çoğunuz güler.

Sizden ricam madem bu fırsatımız var desteklerinizle buradan sesimizi birleştirip güçlü bir şekilde sesimizi İlgili yerlere duyurmak. Ve VW yi hataları çözmek için gerekli adımları atmaya zorlamak. Eğer arkasında durmayacaksa da...

Şahsen kendi adıma çevremdeki hiç bir ınsan bundan sonra VW ürünü kullanmayacak.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ertuğrul Bey merhaba,

Yaşadığınız sıkıntılar için gerçekten üzgün biri olarak ;

WW grubu koskoca emisyon skandalını bile Türkiye'de örtbas ederek sorunu geciktirmişken sizin sorunuzu fazla ciddiye alacağını düşünmüyorum.

Gerçekten haklısınız düşüncenizde böyle bir markanın bu tür hatalarının olmasından dolayı şaşkınlığa düşmenizi anlıyorum.İnşallah sorunuzu çözerseniz fakat Türkiye!de Doğuş diye bir firma ne yazık ki WW grubunu temsil edemediğini düşünüyorum.

WW ye kalsa bu sorunları en kısa zamanda çözer diye düşünüyorum.

Saygılarımı sunarım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Her birimiz susalım mı yani. Her yapılana razı mı olalım. Doğuş sa doğuş 

Biz tek ses olduktan ve o desteği sağladıktan sonra bir şeyler mutlaka değişecektir. Kazanacagimiz bir şey yoksa bile kaybedecek bir şeyimizi de yok.

VW tüm dünyada dsg 10 yıl garanti kapsamindayken mesela bizde niye 2 yıl? Dsg için30 bin tl fark veriyorsak malının arkasında durmalı üretici de aracı firma da. Ancak bireysel tepkiler sönük kalır. 

Ben yine de yazacağım her bulduğum yere kullara. Doğuş a da VW ye de sikayetvar a da tüketici kurumuna da. 

Bugün bir hata kodu için servise gittim. Bana aracı bilgisayara baglarsak ve sonra işlem yapmazsanız 453 tl hata kodunu tespit için ücret vereceksiniz dedi. Böyle saçmalık mı olur.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Berlin'de VW emisyon konusunda tüketicilerine nerdeyse hiç hak tanımadı. Oralı bile olmadı destek yeridir. Dizel'in çevreye verdiği zararı öğrendikten sonra devlet,  yapabildiği her caddeyi 30km'lik  (Luftreinhaltung) Hava kirliliği kontrolü adı altında denetimler yapmaya başladı, Ve şuan berlin in hemen hemen çoğu sokak ve caddeleri dizeller yüzünden kilometrelerce  30 luk yollarla dolu. Dizellerin kaldırılacağı haberleri Bir ara çok sık yayınlanırd,bu aralar yine sessizlik hakim, kaldı ki dizelleri kaldırmak demek birçok dizel kullanıcılarını mağdur etmek demek. Burada VW ne gibi bir adım atmayı düşünüyor hâlâ soru işareti.  

Demek istediğim davanızda haklısınız fakat VW nin başkenti berlinde bile VW bu dizel durumunu hiç umursamadı desek yeridir. Bu gidişle de birçok dizel kullanıcıları mağdur olacak gibi duruyor. 

 
@Ertugrul72 söylediklerinizin hepsine katılıyorum ama vw golf almayın aynı fiyata şunu alın diyeceğiniz bir araç var mı ben bulamıyorum artılar eksiler yine yol vw çıkıyor, babamın markası değil iyisini bu fiyata bulsam 1 sn düşünmem satar alırım. 

Her aracın kronik sıkıntıları var iyi yönleri kötü yönleri var

 
bence sorun vw den ziyade doğuş otoda bu güne kadar 4 tane golfüm oldu ve büyük bir problem yaşamadım araçlarla ilgili ancak doğuş otonun ilgisiz tavırlarından bahsedecek olursak ona katılıyorum.

 
Hocam yaşadıklarınız gerçekten şanssızlık olmuş fakat her markada çok nadir olabilen şeyler bunlar. Yani her araçta 1-2 sıkıntı çıkabilir ama dediğiniz şekilde birden fazla sıkıntının yaşanması sadece şanssızlıktır. Diğer markalarda da sizin gibi yeni aracında çok fazla sorun yaşayanlar olabiliyor ama bu tüm modellerinde sorun oluyor demek değildir. Siz yaşadığınız sorunun sonuna kadar arkasından gidin tabiki.

2016 yılı ortasında 2013 model Golf'ümü 2.5 sene kullandıktan sonra yılbaşında sattım. Ne bir trim sesi ne başka sorun yaşadım 6 yaşındaki o aracımla. 

Ayrıca genellikle sorun araç markalarından değil distribütörlerden kaynaklanıyor.Hangi marka olursa olsun distribütörler doğal olarak zarar etmek istemiyor. 

 
Gerçekten öncelikle yaşadıklarınız için çok geçmiş olsun demek isterim hocam..

Nerdeyse 4. üncü Golfümüz ve 1 ilave olarak da ailede bulunan Passatımız oldu.. 

Bunların 2' si manuel 3' si otomatik..  Şimdiye kadar dediğiniz türde 1 kere dahi sıkıntı yaşamadık..

Sizinki tam bir şansızlık olmuş..   Bu tarz bir markada ne kdr sorun olursa olsun çoğu insanın bundan etkileneceğini sanmıyorum..

Genel anlamda bakıldığı zaman bu benim kendi görüşümdür.. Renkler ve zevkler meselesi..

Wv grubu, BMW ve Mercedes den sonra gelen markadır benim için..

Nasip kısmet gerçekten tekrar çok geçmiş olsun.. Keyifli Forumlar Dilerim..

 
Yaşadığınız sorunlar için geçmiş olsun. Sorunlarınız çözüldükten sonra tekrar yeni sıkıntınız var mı? Bence bundan sonra uzun yıllar sorunsuz binecekseniz.

 
@brt06 Doğuş Oto ile ilgili görüşlere (en azından Bursa şubesi olarak)katılamıyorum.

2015 yılında aldığım ve 3 yıl kullandığım 1.4 TSİ DSG Highline aracımda 3-4 tane problemle karşılaştım.

(media ekran usb,bluetooth sorunu,aracı p konumunda terkedin  sorunu,bir kere dsg kavrama değişimi ve ön takım problemleri )

Hepsi de garanti ve uzatılmış garanti kapsamında çözüldü.

Hepsinde de sabah bırakıp akşam alma şeklinde oldu.

Hepsinde de gereken ilgi çok iyi ve onarım süreci problemsizdi.

Bu arızaların sebebi Doğuş değil.

Doğuş'un bence tek hatası DSG garanti süresindeki yetersizliğidir.

 
@Ertugrul72 Öncelikle geçmiş olsun. DSG dışındaki diğer sorunların benzerleri veya daha kötüleri başka marka modellerde de olabiliyor. Hatta eğer hassas ve detaycı iseniz diğer bazı markaların sorunsuz araçları bile size sorunlu gelebilir. VW sorunsuz harika anlamında söylemiyorum. En çok şikayet alınan markaların başında evet. DSG açık ara belirgin bir sorun.

İlk önceliğiniz sorunsuz taşıt ise uzakdoğu markalarına yönelmekten başka çare yok.

 
Ne yazik ki alınacak araç kalmadı gibi fiyatlar çıktıkça maliyet düşürmek için malzeme kalitesi oldukça düştü mercedes bile A serisi b serisi Çok citti sıkıntılar yaşayanlar var ww binen zaten honda hundai toyata gibi ulaşılabilir rakiplere  ne gikmetse binemiyor... açıkçası bana kağıt gibi geliyor yol tutuşu olsun için ses almasi olsun sorunsuz die tanıtılan araçlar fakat saysam da sövsem de bazen ww vaz geçemedim çok araç değiştirdim ama... 

BİZİM TEK SORUNUMUZ USTA...

Bu araçlar bu denli sorunlu sıkıntılı araçlar değil aslında almanyada ne golfler var 500 600 binde burada 100 bin desen millet inanır o denli temiz arkadaşlar ya kendi işimizi kendimiz gorecez ki bu çok zor... yada adam akıllı sorunsuz kullanmamiz için usta bulacağız sanayilere artık lastik değiştirmeye bile girilmiyor usta yok servis desen eğitim olmadığımdan tek kelime normal... doğus en büyük dusmanimiz gibi davaraniyor her zaman hata sendedir sütte leke var ww de yok cinsinden garanti kapsamı çok az ilde profosyönel olarak işliyor tüketici olarak haklarımızı bilmiyoruz servise gitmeyi düşünmüyorum adiyaman servis soğuttu usta arıyorum edirnede bulsam gidicem o derece... 

 

Yani aracında türlü türlü sorunlar yaşayanlar için durum bahtsızlıktan ibaret..

Aynı tarladan çıkan kavun misali (wolfsburg kavunu??)

DSG de dahil olmak üzere 

Kimine kelek vuruyor

Kimine balküpü 

42 bin km ye geldim

Sıfır trim sesi

Sıfır hata 

Sıfır arıza

Dur bakalım 80-90- 100bin e gel sonra tatlı kavun belki karın ağrıtacak diyen olabilir.

Sanmıyorum fabrikasyon genetik bir hastalığı olmadığı belli aracın

Manuel relax lığı bu olsa gerek?

DSG ?? İsterse kesmece versin tüm "iyi niyetiyle" abi beğenmezsen geri  getir 7 yıl sonra bile değiştiririm dese de benim için uzak bı icat

 

Geri
Üst Alt