GOLF 7 MERCEK LEKELENMESİ VE DEĞİŞİMİ


ROTHMANSSS

Üye
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
87
Tepkime puanı
71
Konum
istanbul
İsim
ilker
Herkese iyi forumlar bayramdan sonra servise mercekteki lekelenmelerden dolayı gitmek istiyorum kör gibi gidiyorum geceleri halojen olsa daha iyi aydınlatma olur eminim ancak aracımın garantisi yok 2013 model daha önce garantisi bitipte değiştiren oldu mu acaba plakasını versek bi şansımız olur mu ? Teşekkürler şimdiden cevaplar için.

 
@Golftdi Plaka falan versek aramızda daha önce değiştirenler olmuş servis danışmanıda tanıdık gideceğim belki onunda etkisi olur ? Aracınız kaç modeldi acaba 

 
@ROTHMANSSS Selamlar garantisini geçtim öncelikli aradıkları sürekli yetkili servis bakımlı olması; onda bile hatırlı kişilerin işi üstelemesi gerekiyor. Aksi durumda mümkün değil.

Az birikim yapın ikinci el temiz orjinal U led alın geçin derim. Ben öyle yapmayı düşünüyorum. 

 
@onurmat  Araç zaten orjinal u ledli gidip sıfırda alsak ikinci elde alsak bir süre sonra aynı sorunu yaşıycaz en maliyetsiz çözme açısından uğraşıyorum açıkçası.

Far tasarım merkezi diye bir yerle görüştüm farı açıp merceği değiştiriyor ve isteğe bağlı diğer u led'ide aktif edebiliyorlar bu işlemlerin 1 sene garantisi var, bilmiyorum far açtırmak ne kadar mantıklı ama çözüm orası gözüküyor sanırım.

 
@ROTHMANSSS aman abi sakın girme o işe derim. Kıy parana çift U led'e döndür derim çok istiyorsan ama 2.U led görünümü için bana bedava yapsa dahi söktürmem farı.

**Aracının Üstündeki Xenon ampüllerine bir baktırır mısın? Ömrü tükenmiş ve gaz kaçırıyor olabilirler. Ben ikinci el aldım aracımı benden önceki arkadaş gitmiş markasız bir muadil D3S takmış. Bende dediğin problemden dert yanıyorum ilk aldığımda sonra ampülleri bir çıkardık ki neden göremediğimi ve merceğin leke yapmasının sebebini xenon ampülü görünce anladık.

Elektrikçim böyle çakma bir D3S ilk kez gördüm devam etseydin ampülün patlayabilirdi bile dedi. Şuan +2 tık daha iyi ama mercek lekesi maalasef kronik ve iyi niyet garantisiyle yenisi getirtmek bile uğraştırıyor forumda bununla ilgili baya bir yazı var araştırırsan sende göreceksindir :'(

 
@onurmat  Hocam ampülden çok sorun mercekte, ampul üstünde gelen orjinal fabrikasyon ampül. Yani ampül mercek yüzünden yola aktaramıyor ışığı u led'den çok mercek değişimi önemli aslında benim için ama far açtırmak ne kadar mantıklı bilmiyorum işte. Bu konuda opel grubunu tek geçerim adamların farları o kadar kaliteliki astra var arkadaşımda 2013 model onun farlarının yanında benimki halojen kalıyor resmen  :angry:

 
2015 garanti deki aracımın farlarını aynı şikayet ile garantiden değiştirdim.ama araç garantili ve uzatılmış garantideydi hatta

 
Ben değiştiremedim, servise söyledim doğuşa söyledim, garantiden değişenleri, iyi niyetten değişenleri plakaları ile söyledim, olumsuz cevap verdiler. Wv almanyaya mail attım dönmediler, dava açmayı düşündüm uğraşmadım, ama sorun kronik belli yani, far camının yapısı zamanla bozuluyor ve far merceğide lekeleniyor. Sonuç olarak yeni far aldım. Yeni far almışken yenide ampül aldım.

 
@onurmat  Hocam ampülden çok sorun mercekte, ampul üstünde gelen orjinal fabrikasyon ampül. Yani ampül mercek yüzünden yola aktaramıyor ışığı u led'den çok mercek değişimi önemli aslında benim için ama far açtırmak ne kadar mantıklı bilmiyorum işte. Bu konuda opel grubunu tek geçerim adamların farları o kadar kaliteliki astra var arkadaşımda 2013 model onun farlarının yanında benimki halojen kalıyor resmen  :angry:
Xenon ampüller yapısı gereği kullanıldıkça performansı düşmeye başlar., ampül eskidiğinde farlara karşıdan baktığınızda renk tonu beyazdan., hafif açık ton lila/mor/pembesi gibi renk tonuna dönüşür., 2013 model bir araçta zaten xenonlar son demlerini yaşıyordur., sizin sorun sadece mercekte değil aynı zamanda xenon’larda ölmek üzere.. Xenon bilee olsa 6 yıl fazlasıyla görevini yapmış., o ampüllerden daha fazlasını beklememek gerek..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ROTHMANSSS Hocam farı açtırıp mercekleri değiştirin. Doğru ellerde yapılırsa hiçbir sorun olmaz. Gündüz ledi yaptırmak istiyorsanız far tasarım merkezi ile görüşebilirsiniz. Ancak sadece mercek değişimi isterseniz mutlaka İlker Kemal beyle görüşün derim. 

0 (532) 387 10 18

 
@MSE  Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Mercek değişimi içinde farın açılması gerekiyor heralde değil mi ? Bahsettiğiniz kişi istanbulda mı ve işçiliği nasıldır acaba biraz bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

 


Geri
Üst Alt