Aracımdan Gelen Zırıltı Sesi


Katılım
24 Mar 2018
Mesajlar
231
Tepkime puanı
103
Konum
MUĞLA
İsim
Umut
2017 model dizel dsg highline aracım var. Eğimli yolları yukarı doğru çıkarken 6. ve 7.  viteste 3 bin devir civarında bir zırıltı sesi geliyor. Ayağımı gazdan çektiğimde kesiliyor. videoya kaydettim dinleyip fikir belirtirseniz sevinirim. 

Güncelleme: 02.09.2019 tarihinde servise gittim problemin surucu ayak havalandirma kanallarinda oldugunu tespit edip gerekli izolasyonu yaptilar şuan aracim bebek gibi oldu aylarca o sesle niye durmusum diye kendime kiziyorum suan 



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam sesin kaynağını tam bilemeyiz buradan ama klima aksamından geliyor olabilir. Havalandırma açık ve kapalı şekilde test ettiniz mi? Sesin nereden geldiğini en azından duymaya çalışın. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@AhmetCakmak Deneyeyim hocam sağol görüşün için dediğim gibi gaza basınca geliyor çekince kesiliyor çok garip :D

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Bende de soguk havalarda bu ses ortaya cikiyor, 3 defa servise goturdum ama cozulmedi. Sanki direksiyonun altindan bir yerlerden geliyor gibi.

 
Upvote 0
@bekirtaskin Bende de var bu ses. Arabanin hafif kasilip zorlandigi anlarda direksiyonun alt taraflarindan sanki kaplamasiz bir bolmede titresen bozuk para sesinin bi tik bariton  olani gibi.. Daha kalin :D  titresme / zirildama gibi..

Direksiyon kasnagindan geldigini ve 7 de kronik bir ses oldugunu soylemislerdi forumda.. Servis yalitsin falan da dediler.. Ama ne servise gittim ne de servisten birine elletmeyi dusundum.. Bozup daha cok ses yapar hale getirler die korkuyorum yani :D

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Hocam iki secenek var klima ya da kasnak servise gittigimde baktiracagim sadece dizelde olan birsey mi.onu merak ediyorum

 
Upvote 0
Tam emin değilim bu ses mi bilemedim ama bende de böyle bir ses vardı. Fren pedalı üzerinde bir demir var. Ona dokunup biraz titreştirdim ve ses gitti. O demir ne işe yarar bilmiyorum ama asılır gibi yapıp bırakınca bi zonglama zonglama oluyor ve ses gitti. Denemekte fayda var. 

 
Upvote 0
@bekirtaskin  aynen bende de soğuk havalarda yapıor servise götürdüm yapamadılar muhtemelen hava kanallarından ve direksiyonun bağlantı yerlerinden gelior bu kış mecbur ben kendimce müdahale edecem.

 
Upvote 0


Geri
Üst Alt