Golf 7,5 arnavut kaldırımı gibi yerlerden geçerken gelen ses


Ertan17

Yeni Üye
Katılım
9 May 2018
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
İsim
ERTAN
merhaba
Ben 2017 golf var . Aracı aldığımdan beri özellikle arnavut kaldırım gibi yerlerde araçın altından lastiklerden ses geliyordu tak tak vurma sesi
Aracı sıfır aldığım için servise götürdüm. Sürekli sıkıntı yok deyip yağlama yapıp gönderdiler. 
1 hafta sesi azalttı ama sonra tekrar başladı. Tabi ben bu şekilde git gel idare ettim araç şimdi 22000 de.
Sonra bir 20 yıllık ustaya denk geldim o dediği frene basınca kesiyorsa sesi fren siboplarından yapıyordur dene öyleyse getir ben sıkıverim yapmaz dedi. Gerçekten o şekilde oluyordu.
Bu gün götürdüm yaptım dedi ama balatarı değiştirmen gerekiyor dedi. şimdi denediğimde araç daha fazla vurmaya başladı ve sesin şiddeti daha da arttı . O nu aradığımda balataları değiştirmek lazım diyor. 2 yıl garantisi devam  ediyor aracın.
Sizce ne yapmam gerekiyor.

 
aracım 72 binde daha fabrikada takılan balatayla devam ediyorum.

 
@ZaGani bende aynı düşünüyorum balataların değişmesi saçma geliyor 

 
hocam ses boyle tencere tava birbirine vurma sesi gibiyse dsg deki ayırma plakalarından geliyor olabilir. Bu ses normaldir.

 
Bence servise götürün bu ses iyice artmaya başladı gereğini yapın diyin dışarda çok bilmiş ustalara arabanızı heba ettirmeyin


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Daha bir kaç gün önce konusu açılmıştı, Bilen arkadaşlar sağolsunlar içimizi ferahlattılar. O ses gayet normal hocam servise gitmenize gerek yok.

Şu konunun 3.sayfasını bir okuyun isterseniz




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
şanzıman dişlilerinden gelebiliryor otomatik ve manuel kullanmış birisi olarak söylüyorum ustanın sibopları ondan sonra balataları değiştirmesi para tuuzağından başka bişey değildir ha şanzımandan gelmiyorda 7 ve 7.5 ların kronik sorunu olan burçlardan geliyor olabilir yağlayıp gönderiyorlar ama ses yine aynı devam ediyor 2016 golf var benimde aynı ses vardı götürdüm yaptılar ertesi gün 1000 km kadar bi yol yaptım yine aynı ses çıkmaya başladı bunun oluşmasının sebebi ise hava şartları içleri boş olduğu için sus giriyor ve özelliğini kaybediyor diye düşünüyorum

 
Burçlardan gelen ses ise gıygıy yapar tümseklerden geçerken falan. Serviste özel bi yağ ile yağlayıp gönderirler. Bu işlemi ben de yaptırdım garantiden. Bi daha gelmedi kesildi ses. Demişti ama bi daha yaparsa yine getir garanti bitmeden.

dsg yapıyorsa bu sesi normal diyolar. Ona yapcak bir şey yok 

 

Geri
Üst Alt