Start stop


Senator87

Üye
Katılım
22 Kas 2018
Mesajlar
40
Tepkime puanı
6
İsim
Ahmet
Arkadaşlar merhaba

Golf 7.5 1.0 TSİ Midline dan 1.6 tdi Comfortline geçtim.

Yeni aracımda klima açık iken start stop devreye giriyor ancak 8-10 saniye sonra araç tekrar çalışıyor. Klima kapalı iken bu durum olmuyor. Araç normal gaza basınca çalışıyor.

1.0 midline eski aracımda ise klima açık iken start stop devreye giriyor normal gaza basınca araç çalışıyordu.

Bu iki araçta start stopun farklı çalışmasının hikmeti ne ola ki ?

 
hocam yaz mevsimindeyiz. klima içerdeki sıcaklığı ayarlanan derecenin belli bir miktar altına düşünce motoru çalıştırır. Bu çok normal bir şey. Kapatın gitsin start-stop'u uzun beklemeler hariç. araç ekranında yazar zaten motorun neden çalıştığı yada neden stop etmediği vs. Car ekranında start-stop menüsü var.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@BeyazGolf teşekkürler

Ancak anlamadığım şey şu ilk aracım da (midline olan) yazın da start stop devreye girince klima kısılıyor ve start stop devre dışı kalmıyordu. Şimdiki aracımda klima çalışmaya aynen devam ediyor ve start stop bu sebeple 8-10 saniye sonra devreden çıkıyor. Bunun bir ayarı varmı dır? Yoksa midline aracımda klima manuel olduğu için mi öyle acaba..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@BeyazGolf yoksa midline aracımda klima manuel olduğu için mi öyle acaba..
Aynen öyle. 

Dijital klimada araç içi sıcaklık ayarlanan değerden uzaklaşmaya başladığı anda start stop devreye giriyor. Klima ile Soğutmaya çalışıyor.

Manuel klimalı midline da ise arabanın içinde pişmeye başlayın farketmez start stop olduğu gibi bekler. Ta ki siz çalıştırana kadar

 
Upvote 0
Dijital Klima  da  sıcak yada soğuk en üst ve alt sevıyedeyken start stop devreye girmiyor doğrumu 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt