Servis bakımı


Gogoklc

Yeni Üye
Katılım
18 Tem 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
İsim
Gokhan
Mrb arkadaslar. Golf 7 2016 model 1.2 tsi confortline aracim var. Periyodik bakim yaptirmak istiyorum fakat yetkili servisler cok pahalı özel servis 600 lira fiyat veriyorken yetkili servis 1100 fiyt veriyor. Ozel servis castrol 5w30 partiküllü yag ve bosch filtre kullaniyor sizce ne yapmaliyim

 
Bence aracın garantisi bitince özel serviste bakımları yaptırmayı öneriyorum

 
Aracın garantisi bitmiş ... Neye niyet neye kısmet garantisi kalmış !  7 yaşının sonuna kadar.

Araç dsg ise   7 yıl zorunlu Askerlik gibi devam etmeli VW BAKIM-KADEME komutanlıklarında ...

Manuel ise  hani deniyor ya  ?   3-5 kuruş için ?? acaba ??  

3-5 kuruşu sayıyorum ediyorum 

Martta 1380 istedi TDİ 30 bin bakımına yetkili servis (indirimli hali)    580'e ' mann filtrelerle işçilik dahil 4,5 litre castrol LL dahil  

3-5 kuruşçular  liradan 6 sıfır daha   atmışlar  Güçlü Türkiye ekonomisi adına ? 

 
2015 dizel araba sahibiyim ilk sahibi tanıdık hiç servise sokmadı bende keza öyle şu anda 150 bin km hiç servislik işimizde olmadı hala motor taş gibi tek fark 15 bin km değilde 10 bin kmde castol yag ve bosch mann filitreler ile bakım yapıldı şu anda hiç bir sorun yok triger de dışarda değişti baskı balatası dahi hala orjinal yeri geldi 8 bin kmde de yağ değişti servise 15 bin km de 1100 verecegime 7 bin kmde bir yag değişim inan daha saglıklı olur motor aynı fiyata iki katı bakım tabi benim araç manuel dsg için servis tercih edilebilir ama ben hiç bir aracımı servise sokmadık 5 bin km de de aracım oldu şu ana kadar 5 aracımdada servislik işim olmadı her hafta pasar soğuk sıcak motorun sesini dinlerim suyunu yagını sıcak soğuk ölcerim altına eyilir bakarım arada sıkıştırın arkadan duman atıyomj ekzostdan koku geliyomu bu birazda araça olan hastalıgımdan 

 
@Gogoklc 

Bosch marka filtre için 600 TL bakım fiyatı fazla .. Filtreleri 180tl civarı Mann marka olarak yağı da 4 lt Castrol LL 180-190 tl civarı tedarik edebilirsiniz... 100 tl de işçilik düşünürsek sizin yetkili olmayan servis biraz fazla fiyat istemiş..

Not: İlla Mann marka alın demiorum.Gönül rahatlığı ile Bosch'ta kullanabilirsiniz. Mann'ı size verilen bakım fiyatını karşılaştırmak için örnek verdim. Bosch marka takacaksa fiyatı düşürmesini isteyin.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın hocam aracınızın aynısı bende var ve 3 yıldır servis bakımlı.Bu pazar tatile çıktım ve yolda epc ışığı yandı.Bu epc forum arkadaşlarının görüşü akü,buji,turbo,volan vb.arızalardan olabilir.Servise gitmemin nedeni hem daha iyi kontrol bakım hemde olabilecek büyük arızalarda arıza tespiti,parça tedarik ve parça işçiliklerde daha uygun fiyatlara arabamın yapılması.Bu konu forumda defalarca yazıldı.Çok iyi ustası olan dışarda çok ucuza yaptırdı ve çokta mennun.Yağ filtre işini herkes yapabilir önemli olan büyük sorunda ne olacak karar sizin.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
TDİ manuel aracı olup  Mann filtreleri  birebir kodlarıyla temin etmek isteyenler için 

Martta  hava+karbonlu polen +yağ + YAKIT filtrelerini   200 liraya temin etmiştim. (fatura resmi ekledim)

Şu an 250 lira .... https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-mann-volkswagen-audi-seat-skoda-1.6-tdi-periyodik-bakim-seti-662757932/detay   

Bu 4 lü set  herhangi bir web satış sitesinde 300 ve üzeri (Yakıt filtresi dahil olduğu için)

250 full filtre seti------ yakıt filtresi dahil 

220 motul  xclean +8100   5 litre hemde  (4,6 litre lazım zaten)

100 lira işçilik 

toplam 570  bugünün  bedeli 

Bugün yetkili servis ne istiyor  ? 1470 !!!! (zubuzu %5 inmiş hali)

yağ.jpg

 
@slck Agir bakimlar için zaten araci servisten başka biryere götürmemeyi düşünüyorum fakat bu yag ve filtre bakimlari için aynı şeyi söyleyemeyeceğim bana òzel servis daha mantıklı geliyor tabiki araştırıp öyle yaptiracağim her önüme gelene götüremem işin hilesine kaçan çok var

 
Sayın hocam aracınızın aynısı bende var ve 3 yıldır servis bakımlı.Bu pazar tatile çıktım ve yolda epc ışığı yandı.Bu epc forum arkadaşlarının görüşü akü,buji,turbo,volan vb.arızalardan olabilir.Servise gitmemin nedeni hem daha iyi kontrol bakım hemde olabilecek büyük arızalarda arıza tespiti,parça tedarik ve parça işçiliklerde daha uygun fiyatlara arabamın yapılması.Bu konu forumda defalarca yazıldı.Çok iyi ustası olan dışarda çok ucuza yaptırdı ve çokta mennun.Yağ filtre işini herkes yapabilir önemli olan büyük sorunda ne olacak karar sizin.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sorunun tepiti ve size verilen tamir tutarını belirttiğinizde olay açıklığa kavuşur. en önemlisi size  öncelikle bir fiyat söyleyecekler  !!!

sallıyorum şu değişecek bu değişecek  fiyat   (salllama 7800  TL)

iyi niyetle gönülden bize bağlı olduğunuz tüm içtimalara katıldığınız  için  1700 liraya halledicez diycekler 

bu 7800  lük  Nişantaşı tarfiesi Balon hocam !!

bu arızayı pentium III dandik amd işlemcili   laptobuyla vag-coma bağlanan iyi bir vw ustası yine tespit eder. Yine 2500 liraya indirir kaldırır değişecek parçayı. 

yılda benim gibi 2 bakım yapan (30bin  yolum var yılda)  

1 yılda 2 bakımdan cebimde 1600-1700  lira avanta para kalacaksa   5 yılda kumbarada 8-9 bin para birikir. (ilerde olursa araçta ateşli bir hastalık bu kumbaradaki zor günler sigortasından karşılarız)

İyi huylu yada kötü Huylu Dsg denen tümörü genlerimde taşımadığım sürece  Biat etmem yetkili servise  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Savatage değerli üstadım şuan için kar etmiş sayılabilirsiniz ama inşallah oluşmaz diyelim büyük bi sorunla karşılaştığınızda inşallah güvendiğiniz ustalar sorunu çözebilirler..maalesef çok defa eski araçlarındaki sorunlar için bile güvendikleri ustalarının tavsiyeleriyle biz sorunu çözemedik servise gösterin diyen ustalar gördük ki o durumla servise mecbur  kalırsanız pişmanlık duyabilirsiniz. inşallah böyle bi durumla karşılaşmazsınız..şuan servise ödedeğimiz fazla ücreti bi nevi sigorta olarak görüyorum... servisten girer girmiz baktıkları ilk durum aracın servis kayıtlı olup olmaması aksi durumda kibarca git sanayide çöz işini diyorlar. bol şanslar..

 
Ben de geçenlerde bakım yaptırdım Man filtre setine (yağ, hava, polen (KARBONLU)) 220 TL , Motor yağı Mobil Esp 5 - 30 180 TL , Özel servis işçilik 50 TL Toplam 450 TL verdim. Aracınız eğer manuelse gerek yok. Üstelik gözümün önünde her şeyi yaptılar. İçim daha rahat etti. ;) Sadece servisten filtreleri alsanız 325 TL fiyat istiyorlar. . .

 

@mmartins

risk faktörü ?

KASKO ya yıllık ne kadar veriyorsunuz ?

Ben full nazarsızlık indirimiyle 1250 gibi bişey verdim. 

3550 olsa ? 

yine veririm. Vermek zorundayım.

aman nasıl olsa en son kazamı yaptığımdan bu yana 4 reisicumhur değişti  ne gerek var demekki boşa kasko yaptırıyorum ? deyip kasko parasına her yıl 2-3 tam altın alayım yastık altımda ışıldasın diyebilir miyim ?

Risk faktörü hocam !

hırsızından , seline , kasırgasına, dolusuna, lunapark çarpışan oto eğitimiyle  ptt kargo poşetinde  adresine ehliyet gönderilen insanlığa kadar trafikte evin önünde  benim dışımda gelişecek 1001 risk var. 

Araç dışardan gelebilecek faktörler dışında , benim  kullanımım da.. Yağını suyunu bakımını yemini verdiğim sürece , 5-6 bin devirle dayak atmadığım sürece isviçre saati gibi gider diyorum.

Windowsla çalışan her türlü microsoft virüsüne (kendileri gönderiyorlar virüsü...sonra  parayla anti virüs satıyorlar)  karşı her an  çökme riski taşıyan bir laptopu düşündüğümüzde, 

Eğer vw araca virüs göndermezse  akarrrrrr giderrrr  

4v dizel motor işte basit düzenek .  Risk faktörü var mı ? var tabi !  ama 7,5 luk beklenen istanbul depreminden daha az bence (kimse bu riski tınlamıyor)

en azından yıkımı benim araçta daha ucuza telafi edilir. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt