Volkswagen Fabrikası Türkiye'ye Kurulacak


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Volkswagen Türkiye fabrikasının 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen’in açacağı yeni Fabrika için Bulgaristan ve Türkiye seçeneklerini değerlendirdiği biliniyordu. Ortaya çıkan söylentiler, firmanın Türkiye’ye seçeneğine daha sıcak baktığını gösteriyordu. Nihayet müjdeli haber geldi ve Volkswagen’in fabrikayı Türkiye’ye kurma kararı aldığı öğrenildi.

Buna göre, Volkswagen’in dün gerçekleştirdiği kurul toplantısında, grup bünyesindeki birden çok marka için model üretecek yeni tesisin Türkiye’de açılmasına karar verildi.

Alman basınında da yer bulan haberde, kararın alınmasında Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in etkili olduğu ifade edilirken, Volkswagen’in Bulgaristan ve Türkiye arasındaki seçimini ülkemizden yana kullanmasında Katar’ın da önemli rolü olduğu belirtildi. Volkswagen Grubu’nun yüzde 17’sine sahip olan Katar’ın Türkiye ile yakın ilişkilerinin markayı etkilemiş olabileceği öne sürülüyor.

Tercihin Türkiye’den yana kullanılmasında bir diğer etken olarak işçilik maliyetlerinin Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla daha düşük olması gösterilirken, yeni fabrikanın İzmir yakınlarında kurulacağı kaydedildi.

Türk otomotiv sektöründe son 22 yılın en büyük yatırımı olan fabrika için 1.3 milyar Euro harcanacak. 2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen fabrikanın, yaklaşık 4-5 bin kişiye istihdam sağlayacağı tahmin ediliyor.

Resmi açıklamanın kısa zamanda yapılabileceği belirtiliyor.

Habertürk

 
harıka bı haber  golf8  higline  alınırız hemen 

 
@mardan1978 golf türkiyede  üretilmeyecek o yine alamanyada😁 skoda üretilecek diyorlar.

 
VW daha kesin değil demiş

 
Mekke ye kurcaklarmis. Suud krali isi baglamis. Katar ve TR ye giciklik olsun diye.. :D

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Mesela yanii.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

Geri
Üst Alt