Yakin mesafede aracı stop ettikten sonra fanin çalışması.!


Alican002

Yeni Üye
Katılım
28 Ağu 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
İsim
Ali
Merhaba arkadaşlar 2019 golf 1,6 tdi dsg aracim sabah 1 km mesafe gidiyorum araci park edip indigimde fani calisiyor..! Bukadar erken fan calisirmi? Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim...!

 
Öncelikle merhaba bendede aynı sorun vardı servise danışdıgımda aracınızı cok kosa mesafelerde kullanıyorsanız bunu yapar dedi aracınızda cift fan var desiler biri motor ısındıgında biride motor yeteri sıcaklıga ulaşamadıgı zaman devreye girer dediler bana tavsiyeleri aracınızı genelde kısa mesafelerde kullanıyorsanız haftada en az birkere jenerasyon yapmanız lazım dediler bunuda 4 vites hız 75 80 bandında en az 10 km yol gitmeniz zaten yapmadıgınızda aracınız devir saati 1 de dururyo yaparsanoz 1 altına iniyor ve star stop devre dışı kalıyor ama yaparsanoz hem devir saatiniz hemde star stopunuz tekrar aktif oluyo dizellerin sıkıntısı kosa mesafeler için uygun olmadıgı yönünde tecrübelerim bu yönde yardımcı olabildiysem ne mutlu bana iyi forumlar kazasız sürüşler

 
Upvote 0
Normal hocam sıkıntı yok. Zaten kısa mesafelerde yapıyor bunu arabalar. Marka model farketmez. Babamda dizel ford var. Kısa mesafe sürüşten sonra çok güçlü şekilde fanlıyo arabayı.

 
Upvote 0
Dpf temizliği için yapıyor. Eğer rolantiniz 1000 devirde ise aracı arkadaşların dediği vites ve devir bandında biraz sürmeniz gerekecek. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt