Opet ile shell arasındaki kilometre farkı


Katılım
23 Mar 2019
Mesajlar
48
Tepkime puanı
5
İsim
Tevfik
Merhaba arkadaşlar 1.2 tsi 105ps golfüm var genelde hep shell nitro benzin alırdım 750-800 kilometreyi zor görürdüm mecbur kaldığım için opetten almak zorunda kaldım 336 TL benzinle 925 kilometre yol yaptım tekrar opetten aldım yine hemen hemen aynı kilometreyi yaptım bunun nedeni nedir 

 
@Tevfiksoysal hocam benzer bir durumla şuan ben de karşı karşıyayım. Hep shell alırdım, 750-800 km arası benzin ışığı yanardı. Son 3 seferdir opetten alıyorum ve 800 ü devirmesine rağmen ışık yakmıyor + daha 120-130 km menzil gösteriyor. Aracın ne performansında ne sesinde bir değişme yok. Bu arada 1.4 tsi 122ps manuel sahibiyim. 

 
750-800 km gıbı uzun bi menzilde aynı veriyi yakalamak zor..shelden aldığınız yakıtla gittiginiz mesafedeki şartlar ile opetten alınan yakıtla gidilen yoldaki hava hız aracın yükü gibi etmenler aynimi?? Bence tüm etmenler aynıysa aynı veriler yakalanabilir yoksa bu tarz farklılıklar normal karşılanabilir 

 
Benzinde böyle bir fark olması bana hiç normal gelmedi. Bp'den alıyorum ortalama 900-1000 km arası ortalama yakıt tüketimi 4.6 ile 5.2 litre arası değişiyor. Araç 1.4 tsi 125 beygir golf manuel. Başka da Bi yerden yakıt almadım şimdiye kadar 

 
Araç, kullanım şekline göre size bir harita çıkartır. Örneğin; Eğer böyle kullanmaya devam edersen bu şuanki yakıtla 850km gidebilirsin. Yada aracı daha yüksek devirlerde kullanırsanız Bu sayı azalıyor. 

bu dediğiniz olayla bende 1 hafta önce  karşılaştım. Benzini fullledikten sonra gösterge ekranını menzile çevirdim. Ve aracı sakin birşekilde kullandım normalde full depoda 620km menzil gösterirken sakın kullanımda 750-800 km menzil gösterdi. Ve 600 km menzilden sonra aracı sport modda kullandım tabii ki bu sayı hemen düştü. 

Yakıt menzili mmartins in dediği gibide yol koşulları ve aracı kullanma şeklide menzil uzunluğunu önemli ölçüde değiştiriyor. 

 
opet çıktı çıkalı 1000cc motorumdan 50cc ye kadar

gazından mazotuna benzinine kadar opet ten alırım

çünkü gerçekten işlerinde 1.sınıflar

tuvaletlerine ve sosyal destek programlarına kadar

ilk uydudan yakıt takibi ve bir çok yenilik hep aynı markada

ortağı değilim ama diğer istasyonlarda türlü türlü sorunlar yaşadım

belki 150 km yüksek bir rakam ama temiz yakıt performans ve az yakıt tüketimi demektir.

 
Ben renklerinden dolayı shell den yakıt pek almam Fenerli olan OPET (Koç grubu) dan almalı

Shell in wc sinde bile renkler asab bozuyor. Zaten OPET kadar temiz değiller

Tüketime gelince inek aynı sağılan süt aynı!!  ben bu katkı olayına pek inanmıyorum. 

Olsa olsa tank temilziğine özen gösterilen saf benzin daha kalite olur o da daha fazla yol götürür..

 
@Savatage ben de psikolojiktir demek istiyorum ama 3. Depo testim hocam. Şehiriçi güzergahlarım, trafik durumum vs çok az değişiklik gösterir. Nasıl oluyor anlamadım lakin 800 ü geçmeme rağmen 3 depodur ışık yanmıyor. Shell fuel save ile henüz bunu başarmışlığım yok, uzun yolda dahi başaramadım.

 
hepsi tüpraştan çıkıyor aynı benzin bu kadar fark olmaz..olamaz..katkı maddelerinni %1 katkısı bile tartışmalı..tüpraş benzını+markır+katkı tüm firmalarda durum bu ama fark bu kadar olamaz..Trdeki en kaliteli yakıt genel anlamda shell bp opet petrol ofisi şeklinde gider..genel anlam dediğim benzın tüpraştır.mazot ise spot piyasadan çekilir genelde mazot rusyadan alınıyor onuda rusya soçideki lukoil veriyor..ama petrol kalitesi olarak iran suudi arabistan irak kalitelidir..kuzey afirka ülkelerindende mazot alınıyor israilden bile alınıyor..

 
Türkiyede yakıt satış sıralamasını bilen var mı? Firma olarak en fazla hangisi satıyor diye merak ediyorum 

 
@Savatage psikolojik değil kesinlikle farklı aracın sesi dahi değişiyor shell de araç daha sessiz bpden alıyorum motorun sesi artıyor traktör gibi çalışıyor😂 bp depoda 50 ila 60 km fazla yol gidiyor, bunu defalarca denedim. En sessiz sırasıyla shell opet  po bp ayda iki depo mazot alıyorum bp en uzun menzile shell en kısa mesafeye sahip ama ben daha sessiz olduğu için shell den alıyorum. Keşke tsi im olsa 😀👍

 

@Wyt23 açık ara petrol ofisi birinci opet shell ve bp diye gidiyor..

 

Geri
Üst Alt