Aliexpress alışverişleri hakkında


Katılım
13 Şub 2019
Mesajlar
267
Tepkime puanı
203
İsim
Alican
Arkadaşlar herkese selamlar,

Bildiğiniz gibi yakın zaman öncesinde yurtdışı alışverişlerdeki alt limiti kaldırıp, direk gümrük vergisi ötv kdv ne varsa eklediler. Bu güncellemeden sonra aliexpressten alışveriş yapan oldu mu ? Merak ettiğim husus şu ; vergileri göze aldık ve alışverişi yaptık. Bu ürünlerin vergisini nereye ne şekilde ödüyoruz ? Ürünleri yine ptt ile kapıya kadar getiriyorlar mı yoksa gidip bir yerden teslim almak mı gerekiyor ?

 
@alicankaradag kapıya kadar geliyor hocam, bana 3 ürün geldi 14 tl,12tl, 12.5 tl vergi ödedim. Ürünlerin içine baktıklarından kargo süresi +10 gün daha uzadı bu arada ,tüm istanbulu dolaşıyor kargo.

 
Eğer üründe herhangi bir sıkıntı yoksa PTT kargo yine aynen ürünü getiriyor. Ama paketin üzerine vergiler eklemiş bir şekilde ücret çıkarılıyor. Ürünü almak istersen PTT ye bu farkı ödemek zorundasınız. Şu an için duyduğum kadarıyla bu vergileme sisteminden dolayı çok büyük bir yığılma varmış. Verilen siparişler normalden çok daha sonra geliyor. Ve ayrıca ürün için çıkartılan vergi de şuan için şansına kalmış. Bu konuda çoğu kişi ürünün ederi kadar vergi çıktığı için çok şikayetçi. 

 
dün kablo sipariş ettim 

164 TL ye. 

bakalım ne kadar devlete bayılacaz. 😏

buradan bilgilendiririm

 
Hangi ürün ötv kapsamına girer, hangisi girmez bir anlasam :)  benim alacağım şeyler genelde havlu, bez, fırça, yıkama eldiveni vs hep küçük şeyler. Sorun çıkarabilecek hiçbirşey yok listede şuan. Deneme amaçlı uygun fiyatlı şeyler alacağım. Ptt kargo ücreti almıyor ama vergileri alıyor anladığım kadarıyla. 

 
Vergiler çıkmadan sipariş vermiştim. Bana da çıkar mı piyango :) 5 mayısta sipariş verdiğim ürünler hala gelmedi

 
Hangi ürün ötv kapsamına girer, hangisi girmez bir anlasam :)  benim alacağım şeyler genelde havlu, bez, fırça, yıkama eldiveni vs hep küçük şeyler. Sorun çıkarabilecek hiçbirşey yok listede şuan. Deneme amaçlı uygun fiyatlı şeyler alacağım. Ptt kargo ücreti almıyor ama vergileri alıyor anladığım kadarıyla. 
Hocam artık hepsi vergi dilimine girdiği için küçük şeyler de olsa vergi çıkabiliyor. Her ne kadar "buna bile vergi mi çıkıyor" diye sitem etsekte bolca ürün getirtip vergi ödemeden satış yapan niceleri var. Biz satmak için almaksakta satmak için alanlar yüzünden bu tarz bir uygulama geldi. 

 
Ne alırsak alalım 5 tl gümrüğe sunma 2 tl de damga vergisi banko geliyor. Sonra da zarfında yazan tutar %20 den üzerine ekleniyor . 1 mayıs da vas 5054 kablo sipariş ettim ne ses var ne seda galiba gelmeyecek . Bu en uzun süreli siparişim oldu hala bekliyorum. Hava yolu sevkiyat adımında hala . Çıkan vergiyi postacı tahsil ediyor. Birde şüphe uyandıran paketler var. Onları açıyorlar içindeki ile üzerinde yazan bedel uyuşmuyorsa gümrüğe davet edildiğiniz bir telgraf alıyorsunuz. Oraya giderken ödeme belgesi yada kredi kart dökümanı yani bu ödemeyi kanıtlayacak evrak talep ediyorlar. Bizzat tecrübe ettim . Orada bir vergi hesaplaması , sonra vezneye ödeme . Kolay gelsin .

 
Benimde 5 Mayısta sipariş ettiğim iphone şarj kablosu 10 Temmuz oldu henüz gelmedi. Şimdiye kadarki en uzun bekleme, bakalım ne olacak.

 


Geri
Üst Alt