2.El Fiyatları Hakkında


bursair

Üye
Katılım
26 Şub 2019
Mesajlar
97
Tepkime puanı
42
İsim
adem
Arkadaşlar bugün Doğuş Oto yu aradım ve Golf ile ilgili kampanyayı sordum, bugün itibari ile bitmiş. Fiyatların 15 bin dolayında artacağını dile getirdi ilgilenen arkadaş. 

2. el piyasasına sizce etki eder mi ? Etkisi ne kadar olur ?

 
@bursair bu aralar 2. Elde sıfırda da büyük bir durgunluk olur ve ilgililer devreye girip ya yeni bir kampanya ya da yeni bir ötv indirimi yapmak zorunda kalırlar. Benim şahsi görüşüm bu yönde, faizlerin kredilerin bu kadar yüksek olduğu ve dövizin bu kadar dalgalandığı dönemde hareketlilik beklememek lazım 

 
Bayi fiyatında yaklaşık 20.000 üzerinde bir artış olur, ve 1 ay kadar pek alış satış olmaz sonra doğuş az araç getirmeye başlar ve yine sipariş ve 3-4 ay bekleme süreleri ile araç alınır.

 
@Wyt23 @Serkanasn Peki 2. elde durum nasıl olur? sıfır araçlar da fiyatlar yüksellmiş olunca 2.elde hareketlenme olur mu ? 

 
Bu aralar belirsizlik olur ve 2. El aracı olanlar da ne yapacağını bilmez fiyatları mecburen yüksek tutar ama alan da olmayınca yine problem başlayacak. Ben aracıma 106 bin istiyorum çünkü alacağım araçlar da uygun, fakat alacağım araca 10 bin fark koyarlarsa 105 e veremem 

 
Şimdi şöyle bir durum var, 2017 Kasım ayında 1.4 tsi Highline manuel cam tavanlı araca doğuş 109 isterken 2013 model ayni donanım boyasız aracı 77 ye aldım, 2018 haziranda 85 e sattığımda bayi ayni araca 127 istiyordu, yeni araca 18 bin zam gelmişken benim aracımın değeri 8 bin artmıştı yani illaki bir amortisman kaybı oluyor ama bir şekilde fiyat artiyor.

 
ötv uzarrrrrr  şeklinde söylemlere girdim. Dikkate alıp sıfır araç alımını erteleyen olduysa affola.

bu ülke de genelde ters ata ganyan basmak kazandırıyor onu anladık

bugünün ilanlarına bakmak lazım 

kaç adet  

bugün tarihli 

dsg highline TDİ geri görüş app connect li   ilan eklenecek 0-500 km aralığında  ( %15 yani  23-24 bin bindirilmiş esnaf ilanları yani )

halk sınıfına  170-171-172 den verdiler

esnaf sınıfı kesin bunları 165-166-167 den kapmıştır. ( 3 alana 4 cüsü ultra indirimli hikayesine)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Savatage Belki de öyle oldu, golf ü kampanya ile alıp şimdi 10 bin karla sıfır km den ilanda göreceğiz sanırım, bunu ticarete dökenler olacaktır muhtemel.

 
@Alpyaman Doğrudur çünkü ben haziran sonu satmıştım aracımı ve bu fiyat teklifi de hazian-temmuz aylarında verilmişti hatta forumda yazmıştım ben bu teklifi aldım ama değerlendirmeyeceğim isteyen olursa bayi bilgisi verebilirim diye, kurlar çok uygundu euro sanırım 5,30 civarındaydı yıl sonuna doğru zam gelmiş olabilir.

 
@bursair Aslında bir arabaya 165-170 verip 10 karla satmak çokta karlı bir iş değil, kural en az %20 kar olmalı buradaki kar %6 bile değil, satılıp satılmayacağı riskine girerek bu kadar para bağlamakta bence mantıklı değil.

 
@Serkanasn 10 karla kimse satmaz hocam. Uğraştığına değmez. İlandaki kar oranları min 15 bin. ÖTV kalktığına göre 15 bin kardan satışlar illaki olacaktır. Bu ay olmasa da bir dahaki ay o ilanlardaki sıfır golfler bayide satılanlardan 10 bin ucuz olacağı için hepsi satılacaktır.

 
Misal olarak 40.yıl f30 makyajlı en fazla 50 bin km içi beyaz olmayan aracı 195’ten hemen üç tane alabilirim bahsettiğiniz karlarla kimse iş yapamıyor. Kimse inanmıyor ama galericiler arabadan 30-40 bin kazanamıyor belli bir kar oranı yok alım satımın toptancısı yok arayıp mal isteyeceğiniz o yüzden ben açık çeki bıraktım 190’dan bulup 195’e satmak isteyen varsa beş bin kar yazarım buyrun



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 

şu ötv nin uzatılmaması , hükümet tarafından  bir başka xxxx  vaadin  markalara verildiğini işaret ediyor sanki ( ötv sıfırlanacak falan değil / o zaten hiç olmaz)

vw nin şu liste fiyatları € nun 6,99 u gördüğü  nisan  ayı sonuna göre fiyatlanmış liste,  en son zammı da o zaman yaptılar. 

şu an kur 6,43   ,,,,  % 8 euro da düşüş

bir vaat varmıdır  € 6,11 e düşecek diye ?  

eğer böyle bir vaat varsa  totalde %13 e varan bir kar oranı olur şu anki hale göre (almanyadan %13 ucuza alacaklar araçları)

Doğuşun listede indirim yaptığı görülmemiş bir şey  ama , bu havadan gelen %13 karı (masa başı indirmle)   bugün  kendilerine patlayan %15 ÖTV ye yedirseler kafa kafaya fitler.  

yani geçen cuma ötv indirimi varken ceplerine giren kar euro 6.11 e düşerse yine aynen cepte

euro muro düşerse hayallerinde değilim ? 

düşmezse kapatırlar giderler  zaten kimin umrunda olur ? 

 

Geri
Üst Alt