Sağ Camda 3-5 Çizik ): (ÇÖZÜLDÜ)


niclayt

Üye
Katılım
25 Eyl 2018
Mesajlar
230
Tepkime puanı
106
Konum
Suvas
İsim
Yalcin
Merhabalar.

Sağ arka yolcu tarafındaki camda 1-2 gün önce fark ettiğim çizikler mevcut.   Nasıl olduğuna emin değilim ancak bir şey sürtmüş gibi görünüyor.  Genelde aracıma binmeden sağını solunu mutlaka kontrol ederim.  Bu çizik yeni oldu ve büyük ihtimal gece araç park halindeyken oldu, çünkü sabah kuş pisliği zannettim temizlemeye çalıştım, çizik olduğunu biraz uğraştıktan sonra fark ettim :(  

1---) Bu çizik nasıl oluşmuş olabilir ? Görünebilmesi için biraz yakınlaştırmaya çalıştım. Taş çarpma vs. işine benzemiyor 3-5 noktadan irili ufaklı çizilmiş. (çiziğin olduğu taraf, park halindeyken kaldırım tarafıydı)

2---) Kaskom, mini onarım vs. var. Bu cam için ne yapabiliriz ?  Tamir, Değişim ?  (özellikle Sivas içinde ne yaptırabilirim) 

Tavsiyelerinize ihtiyacım var.  
Çizik resmi ekte.

IMG_20190629_172014 - Kopya.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sanırım birisi elindeki sert bir cisimle vurmuş gibi gözüküyor. Çok büyük bir çiziğe benzemiyor benim fikrim kalsın takmayın kafanıza. 

 
boyada olan ufak tefek taş izlerini kendim halletmiştim. nokta hata kalmamıştı :(   
Ama iş cam olunca elimden bir şey gelmiyor 2 gündür çözüm arıyorum ama bir şey bulamadım.

@agacmalzeme hocam Valla ne yalan söyleyeyim takıyorum kafama :(  

 
mini onarım yapan yerlere bi sorun tamir edebiliyorlarmı. kasko bu haliyle değiştirmez diye biliyorum. benim sol arka camı kırmışlardı, kasko karakol tutanaklarını istedi.

 
Bu tarz cam çiziklerini yanlış hatırlamıyorsam tozlama adı verilen bir teknikle düzeltiyorlardı. Yani halledilir sanırım. Değişime vs gerek yok bence boşuna.

 
Teşekkürler.

Hafta içi kaskonun yönlendirdiği yere uğrayıp göstereyim bakalım nasıl bir çözüm önerecekler :( 

 
Birisi büyük ihtimalle aracı çalmaya çalıştı 3-5 defa vurdu baktı olmuyor vazgeçti, ben çiziklerden çok bu girişimi düşünün yarin daha profesyonel bir şekilde gelip aracınızı götürebilirler sonrasında kafaya takacak çizik kalmaz ortada.

 
Geçmiş olsun. Cam filmi korumuş gibi gözüküyor. Görünürde değerli eşya vb. bırakmamaya özen gösterin.

Müdahale ettirecekseniz nasıl iş yaptığına bakın içinize sinerse öyle yaptırın. Malum bazı ustalar hallederiz diyip halledemeyip başka yerlerine de zarar verebiliyorlar. 

Böyle kullanımda sizden başka hiç kimse farketmez. Sıkmayın canınızı.

 
@Serkanasn  ihtimali var hocam  :(   Çünkü iz yoldan tarafta değilde biraz daha kuytu sayılabilecek kaldırımdan tarafta...

@ogzogz sağolun hocam... Araç içinde değerli eşya hiçbir zaman bırakmıyorum.  Yarın fırsat bulursam yönlendirdikleri yere bir uğrar durum değerlendirmesi yaparız bakalım ne yapılabilecek. 

Cama işlem yaptırırsam, son durum hakkında burada tekrar bilgilendirme yapacağım.

 
2-3 yere camı gösterdim. Havalı cam olduğu için hiçbir işlem yapamıyorlar. Ön cam olsa tamir edilebileceği açıklandı ki zaten onu biliyoruz.

Kaskodan değiştireceğim becerebilirsem.  Az önce işlem başlattım bakalım ne cevap gelecek...  (orjinal logolu cam şeklinde)
Kırık olsa değişirdi ancak kırık değil. Elim, ayağım çarpsa kırılsa 1 ay camsız beklemek var...  :D  

Cam değişiminde sorgulamalarda hasar görünüyormuş, Hasarın detayı sorgulandığında "cam değişimi" şeklinde açıklama çıkıyormuş. Doğru mu arkadaşlar ? 
Bu açıklama çıkmazsa sıkıntı. Satışta anlat anlatabilirsen karşı tarafa...  :/  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
biraz abartmıyor musunuz ?

alt tarafı cam çizilmiş , biraz serin kanlı olmakta fayda var. Allah korusun kaporta hasar alsa panik atak geçirirsiniz.

 


Geri
Üst Alt