Sabah ilk çalıştırmada motordan gelen tuhaf ses


fikretsahban

Yeni Üye
Katılım
5 Ağu 2018
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
İsim
Fikret Şahban
Merhaba. 2015 model 1.4 TSI manuel vites aracımda son 2 aydır motordan gelen tuhaf bir ses mevcut. Bu ses sadece sabah ilk çalıştırmada, gaza basıp çektikten sonra geliyor. 15-20 saniye sürüyor ve sonra kayboluyor. Bu sesin geldiği zaman normalde 900 olan rölanti devrinin 1100 olduğunu farkettim. Ses kaybolunca devir tekrardan 900’e iniyor.

Aracı servise bıraktım ancak usta iki gündür motordan o tuhaf sesin gelmediğini söyledi. Ben eminim ki aracı eve getirsem yine aynı durum devam edecek. Aşağıya çektiğim videoyu atıyorum eğer daha önceden benzer bir problemi yaşayan varsa ve ne olduğunu, nasıl çözüldüğünü yazabilirse çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Anormal bi ses yok bu motorda bence. Bildigimiz 1.4 TSI sesi ve eslik eden diger sesler; turbo, kayis vs

 
Upvote 0
@Golf835 Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Gaz verdikten hemen sonra gelen uğultu, hırıltı benzeri ses her zaman gelmiyor. Daha doğrusu bu yükseklikte gelmiyor. Usta da normal olmadığını söyleyince kuşkulandım.

 
Upvote 0
Turbo sesi degil mi o ? Normal olmayan neymis; ses mi yuksekmis; kesintili miymis ?

 
Upvote 0
Çalıştırdıktan hemen sonra gaz verilirse normal bu ses zaten ilk çalıştığında yüksek devirle çalışıyor 1100 devirde 30 sn 1 dk bekleyince düşüyor devir bence devir düştükten sonra deneyin o ses gelmeyecektir tahminimce 

 
Upvote 0
@mmartins Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi devir normale dönünce o ses kayboluyor. Ancak sesin normalden yüksek olduğunu belirtiler serviste.

 
Upvote 0
Bizim araçlarda ilk 10-30sn arası devir 1100 üstü ve tüketim bazen 1.5 - 2 arası başlayabiliyor... Sonra yavaş yavaş devir 900 civarına tüketim 0,5e düşüyor. Bununla ilgili forumda bir çok konu mevcut. 

Kapıda lüx bir bmw vardı geçen balkondaydım çalıştırdılar ilk 30 sn yüksek devirde çalıştı :)  uzaktan dinledim sanki gaz veriyorlarmış gibiydi araç kısa sürede normale döndü.   Bizdeki de aynı muhabbet.  Başlangıçta turboyu yağlıyor olabilir.   Sıcak soğuk hava fark etmiyor (en azından bende) uzun süre çalıştırmayıp sonradan çalıştırdığımda (motor soğukken yani) yapıyor bunu. Her zamanda değil, ağanın keyfi ne zaman eserse o zaman yapıyor :D    Servis bu duruma normal diyor...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@niclayt Merhaba öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Aracınızdan da aynı yukarıdaki ses geliyor mu acaba. Aslında ben yüksek devirden ziyade gaz verdikten sonra gelen o tuhaf sesten endişeleniyorum.

 
Upvote 0
Çok anormal Bi ses yok sabah motor soğukken ısıtması için rolanti biraz yüksek olur sonra düşer. Aracı ilk çalıştırmada çok fazla gaz vermeseniz sanki daha iyi, rolanti düşünce yolunuza devam edin. 

 
Upvote 0
Açık hava filtresi gibi ses geliyor hocam. Hava emişle ilgili kısımları kontrol ettirin derim. Bazen hortumlar yerinden çıkabiliyor.

 
Upvote 0
@fikretsahban o hırıltılı boğuk ses benim araçta hiç dikkatimi çekmedi. (aracım 1.2 tsi dsg)  Sizinkinde sanki egzoz motorun yanında çıkıyormuş gibi daha yoğun duyuluyor...

Ancak şu cırrrr diye sabit çıkan sese bir ara takmıştım. Bir kaç farklı servise dinlettim "abi bunların normal sesi bu" demişlerdi. (sizin videoda da sabit bu cırrrr sesi var.)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Araçta büyük ihtimalle emme kısmında kaçak var . O emme sesi normal mi sanki açık hava filtrei varmış gibi ses geliyor

 
Upvote 0

İlginiz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiyelerinize uyup problemin kaynağı hakkındaki görüşlerinizi ustaya mutlaka ileteceğim. Umarım dediğiniz gibi hava alma kısmından kaynaklanan basit bir problemdir.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt