Trafikten men olmuş araç vizeden geçebilir mi ? Yada Vergi borcu çıkar mı ?


major24

Katılımcı Üye
 
Katılım
1 Tem 2015
Mesajlar
739
Tepkime puanı
264
Konum
Muğla
İsim
Ömer
Yaşadığım bir durumdan yola çıkarsak: 

2016 Yılında App plakadan ceza aldım. 2 gün içinde yeni plakamın montajını yaptım ve eskilerle beraber trafik müdürlüğüne gittim ve durumu anlattım. Bana sordu yeni plakanı taktın mı , ben "evet" dedim. Memur hiç kontrol etmedi dışarı çıkıp, eskileri benden aldı ve " ben sistemden düşeceğim, sen gidebilirsin " dedi ve ben işim haloldu diye gittim. 
2016 yılından beri defalarca çevirmeye girdim ama 2 ay önce girdiğim çevirmede aracımın 2016 yılında trafikten men olduğunu öğrendim.

Sorum şu :

- Neden aracım men oldu ise 3 yıldır girdiğim hiçbir çevirmede aracımın trafikten men olduğu söylenmedi ?

- 3 yıl önce Trafikten men olmuş olan araç ; Vizeden geçebilir miydi ? MTV ve Sigorta borcu çıkar mıydı ?

 
Burası Türkiye olduğu için bu söylediklerinizin daha fazlası bile olabilirdi ben şaşırmadım


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@major24 Trafikten men olmakla trafikten çekilmesi aynı şey değil aslında, vergi muayene sigorta gibi şeyler ödenmez trafikten çekilince sizin durum farklı biraz, birde tescilden düşülmesi mevzusu var bu da meşhur hurda indirimi sonrası tescil kaydının silinmesi oluyor ki; bu durumda olan aracı trafiğe tekrar çıkaramazsınız.

 
benim basima benzer bir olay gelmisti, mayis 2018de aldigim sifir arabam ile temmuzda canakkalede cevirmeye takildim, bana aracimin trafikten men oldugunu söylediler, dedim sakami yapiyorsunuz arac 2 aylik, sen trafik subeye bir ugra dediler, serbest biraktilar, dogus otoyu aradim onlar ilgilendiler, hata var dediler, sorunu ortadan kaldirdilar, satarkende sikinti olmadi

 
Maalesef bu yazıyı yazdığım gün istanbulda bir motosikletli arkadaşımıza 2 yıl önce egzozdan yediği ceza sebebiyle hatta 1 ay öncesinde vizeden geçmesine rağmen 3000 tl ceza kestiler. Bir anlam veremiyorum.

 

Geri
Üst Alt