1.4 TSI Comfortline- 1.6TDI Midline Plus


ardaolgn

Yeni Üye
Katılım
12 Haz 2019
Mesajlar
5
Tepkime puanı
1
İsim
ARDA
Merhaba arkadaşlar, 2014-2015 model manuel golf arıyorum fakat motor tipine karar veremedim, 1.4 TSI comfortline ya da 1.6 TDI Midline plus arasında kaldım. Yılda 10.000 km yapıyorum genelde buna göre fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ardaolgn ikisi de benzer güce sahip ben olsam tsi olanı alırım en azından hem mtv yi yari yariya ödersiniz hemde bu modelde dizel km olarak ekmeği yenmiş olur satmak zorlaşır, biliyorsunuz dizel araçlar bizdeki inanışa göre 100 bini geçtimi hurdalığa gitmeli.

 
1.4 tsi bence  yıllık kilometren az ve bağımsız süspansiyonlar

 
@Serkanasn Aslında bende benzinliden yanayım hem donanım olarak üstü olacak fakat tork ve çekiş olarak dizelde kaldı aklım çok fark ediyor mu kullanımda ?

 
@ardaolgn hocam yaptığınız kilometreye göre 1.2 tsi comfortline 110 hp düşük yakıt+ vergi avantajı seçenekler arasında olmalı bence

 
@ardaolgn Ben hep benzinli kullandım bir arabam hariç tork değerine bakıldığında eskiden atmosferik motorlar olduğu için tork çok düşüktü şuan turbo olduğu için tork değerleri gayet yeterli bence, birde dediğim gibi tdi de km Yükseldikçe değer dusuklugu katsayısı artar yani 6-7 yaşındaki 120-130 bin km de olan 1.2-1.4 tsi manuel araç 1.6 tdi araçtan daha makul olur ikincielde.

 
@ardaolgn 698831697 sarı sitede ilanda, çok memnunum gerçekten, alırken korkarak almıştım yakıttan dolayı 4200 km oldu alalı ve yakıt ortalaması 4.9 karma. Amacım golf almak değildi 100bine kadar otomatik araç bakıyordum, denk gelince bilindik araç kaçırmadım ama eşim de kullanacak diye satıp otomatik benzinli alacam

 
@Serkanasn  evet benzinli daha uygun fiyatlı ben zaten 80-85 bin TL arasına bakıyorum dizel değer kaybı çok oluyor. Midline ve comfortline arasında izolasyon- kalite farkı var mı ?

@Wyt23 araç güzel ama benim fiyat aralığımda değil :)  

 
@ardaolgn izalosyon farkı ve malzeme kalitesinde değişiklik yok, lakin midline de fırçalanmış çelik görümlü trimler var comfortta piano black, birde ışık görüş ve konfor paketli comfortline gerçekten çok gerekli opsiyonlar barındırıyor, kendiliğinden yanan farlar yağmur sensörü hız sabitleyici vs.

 
@ardaolgn Birde yanal destekli alcantara koltuklar var comfortline de, aradaki fark ne kadar bilmiyorum ama bu donanımlar için 8-10 fark kabul edilebilir düzeyde, geçen hafta akü değişimi sonrasında aracın kodlamasında servisin yaptığı hata sebebi ile hız sabitleyici devreye girmiyordu yaklaşık 900 km ayağım sürekli gaz da geldim, sürekli basılı tutmak yorgunluğu bir yana nerdeyse birkaç yerde radar cezası yiyecektim, hız sabitleyiciyi yasal limite ayarladiginizda bayır aşağı durumlar hariç böyle bir durum olmuyor, tünele girdiğinizde ambians aydınlatması ve farların yanması zaten büyük kolaylık o karanlıkta düğmeyi bulacam diye allah korusun arabanın burnunu bir yere de vurabilirsiniz.

 
Tsi olanı seçerim. Dizel ile benzin fiyat farkı çok kalmadı artık. Hem comfort hem de bağımsız süspansiyon 

 
Yaklaşık 6 ay kadar önce 1.6 tdi midlene araç aldım araç amcamındı 10 bin km de aldı 3 yılda 140 bin km geldi 10 bin 8 binde bir yag değişti hiç servise girmedi maşşallah şu anda bende 15 bin yaptım hala diri atik duman yakıt kokusu gibi can sıkıcı bir arızası yok bende 15 yag koyup 10 binde değiştim ve uzun yola iki kere çıktım yokuşlarda vites değişmeden çıkmak farklı bir haz ama confortline daki donanımı insan aramıyor değil bendd satsam 1.2 tsi bakardım gönül ister imkan olur dizel confortline almak ister ama malum gücümüz buna yetti ancak bakımları düzgün yapıldıktan sonra dizel ömrü bence en az 350 bin km sonrasında enjektör ve turbo revizyon ister ve benim aracımda baskı balası hala orjinal kacırma sertlik vs hiç bir sıkıntım yok 

 
Yaptığınız km yılda 20-30 bin olsaydı o zaman TDI düşünülebilirdi ama park sensörlü, hız sabitleyicili vs Comfortline alırsanız güzel olur.

 

@Serkanasn evet doğru diyorsun çok kolaylık sağlıyor ve koltuklar gerçekten güzel fark belli.

@AhmetCakmak az km yapıyorum bende benzinden yanayım hem kışın çabuk ısınıyor Ankara ayazı malum 😄

@Yigit3735 bağımsız süspansiyon farkı nedir kullanımda ?

@eriklivotka  maşallah iyi yol yapmışsınız sorunsuz 😄 ama işte korkutuyor ikinci el dizelde yüksek km 

 

Geri
Üst Alt