2017 model ve üzeri Dizel dsg şanzuman sorunu


HAKANMURAT

Yeni Üye
Katılım
21 Haz 2019
Mesajlar
28
Tepkime puanı
6
İsim
HAKAN
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Bir sorum olacaktı. Aracımın tasarımını beğenerek ''2017 model makyajlı 1,6 tdi 115 bg dsg comfortline aldım. Açıkçası almadan önce çok fazla araştırma yapmadım. 1. sorum 2017 model makyajlı kasalarda dsg sorunu varmı veya bizzat sıkıntı yaşayan varmı ? Aracın garantisi bitmesine 1 ay var. Fakat aracın 30 bin km bakımı geldi. Bakıma yetkili servise mi getirim yoksa özel wolksvagen servislerine mi getirim. Şuanki yetkili servis (ARK OTO KOCAELİ) güncel fiyat (1486 tl). Tavsiye  ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz.

 
Hocam öncelikle 2017 şu kasa şu model dsg sıkıntılı diye bişey yok tam olarak fakat malum dsg lerin hepsi saatli bomba nacizane tavsiyem garantiniz 1 ay kalmışken son bakıma serviste girip biraz dil döküp aracın tüm aksamına baktırmanız yönünde :)

 
araç dsg ise kesinlikle servis bilginize

 
@ceyrekmuhendis1 Hocam haftaya randevum var aracın arka sağ amortisörünü bakılacak. Arcı yeni aldığımda expertizde yağ kaçağı var dedi kontrol amaçlı yetkili servise bir gösterin dediler. Ben servis kaydı açtırdım. Kontrol edilip rapor tutulup resimleri doğus otoya gönderilecekmiş. Ne zaman geri dönüş yapılır bilemem ama gitmişken servisi konuşacam ama fiyat bence abartılı pahalı sadece wolksvagenim uygulamasında %10 işçilik indirimi yapıyorlar. Dgs yi bilende bilmeyen de çok yorum yapınca ister istemez bende tedirgin oldum acaba almasamıydım diye. Aracı bile tedirgin sürüyorum gerisini siz düşünün  :-(

 
öncelikle bu bakımda neler yapılacak? normalde 1000tl gibi tutması lazım. ekstra bakım yapılacaksa bunların tümü özel serviste orjinal parçalar ile ne kadar tutacak onu hesaplayın.

garantiniz bitse dahi servis bakımlı araçların 7 sene iyi niyet garantisi oluyor. aradaki farka değip değmeyeceği hesaplayın

 
@ahmet306 Hocam aşağıda sıraladım. Özel servisde yağ castrol 5/30 tam sentetik yağ, bosch filitre kullanılıyor. Orginal değil.650 tl fiyat verdiler.

Yetkili servis dediğim gibi 1486 tl. Başka bir soru işareti de Kocaeli yetkili servis Ark otonun ustalarının iyi olmadığı ve orginal ürün kullanmadığı duyumu aldım. Tavsiye edilmiyor. Sadece sizin de bahsettiğiniz gibi iyi niyet garantisi devam etsin diye getirmek istiyorum.

Motor Yağı,

Yağ filtresi, 

Hava filtresi,

Polen filtresi, 

Yakıt filtresi,

silecek suyu

yakıt filtresi oring

 
@HAKANMURAT  hocam bir servis orjinal olmayan civata bile kullanamaz aklınızda olsun. Yaptıkları her işin 2 yıl garantisi vardır. Dsg için çok fazla kafa karıştırıcı içerik okumak mümkün. Tavsiyem gerçekten kullanmış ve sorun yaşamış , bu sorunu çözmüş kişilerle konuşup bilgi almanız . Servisin size verdiği fiyat yüksek geldi 950 tl civarında diye hatırlıyorum başka yerleri arayarak fiyat alın derim . 

 
@HAKANMURAT öncelikle aracınızın garantisi 1 ay sonra bitiyor fakat periyodik bakımlarınızı 7 yaşına kadar serviste yaptırdığınızda dsg gibi kronik arızalarda sadece ufak bir işçilikle değişim yaptırabilirsiniz özel servislerde bakım yaptırırsanız herhangi bir arıza durumunda aracınızı iyi niyet kapsamına almazlar ve yüksek faturalarla karşılaşabilirsiniz 10bin tl gibi rakamlar, dsg li araç sahipleri malesef yetkili servise soyulmaya mahkum. Aynı bakımı manuel aracımda servisin taktığı parçalardan kaliteli parçalarla 600 liraya mann filtrelerle kendim yaptırıyorum servisin tam yarısı.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@İlker34 Hocam çevremde dsg kullanan kişi yok denecek kadar az. Fiyat konusu gebze doğuşu ve adapazarı wolksvagen servislerine sordum aynı fiyatı verdiler.Sadece internetten randevu alınırsa işçilikte %10 indirim veriyorlar 30/40 tl gibi bir rakam.  bakalım hayırlısı olsun. teşekkürler.

 
@bf417 Hocam senin dediğin gibi kronik arıza vs ciddi dsg arızaları çıkabilir diye servise götürmek istiyorum. Fakat servis kötü diye çok kişiden duydum ve fiyatı da malum pahalı. Dediğiniz gibi ciddi bir sorunla karşılaştığımda iyi niyet garantisinden yapılsın diye. Fakat bu konuda muallak forumlarda iyi niyete sokulmayan çok müşteride var. Benimde aracım manuel olsaydı inanın yetkili servisin yanından geçmezdim. Sizin gibi yaptırırdım. Hayırlısı ALLAH tan.

 
Golf 8 deki DSG hakkinda bilgi yok mu :/

Ayni DSG devam mi (?)

 

@Golf835 almanyadaki servis çalışanı arkadaşımın dediğine göre vw manuele geri dönecekmiş sadece türkiye için  yetkili servisler kar etsin diye dsg üretecekmiş 😂

 

Geri
Üst Alt