Sarsıntılı Vites Geçişleri


serdar2xdx

Üye
Katılım
23 Mar 2019
Mesajlar
77
Tepkime puanı
30
Konum
istanbul
İsim
serdar
Merhaba, ilk defa dsg 'li bir araç kullanıyorum. 2015 1.2 TSI

Vites geçişlerini bazen hissediyorum. Öyle yükteyken falan da değil yani, düz yolda giderken arada bir bi sallıyor. Hep olmuyor ama dsg olduğu için bozuldu mu diye tedirgin gidiyorum açıkçası.

Sizde de böyle bir şey var mı, arada bir hissettiriyor mu ? Yoksa her zaman kesintisiz dsg konforu mu var ?

Ne zaman yolda kalacağım korkusuyla arabaya binmek insanı geriyor gerçekten :)

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

 

 
2 farklı golf dsg kullandım ikisinde de gazlarken vites geçişlerinde hafif sarsılma hissi oluyordu ama düşük devirlerde yaşamadım.

 
Upvote 0
Lanet olası şey bende de var 2012 tsı dsg. Aracı kullanmaya başladıktan 1 2 saat sonra başlıyor sanki saati var. Ilk çalıştırdığım zaman kalkışta falan hiç sıkıntı yok. Ne yapayım bilemedim

 
Upvote 0
@Sbntrn servis bilgisayara bağlayıp yol testine çıkıyor, ısındıktan sonra özellikle de yoğun dur kalk trafikten sonra yapıyor zaten. Test sonrası kavrama yada kavrama + mekatronik değişimi oluyor genelde. Aynı araçta 2 defa, farklı bir araçta 1 defa toplamda 3 defa değişim yapıldı bana ezberledim artık süreci. Servis bakımlı olması iyi niyet bakımından önemli. 

 
Upvote 0
@Emre_34 emre bey normalde olmuyor. Yani araba soğukken olmuyor. Şunu mu anlamalıyım o zaman uzun şehir içi kullanımlarda normal titremesi

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt