Golf 7 abs beyni


bf417

Katılımcı Üye
 
Katılım
3 Tem 2018
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
1,419
Konum
eskişehir
İsim
sedat küçük
Arkadaşlar geçenlerde bir konu açmıştım 180 ile ani frenleme diye çözülemeyen başıma bela olan bir konu oldu frenleme anında araç aşırı şekilde sağa çekiyordu en son serviste hidrolik havası alındı denildi ama yine aynı. Bugün eskişehir sanayide 3 frenci 1 rot balansçı lastikçi gezdim 6 saat sanayide arabayı göstermediğim usta kalmadı 3 kez fren testine soktum aracın tüm takımları rot balans salıncak hidrolik fren kaliperleri kontrol edildi hidrolik ve balataları iki hafta önce değiştirmiştim bugün yeni ferodo ingiltere üretimi balata taktırdım diskleri tornalattım sonuç aynı fren testinde sağa sapma var ama düşük frenlemede yok abs devreye girecek şekilde frenlendiğinde sapma oluştu usta abs kontrol ünitesi sıkıntısı dedi siz ne dersiniz sorunu daha önce yaşayan var mı ustanın dediğine göre ünite çalışıyor bu nedenle arıza ışığı yakmıyor fakat frenlere gönderdiği sinyallerde sorun var sağ taraf daha fazla kitliyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@bf417 usta uydurmuş hocam. Disklerin kalınlığı farklıdır. Torna esnasında zemin düzlenmiş olabilir ama bu sefer de kalınlıklar farklılaştı muhtemelen. Bence diskler de sorun.

Fren yağı yetkili serviste mi değişti?

 
@yusuf evet fren hidroliği serviste değişti disklerin kalınlığını nasıl ölçebiliriz?

 
Disk kalınlığından olacağını sanmıyorum . Abs sensörlerinden olabilir diye düşünüyorum .

 
@yusuf Abs ünitesi genelde arıza verdiğinde uyarı veren bir şeymiş ben de şaşırmış durumdayım diskler şu an iyi gibi bilgisayarlı tornayla gözümün önünde düzeltme işlemi yaptılar zaten bir sorun da yokmuş bu abs ünitesini vag com ile test etme şansımız var mı acaba ?

 
Abs sensörlerinden biri okumadığı zaman veya ünitede sıkıntı varsa bu hata uyarısı olarak gözükmez mi ?

 
Abs pompası yada sensörleri sorunlu olsa sarı abs,esp,lastik basınç uyarı lambalarını yakar , media ekranında hataları okursunuz ve  abs devreye girmez  . Bende sorunun torna sebebi ile olduğunu düşünüyorum. Yol yakınken değiştirmek orantısız aşınan balatla sorunu yaşamanızı engelleyebilir 

 
@mbonat sensörler ile ünite farklı şey değil mi?
Evet farklı şeyler . Ünite sensörlerden gelen verileri işleyen yerdir. Sensörlerde istenen parametreleri ölçer. Yetkili serviste fren hidroliği değiştirdiğinizde olduğunu söylemiştiniz. Buda tornadan öncede de bu sorunun yaşandığını gösteriyor. 

 

@mbonat evet ben de diskten şüphelenmiyorum ama kumpas bulup diskleri ölçmeye çalışcam abs hatası falan verse tamam üniteyi değiştiriyim ama hata da vermiyor abs ünitesini değiştirip aynı sorun devam ederse boşuna masraf etmiş olacaz

 

Geri
Üst Alt