Ambiyans Aydınlatma Sorunu


Emptis

Yeni Üye
Katılım
4 Haz 2019
Mesajlar
20
Tepkime puanı
4
İsim
Şahin
Merhabalar. 2013 Golf 7 aracımda şoför kapısı çıta ambiyans aydınlatma ışığı sönmüş durumda. Diğerleri çalışıyor. Bu konuda servise gitmek haricinde bir önerisi olan var mı? Az çok gelir elimden bu tarz işler. Daha önce kendi halleden varsa önerilerini dinlemek isterim. 

 
@Emptis kapı döşemesini söküp soketini kontrol et. Eğer yanmadıysa kapı döşemesindeki kırmız nokta ledin soketini sök ve uzun ledin soketine tak. İki ledinde soketi aynı ancak kırmızı led sürekli yanmaz. Kırmızı ledin soketini uzun ledin soketine takıp kapıları kitle kitlenirken beyaz yanıp sönecek. Eğer yanıp sönmüyorsa led patlamıştır. Eğer yanıyorsa beyaz uzun ledin soket hattında bir problem var demektir. Kapının üzerindeki üniteyi kontrol et.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@tuncer_2632 Teşekkürler. Peki led patlamış ise nereden bulabilirim? Biraz arattım ama sonuç bulamadım. 

 
Upvote 0
Bir ara aliexpress’te ambians led tesisatın tamamı satılıyordu fakat arattım bulamadım, kalkmış benzer ilan da yok. Aynı dertten ben de muzdaribim, ancak kapının içini açamam klips koparırım sonra trim sesleriyle uğraşırım diye cesaret edemedim bir türlü. 

 
Upvote 0
Benim de sofor kapisindaki icteki tutma kolundaki led yanmiyor servise goturup garantiden kontrol ettirecegim

 
Upvote 0
@grdrx Hocam işin ehli birini bulmak gerekir herhalde cidden. Sonra trim sesi çıkarsa daha kötü olur. Pirince giderken bulgurdan olmayalım. Siz nereden bulmuştunuz ledleri? 

 
Upvote 0
Bunun için ayrı konu açmak istemedim:

Arka kapılar için sonradan üretilmiş ambiyans aydınlatma var mı Golf7 için? Hat çekip arkayıda aydınlatmak, öndeki lambalarla arkaya kadar devam etmesi falan güzel olurdu. Biraz baktım ama bulamadım. Hoş Golf'üm de bırak başkasının binmesini arkaya ben bile 2-3 kere oturmuşumdur. Arkada kim böyle bişey bekler orası ayrı ama, fena da olmazdı.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0


Geri
Üst Alt