Klima ilk açılışta gelen koku


Rust

Katılımcı Üye
 
Katılım
11 May 2015
Mesajlar
1,005
Tepkime puanı
156
Konum
Diyarbakır
İsim
Erdin
Araç
golf 7
klimayı ilk çalıştırdığımda rahatsız edici bir koku çıkıyor 10-15 sn liğe sonra düzeliyor. aracı kapatmadan önce klimayı kapatmaya hep dikkat ediyorum. sorun neden olabilir ?

aracın bakımını nisan da yaptırdım , polen filtresi de değişti.

 
@Rust boruların içinde bakteri oluşumu oluyor bu yüzden koku yapar. klima çalışıyorken klima tuşuna basıp klimayı kapatın havalandırma açık kalsın.

hava soğuktan sıcağa dönerken yine aynı şekilde bir koku geliyorsa bakteri oluşumu gerçekleşmiştir. bunun için piyasada satılan bazı bakteriyel temizliyiciler var. 

uzun hortumu oluyor klima ızgarasından içer sokup pasıyorsunuz boruların içine.

 
Upvote 0
Aynı sorunu dün ben de yaşadım. Acaba şu ozon bombardımanı dedikleri olay çözer mi bu sorunu. Kasko yaptığım yer hediye etmişti. 

 
Upvote 0
Polen filtresini 15.000 de değilde 7-8 bin km de bir değiştirmek lazım, filtreyi değiştirin büyük ihtimalle problem çözülecektir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Çözüm basit klima nemli kaldığı için yapıyor onu . Park etmeden önce klimayı kapatıp havalandırmayı sona getirin 2-3 dk çalışsın koku geçiyor .

 
Upvote 0
@Rust bakteri oluşumundan kaynaklı özellikle nemli yağmurlu havalarda daha da fazla olur aynı şey başıma geldi karbonlu filtre yerine mann marka yeni karbon artı antibakteriyel filtre aldım diğerinden biraz pahalıydı ama şu an sıfır koku tavsiye ederim.

IMG_20190604_154204.jpg

 
Upvote 0
@Serkanasn 2 ay olmadı , km deseniz 2 bin km yapmamışımdır.
Polen filtresi 2 ayda işlevini yitiremez hocam değiştirme ihtiyacı olmamıştır , tıpkı polen filtresi gibi havalandırma kanallarında zamanla oluşan mantar,bakteri ve pisliklerden sebep oluşan kötü kokuları klima temizleme spreyi olarak geçen ürünü her 3 4 ayda bir kullanmanın da faydası olacaktır

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt