2016 Golf 1.2 TSİ Bakım için Servis önerisi Bosch Car


sevenal

Yeni Üye
Katılım
13 Tem 2016
Mesajlar
12
Tepkime puanı
1
İsim
mehmet
Arkadaşlar merhabalar nasılsınız umarım iyisinizdir..Bende 2016 model golf 1.2 tsi araç var 33. bin km de fakat yılı dolduğu için 3. bakımına girecek..Yetkili servisi aradım sadece filitrelerin değişeceğini ve motor yağının değişeceğini söylediler 1000TL fiyat istediler. Ardından Bosch Car servisi aradım ve onlarda aynı şekilde filitrelerin değişeceğini ve motor yağının değişeceğini söylediler işçilik dahil 400 TL gibi bir rakam verdiler..Şimdi iki servis arasında çok ciddi bir fark var.Aracımı 0 almıştım aldığım zaman garantisini 5 yıl a çıkarmıştım sıfır aldığımdan beri araç yetkili servis bakımlıydı ilk defa yetkili servis dışında bir yeri düşünüyorum fakat bu durumda aracın uzatmıs olduğum garantisi bitecektir sizce buna değer mi ? aynı durumda olan arkadaşlar araclarınızın bakımlarını nasıl yapıyorsunuz?Bana ne tavsiye edersiniz? Şimdiden her birinize teşekkür ediyorum  

 
manuelse özel servise gidebilirsiniz. yalnız bosch car service için 400tl biraz iddali bir fiyat geldi. kaliteli yağ ve filtre kullandıklarından emin olun derim.

 
Merhaba

Aracınız DSG ise bakımı en azından uzatılmış garanti bitene kadar serviste yaptırmanız yararınıza olabilir bir terslik çıktığı zaman.

Eğer ki dışarıda yaptıracaksanız zaten garanti dışı kalacağınız için uzatılmış garantiyi servise gidip bitirebiliyorsunuz kalan süre/ücret hesaplanıp size parayı iade ediyorlar bilginiz olsun.

 
@Kırcalı hocamın dediği gibi aracınız DSG ise mutlaka serviste yaptırın. Garanti bozulmuş olup araçta DSG ile ilgili bir sıkıntı çıktığında çok masraf çıkabiliyor. Bu yüzden DSG araçlarda yetkili servis bakımı oldukça önemli.

 
Değerli hocam aracızın servis bakımıňın devam etmesi herhangi dsg sorununda aracınınızın beraat belgesi olacaktır.Mutlaka servise gidiniz.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Bosch Car servislerinde bakım yaptırıldığında garantiyi etkilemiyor diye biliyorum.

 
@Han78 garantiyi kanunen etkilememesi lazım sertifikalı belgeli yerlerde yaptırılan bakımların, lakin burada birkaç önemli husus var.

1.orjinal mann filtre kullanmaniz lazım made in germany yağ-hava-polen+karter tapası şuan 200 tl den aşağı pek yok, 10 parçacı dükkanı gezerek aldım daha geçen bu fiyat sınırına internet fiyatları dahil, ayrıca 5w30 iyi bir yağ şuanki fiyatlar ile 250-300 bandında sadece yağ ve filtreler en az 450 tutuyor, boch filtreler ve 150 liralık aracınızın teknik onayını almamış yağ ile yapılacak bakım hariç.

2.bosc car servisinden garantilik bir sorun olursa diye fatura isteyin büyük ihtimalle fiyata 80-90 tl ekleyeceklerdir, bu fiyat kdv hariçtir fatura isteyince fiyat artar.

3.garanti yasal olarak bozulmayacaktır belki ama her naneyi kullanıcı hatası olarak değerlendireceklerdir.

4.2015 model aracım için parça işçilik %15 yağda indirim olmadan 940 tl fiyat teklifi yapıldı, sizin araç 2016 fiyat bence normal.

 
Değerlendirmelerin hepsini dsg olduğunu varsayarak yaptım, değilse gidin uzatma ücretini geri alın filtreleri ve yağı kendiniz alıp yaşadığınız yerin bilinen tanınan ustasına değişimi yaptırın, 600 civarında bir fiyata aracınızın oem filtrelerini üreten mann filtreler ve volkswagen tarafından 504.00 507.00 onayını almış olan motul yahut liqui moly yağlarından birisini alarak(resmi satış sitesinden alın sahte olmasın)çok iyi bir bakım yaptırmış olursunuz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
iyi akşamlar hocam yanlış anlamayın eğer yılsonuna kadar bakım için vaktiniz varsa yani garantiden çıkmayacaksa ve km olarak zamanı da gelmediyse beklemenizi tavsiye edeceğim tecrübelerime göre yılın ikinci 6 ayında haziran temmuz ağustos eylül gibi bakım fiyatlarında bayiiler indirime gidiyor geçen yıl öyle olmuştu en azından belki yine indirime giderlerse bakım masrafınız hem düşer hem yetkili serviste yaptırmış olursunuz

 
Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınızı dikkate alacağım arac dsg li evet servise gitmemde yarar var anladığım kadarıyla saolun varolun😊😊

 
merhaba, geçenlerde 1.4 tsi scirocco aracımı istanbul avrupa yakasında ki mersa bosch car'a götürdüm 680 liraya yakım yaptırdım ve çok memnun ayrıldım tavsiye ederim

 
benimde 1.4 tsi dsg highline cam tavan aracım var 2016 ben yetkili servise gitmeyi düşünüyorum evet fiyat biraz pahalı ama kafanız rahat eder 

 


Geri
Üst Alt