Rottan sonra aracın sağ çekmesinin devam etmesi


KB

Üye
Katılım
20 Şub 2016
Mesajlar
320
Tepkime puanı
10
İsim
Samil
Merhaba arkadaşlar,

2016 Golf 1.4 sahibiyim.

Araç 50bine yaklaştı. Düne kadar ne lastik değiştirdim, ne de rot balans yaptırdım.

1 yıl önce lastiklerin içten yendiğini farkettim. 6-7 aydır araç hafif sağa çekiyordu. Kış bitince lastikleri değiştirirken rot balans yaptırırım diye ertelemiştim.

Bu arada derin bir çukura girdiğimi hatırlamıyorum.

Dün yeni lastiklere geçtim, balans yaptılar. Sonrasında rot yaptırdım. Araç sağa çekmeye devam ediyordu. Bugün başka bir yere rot, balans yaptırdım. Onlarda ilk gittiğim yerin arka rotlara bakmadığını, halledeceklerini belirttiler. Uğraştılar yaptılar. Ancak sorun yine çözülmedi.

İnternette diğer firmalarda yaşanan benzer sorunda salıncakta amortisörde sorun olabilir yazmışlar.

Sizce problem nerede olabilir?

Yetkili servis yolu görünüyor sanki bana.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@KB rot işlemi yetkilide çok pahallı bir işlem değil. Yetkilide yapılabilir. 

 
Upvote 0
@KB Rot ayarında cihaz çok onemli yazılımı güncel olmalı ve sizin aracınızın fabrika rot ayarları yüklü olmalı yoksa yapılan rot ayarı hiçbirşey ifade etmez.

 
Upvote 0
Lastik havaları 33

Ön lastik sağ sol yaptık, yine sağa çekmeye devam etti.

Bu sabah ilk rot yaptırdığım yere götürdüm. Sağa mı çekiyor dedi, evet dedim. Bir hışımla ayarladı. Şimdi de sola çekiyor :D

En son Gebze servise bıraktım. 

Direksiyonu düz tutunca düz gitmesini istiyorum dedim. Öğleden sonra teslim edecekler.

bu arada aldığım lastik F1 Asymmetric 5( 450tl/adet) - sökme, takma, balans dahil ( balansı da iyi alamamışlardı. 130-140 ta titreme vardı.

ilk yerde rot için 50tl verdim.

ikinci olarak otopratike gittim. ( Hem rot hem balans tekrar yaptırdım) - 180TL.

Yetkili servis rot için 205 TL istedi. Sonucu bekliyorum.

 
Upvote 0
@agacmalzeme  hayır düzelmedi. Ama diğer yapılan ayarlara göre en az çekeni serviste yaptırdığım olmuştu.
Hunter marka rot ayar makinası olan bir yer bulabilirseniz 0 hata ile rot ayarı yapılır., çok pahalı bir cihaz olduğundan her yerde yoktur biraz araştırırsanız sıfır hata ile rot ve balans ayarı yapabilen bir makinadır.

 
  • Beğen
Tepkiler: KB
Upvote 0
Bizim yollarımız su tahliyesi için sağa eğimlidir genelde o yüzden direksiyonu sabit tuttuğunuzda sağa doğru yavaş yavaş kaymaya başlar yol çalışması olan bir yerde karşı şerite yönledirildiğinizde bu sefer de sola doğru kayma yaptığını farkedeceksiniz. O yüzden yollarımız yanıltıcı olabiliyor. Serviste hangi cihazın kullanıldığı ve ayarı yapacak ustanın uzmanlığı da önemli. 

 
  • Beğen
Tepkiler: KB
Upvote 0
@Akif Nalca Haklı ve sağa sola çekme çok çok bariz değilse yani direksiyonu düz tuttuğunuz zaman araç çok yavaş milim milim bir sekilde bir tarafa çekiyorsa bence bir problem yok çünki araç seyir halindeyken dinamik bir sistem haline geliyor ve üzerine etki eden bir çok kuvvet bulunmakta ve bu kuvvetlerin yönlendirme sistemini bu şekilde etkilemesi çok normal. Yol kalitesi ve durumundan bahsetmeye gerek bile yok , Akif hocanin dedigi gibi su tahliyesi icin yola kaplama eğimi verilir, eski yollarda ters eğim bile olur, yolun alt temeli saglam olmaz ise yolda cokmeler olur yagista su birikintileri olur yada tamiratta bu durumu dikkate almazlar lambir lumbur tamir ederler yolda nasil bir egim oldugu Allaha emanet olur.

Sonuc olarak size unlu televizyon serisi fifth geardan bu konu ile alakali kisa bir bolum paylasiyorum;

Vidyonun özeti gözleri görmeyen bir vatandaş hız rekoru kırıyor bunuda yanına oturan tecrübeli bir pilotun yönlendirmeleri ile başarıyor. Sunucu Vickyde gözleri kapalı şekilde tecrube etmek için direksiyon koltuğuna geçiyor, ilk denemede duruma alışması için sadece gözlerini kapatıp sürmesi isteniyor, Vickyde direksiyonu düz tutup gözleri kapalı bir şekilde ilerlemeye başlıyor bakın nasıl bir sonuç ortaya çıkıyor. Pist gayet pürüzsüz ve düz. 6:00 - 6:45 arasını izlerseniz sizde fark edeceksiniz ki hız rekoru için kullandıkları super setuplı arabada Sunucu Vicky'nin direksiyonu düz tutmasına rağmen bir tarafa çekiyor ve yanindaki pilot bakın bunu nasıl açıklıyor. "- Birisi Sana direksiyonu düz tuttuğunda düz gideceğini söylemiş ama bu doğru değil" 






Not: Türkçe yazamadığım harfler için özür dilerim, klavye İngilizcede kalmış.

 
  • Beğen
Tepkiler: KB
Upvote 0

Geri
Üst Alt