Baba yorumu


skyline35

Yeni Üye
Katılım
20 Haz 2018
Mesajlar
11
Tepkime puanı
3
Konum
İzmir
İsim
Erhan
Merhabalar 1.4 122 manuel aracım var. Bizim peder beyin idaasına göre aracı hafif rampada bırakıyor evin önünde yaklaşık yüzde 20 eğim birinci viteste el freni çekmeden arabanın kayma yapmaması gerekiyor diyor benimkisi yapıyor dediğine göre bu motor yıpranmış bir sıkıntı var dedi az çok anlar araba motorundan araç daha 50000 de 2013 model siz ne dersiniz bu konu hakkında.

 
Hocam motorunuz çiçek gibi. Eski arabalar başka yeniler başka. El freni çekin şanzımana yük bindirmeyin...

 
ah o hareketin şanzımana %20 eğimde bindirdiği yükün zararını bilseniz keske şu dişliler dönsede araba kaysa şu yük binmese dişlilere derdiniz:) hareketin doğrusu ayak frende el frenini çekersiniz freni bırakıp stop eder 1. vitese takıp aracı terk edersiniz. otomatik şanzımanlarında en buyuk dusmanı bu harekettir :) neyseki danıstınız ve öğrendiniz aracınızın motoru cıncık gibidir muhtemelen korkmayın. ama bu hareketten kacının :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@kaganoztrk düz zeminde viteste bırakmanın bir zararı var mı
hocam viteste bıramakta sıkıntı yok duz yada eğim ancak yükü şanzımana vermemek lazım. önce bostayken el freni cekilir fren pedalı bırakılır stop edilir vites 1e takılır araç terkedilir. olay şanzıma yük bindirmemekte.

 

Geri
Üst Alt