Arabam çalışmıyor


trej06

Yeni Üye
Katılım
21 Kas 2016
Mesajlar
17
Tepkime puanı
7
İsim
Taner
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün 2014 model golf 7 düz vites aracımla yolda giderken stop etti ve birdaha çalışmadı. Araca elektrik geliyor yani aküyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Marş basmıyıçor, sadece basınca tik tık diye ses geliyor. Çıkan hata mesajı ekli resimde yer almaktadır. Bu şekilde bir sorunla karşılaşan daha önce oldumu.

6499739F-BE7B-4496-9F07-79A832B9F4E2.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun çok anlamam ama lastik uyarı ekranı vermiş bu yüzden çalıştırmaya izin vermiyor olabilir

menülerden lastik basınç set edip onaylamayı deneyin belki düzelir 

Ben kenara çekiliyorum ustadların yorumlarını merak ediyorum.

 
Upvote 0
@trej06 akünüz muhtemelen şarj olmuyor akü azalınca bütün sistem hata veriyor bende montaj yaparken aküyü çok kullandığımda böyle olmuştu biraz gidince düzeldi sizin ya akünüz bitmiş yada akünüz şarj olmuyor başka açıklaması yok bence 

 
Upvote 0
@Beşiktaş1903 Üstadım sağolun cevap için. İki ay önce akünün durumu %70 sağlamdı. Dediğiniz gibi şarj etmiyor olabilir. Ancak camlar iniyor, radyo çalışıyor. 

 
Upvote 0
Mars motoru sıkışmışdır benimde başıma geldi halan daha sıkıntı varmı tarif edeyim 

 
Upvote 0
Akü bitince seyir halinde araç stop eder mi ? Çok tehlikeli bir durum


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Upvote 0
Çok enteresan bir durum bu Hocam. Seyir halinde olduğunuzu söylediniz stop ettiğinde acaba araç hızı 20 km uzeribdemiydi? Bu ciddi bir guvenlik zaafiyeti. Ayrıca daha önce araç uyarı verdi mi acaba. Ekrandaki uyarı lastiklerin basınç hangi ile alakalı dolayısıyla direk bağlantılı demek güç olur. Ama Araç bir guvenlik tehlikesine karşı çalışmaya izin vermemiş olabilir . Geçmiş olsun Akünüzü bir sarj ederek denemenizde fayda var.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Upvote 0
Eğer verdiği hatadan yola çıkarsak, arkadaşın dediği gibi lastiklerle ilgili bir güvenlik problemi yüzünden çalışmaya uzun vermiyor olabilir.

 
Upvote 0
Bol elektronik aksamli lastik basinc sensorlu bir scooterda basinc dusuk diye motor calismamisti duyunca cok sasirmistim 

Bir ihtimal aynisi olabilir

 
Upvote 0
Geçmiş olsun Akü hocam. Sonradan eklediğiniz bir elektriki donanım / modifikasyon varsa (genelde değiştirilen multimedia, kapı altı led vs uygulamalarından sonra) uyku moduna girmeyen donanım nedeniyle akü bitiyor. Sonra far, lastik basınç, hava yastığı gibi bir çok uyarıyı peşpeşe veriyor araç bilgi ekranı, o tık tık sesleri eşliğinde.

 
Upvote 0
Benim de aklıma marş motorunu sıkışmış olabileceği geldi. Daha önce fiesta'da başımıza gelmişti. Marşa basınca sadece tık edip kalıyor.

 
Upvote 0
@issos Günaydınlar, dediklerinizde haklısınız.. Geçen sene araca önlü arkalı bir kamera taktırmıştım. Acaba bundan dolayı olabilirmi ki.. Dün akşam aracı servise bıraktım, çok ilginç çekiciden inince araba çalışmaya başladı. Ancak uyarı göstergeleri sönmedi yine hata vermeye devam etti. Bugün servisten ararlar bakalım, bende sebebini çok merak ediyorum. Sizlerle de paylaşacağım.

 
Upvote 0

Akü dinlenince kendini toplamıştır diye düşünüyorum. Bence sorun akü veya şarj dinamosu

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt