GOLFTEN JETTAYA GEÇME


rasistaken

Üye
Katılım
31 Mar 2019
Mesajlar
44
Tepkime puanı
5
Konum
Ankara
İsim
Yasin CETINKAYA
Araç
Audi A4 Sedan 2.0 TDI S Line
Merhaba dostlarım. İyi akşamlar dilerim herkese öncelikle. Kısa bir süre önce 2016 model 1.2 TSI Comfortline paket Golf almıştım fakat ekonomik nedenlerden dolayı satmak zorundaydım. Bir arkadaş ile takasa girmeyi düşünüyorum. Arabası 2012 model 1.4 TSI Comfortline paket bir Jetta. Üste makul bi para alacağım. Sorum daha önceden veya şu an Jettası olanlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. Ne gibi farklılıklar yaşarım? Şimdiden teşekkür ederim.

 
Hocam Jetta iç trim kalitesi olarak Golf'ten bir tık düşük. Onun dışında amaç ekonomi yapmak ise geçilebilir.

 
yalıtım iç mekan kalitesi ve sürüş zevki olarak golften hissedilir derecede düşük. hacim golften cok daha geniş. maddi açıdan ihtiyacınız olmasa tercih etmeyin derdim. hatta aciliyeti yoksa kendiniz satın aracınızı sedan dizel focusları değerlendirin derim. golften sonra kendi adıma yukseltmek için passat düşürmek için focus alırdım. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçilir bence, tamam iç mekan kalitesi kötü ama araç genel olarak iyi. sonuçta ekonomi odakli bir değişiklik yapacaksanız gayet mantıklı. 

 
Öncelikle çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Ağır hasarlı 1.4 tsi golf alınır mı acaba beyler? Hiç kullanan ya da yakınında falan bildiğiniz kullanmış olarak var mı acaba? Bu düşüncem çok daha ağır basıyo hatta. Yani satma zorluğu hariç ne gibi daha dezavantajları olabilir?

 
Dostum bende 2017 sifir aldigim jetta vardi üretim sikintisindan dolayi geri verip uzerine 20 bin tl fark verim dsg 1.0 comf.Golf gectim.Golf hep almak istedigim arabaydi.Dsg farki model yukseltme vs.20 bin fark bana fazla gelmedi.Jettadan Golfe gecince Golf kalite olarak baya farkli geldi bana kapilar kaplama deri vs.Yedek lastik yeri bile kaplama Golf jettaya göre cok daha rijit diri bir yapisi var.Jetta bağımsız susp.olmasina ragmen Golfte daha hisli daha guvende hissediyorum jetta virajlarada gemi gibi esniyordu.Trim sesi ciddi fazlaydi 50 km hizla giderken kasislerde direklerden ciddi catirdamalar duyuluyor.Jettanin tek avantaji bagaji oda ciddi büyük normal sedanlardan 100 lt daha buyuk buda sanki arkanda kuyruk varmis gibi bir hisle geziyorsun.Ama maksat bütçe topralamaksa neden olmasin takas...Ama su vir gercek biri Alman Golf digeri Meksika Jetta.Banada cok anlatmislardi bak jetta cakma vw diye ama dinlemedim kismet bu Allah Golfu nasip etti.Biraz sabredin bence Golften vazgecmeyin😉

 
@fanajal Ağır hasar konusunda ne düşünüyorsun acaba hocam? :D

 
@rasistaken Hiç agir hasarli araba konusunda bilgim yok fakat Golf gibi araclarda millet cok dikkat ediyor omu bumu şumu.Ama uzun sure binecekseniz ve cok ciddi bir kaza degilse mesela adam ufacik tamponu vuruyor airbag aciliyor bunun gibiyse olabilir bence.

 
@fanajal aynen hocam ben de aynı kanaatteyim. kazalı fotoğrafları falan olanlar oluyor mesela oradan anlıyosun kazanın büyüklüğünü. hani tecrübe etmiş olanlar için de soruyorum. Böylesi daha mantıklı gibi geldi bana.

 
2 yıldır eşimde olan jettayıda sık sık kullanıyorum. Yakıt ekonomisi iyi, Bagaj harika çok memnunun o konuda . iç mekan kalitesi biraz düşük olsada çok kötü denmez. Beni en çok rahatsız eden durumu uzun yolda Koltuklarının rahatsız etmesi. Tercihiniz mantıklı geldi bana hocam.

Ayrıca Ağır hasar kayıtlı ne Golf nede Başka araç önermem Süprzlerle dolu olması muhtemeldir. Ülkemizde Ağır hasar kayıtlı araçlar genelde benim gözümde pert araçlarla neredeyse eşdeğerdir. Hakkınızda hayırlısı olsun ,Keyifli Forumlar dilerim.

 
@Ender Çok teşekkür ederim hocam güzel dilekleriniz için. Bakalım hayırlısı diyelim. :)

 

Geri
Üst Alt