Detailing için başlangıç seti


Katılım
13 Şub 2019
Mesajlar
267
Tepkime puanı
203
İsim
Alican
Arkadaşlar herkese selamlar,

geçenlerde de bu iş için konu açmıştım. Sonrasında kendim de yabancı forumlar ve karşılaştırma videolarından yola çıkarak olabildiğince f/p ürünlerini kullanarak bir başlangıç kiti oluşturdum. Yeni başlayacak arkadaşlara da fikir olması açısından sizlerle de paylaşıyorum.

1. Ön yıkama için valet pro advanced neutral snow foam

2. Çift kova yıkama için valet pro concentrated car wash

3.kil olarak valet pro turuncu kil

4.demir tozu temizliği uygulamaları için koch chemie fb

5. Genel temizleyici olarak koch chemie green star (doğru sulandırma oranı ile rahatlıkla plastik aksamlarda, piano black kısımlarda kullanılıyor) bunun yanı sıra auto finesse spritz de çantamızda olacak :)

6. Koltuk ve tavan gibi kumaş ağırlıklı kısımlarda koch chemie pol star

7. Yıkama sonrası hızlı cila olarak koch chemie protector wax güvenle kullanılabilir. 

8. Opsiyonel olarak (benim gibi parlak lastik sevenler için) adam’s tire shine.

Gelelim tek sefer alacağımız uzun süre kullanacağımız demirbaşlarımıza :

-bahçe, makine gibi imkanı olmayan arkadaşlar için (ben de dahil :)  )köpük yapıcı alta foam 2000. Ben almanyadan sipariş ettim tanıdığım getirecek haftaya, fiyatı 15€ ve oldukça başarılı bir ürün.

- 2 adet yıkama kovası ve grit guard (bunlarda bütçenize göre tercih yapabilirsiniz)

- yıkama eldiveni olarak superclean yün yıkama eldiveni. Kurulama için de superclean uber tercih ettim. İç aksamda kullanmak için de bimde de satılan 5 li mikrofiber bezler iş görecektir. 

-jantlar için de ben wheel woolies caliper spoke tercih ettim, ömürlük olduğunu defalarca kez duydum. Ek olarak lastik parlatma için de bir sünger alacağım.

-detaylar için valet pronun kalın detay fırçası ve sünger uçlu detailing kitinden alıyorum. Kullanışlı olacaktır.

-uygulamalar için amway sprey şişeleri gayet kullanışlı, ek olarak secho fx2 de gayet başarılı. İhtiyaca göre adet belirleyip alabilirsiniz.

Güvenilir yerlerden bölünmüş ürünler alarak maliyeti oldukça düşürebilirsiniz. İhtiyaç önceliğine göre adım adım alınabilecek güzel ürünler seçmeye çalıştım, umarım faydalı olur. 

Ekstra önerisi olan, ya da yazdıklarıma alternatif olarak test edilmiş, karşılaştırılmış ve başarılı bulunan ürünler  eklemek isteyen olursa lütfen kıymetli bilgilerini eksik etmesin :)  

@AdanaDetailing @forzaGilles ve katkı sağlayan tüm golf sevdalısı arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Beşiktaş1903 hocam hepsini bir seferde almaya kalkınca yüksek görünüyor doğru :)  ihtiyaca göre yavaş yavaş toplamak lazım, bu arada koch chemie fb bölünmüşü 30 tl, gayet makul görünüyor. Marka neydi waxpro mu hocam ?

 
@alicankaradag aslında bulunduğum yere açsammı diyorum iyi işliyormu self servis yerler millet benzin istasyonlarında sırada tabi şimdi bazı yerler 2 bazı yerler 1 TL olmuş site içinde oturuyorum 2. Kattan sarkıtsam illa biri kıllık yapabilir yoksa en güzeli evin önünde yıkamak ama herkez beni mimledi arabasını çok yıkıyor diye aslında haftada bir yıkıyorum ama göze batıyor orasını sök burasını sök herkezin dilinde gönül rahatlığıyla yapamıyorum şu işleri

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Beşiktaş1903 hocam o işin fizibilitesini çok iyi yapmak lazım. İşlememe şansı yok işler ama maliyetlere iyi bakmak lazım, yatırım kendini ne kadae sürede amorti eder bakmak lazım. Ben valla alıştım garip gözlere, ama işin kötü yanı şikayet ediyorlar.

 
@Beşiktaş1903 hocam o işin fizibilitesini çok iyi yapmak lazım. İşlememe şansı yok işler ama maliyetlere iyi bakmak lazım, yatırım kendini ne kadae sürede amorti eder bakmak lazım. Ben valla alıştım garip gözlere, ama işin kötü yanı şikayet ediyorlar.
haftada 1 mi dediniz. ben geleyim mi abim oraya. millet sana şükür eder hale gelir. ben yazın her gün veya 2 günde 1. kışın haftada 1.

 

Geri
Üst Alt