A3 sedan hakkında fikir


tcu_halil

Üye
Katılım
19 Haz 2018
Mesajlar
204
Tepkime puanı
122
İsim
Halil
A3 sedan hakkında kullanan fikri olan bilgisi olan varmıdır 1.2 tsi golften sonra nasıl olur acaba arkadaşlar şimdiden teşekkürler 

 
@tcu_halil bagajınız genişler hocam tabi azda olsa audi premium hissi iç dış 

 
Yol tutuş iç hacim konusunda merak ediyorum açıkcası bi ara bakacağım nasipse bagaj aynen biraz büyüyecek ancak çok fark eder mi diyede düşünmekteyim @Beşiktaş1903 @SerkanasnSağol kardeşim 

 
@tcu_halil bagaj çok fark eder hocam iç hissiyat sonuçta audi nekadar kötü olabilirki bence mantıklı 

 
@tcu_halil bagaj haliyle daha büyük olsa da iç hacim golften dar özellikle arka koltuklar da diz mesafesi baya dar,iç mekan kalite hissiyatı ve malzemesi abartılı değil ama golften iyi,işçilik keza aynı şekilde.

 
@tcu_halil bagaj haliyle daha büyük olsa da iç hacim golften dar özellikle arka koltuklar da diz mesafesi baya dar,iç mekan kalite hissiyatı ve malzemesi abartılı değil ama golften iyi,işçilik keza aynı şekilde.
Katılıyorum hocam. Yılbaşında A3 hb almayı düşünürken sedan olanı da test etme ve inceleme fırsatım olmuştu. Bmw nasıl 3 serisinden başlıyorsa bence Audi'de A4'ten başlıyor.

 

 
@tcu_halil tdi audi kullandığım golften daha sessiz sanırım yalıtım biraz daha iyi arka sanki daha dar fakat bagaj için almaya değer benzinli kullanmadım ama o da büyük ihtimal daha sessizdir yol sesi gerçekten daha az 

 
Muhtemelen yalıtım vb. Kalite iyi anladığım kadarı ile hocam ama arka yaşam alanı biraz sıkıntı gibi değerli yorumlarınıza teşekkür ederim 

 
a3 sedanı çok bilemeyebilirim lakin yılların golfçüsü olan ben(golf 4-5-6-7) şimdi a3 hb kullanıyorum ve kimse benim kadar tarafsız yorumlayamaz seni temin ederim.

Artıları: premium hissiyat+malzeme kalitesi+konfor ekipmanları+yol tutuş+ve sürtünme yol sesi+ayrıca daha dinamik+daha az moor sesi+ısı ve ses yalıtımlı camlar+motor şanzuman uyumu+daha az trim sesi+gıcırdamayan burçlar.....

Eksileri:eşya gözü+geniş iç hacim+usb girişi+torpidonun anahtarla kilitlenmemesi....

ayrıca sedanın hatchback karşı eksilerinden bahsedersek arka baş mesafesi düşük+sunrooflu araçlarda sunroofun arka cama kadar gelmesi+ve arka bagaj yedek lastik kısmının yeterli yalıtımda olmayışı.

ha biri 150 diğeri 250 aradaki farka değer mi?? DEĞMEZ :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
A3 sedan hakkında kullanan fikri olan bilgisi olan varmıdır 1.2 tsi golften sonra nasıl olur acaba arkadaşlar şimdiden teşekkürler 
bilgisi olan direk benim sanırım..eski aracım golf 1.2 tsi manuel idi onu kardesime verip 2018 de rahmetli babamın engelli raporu ile a3 sedan almıştım 200 bin tl sınırı vardı ya a4 benzınlı alıcaktım yada a3 full.babamın istegini kırmayarak benzınlıden daha ekonomık olur dıye a3 dizel sedan aldım..golf ile arasında tabıı ki fark var..golf alman yapımı a3 sedan macarıstan..işçilik olarak çok farkı olmadıgını rahatlıkla soyleyebilirim..a3 iç dizayn olarak biraz daha kaliteli (plastik anlamında)...öncelikle dsg baya konforlu.. golfe gore daha konforlu, yol tutusu da daha ıyı..direksiyon hissi a3 de daha başarılı..ses sistemi daha başarılı..frenler golfe gore daha basarılı..aynı karasor uzerınde olmaları benzer sorunları da beraberınde getırıyor..özellikle ön burç gıcırdaması golf ile aynı..a3 de kötü yanlarda var..golf gibi çok fazla eşya gözü yok..mmi radyo biraz eskidi..usb halen yok..app destegıde henüz 2019 larda bile gelmemişti..arka koltuk bazılarına basık gibi gelebilir..kapılardaki ambınans aydınlatma maalsef a3 de yok..aklıma şimdilik bunlar geliyor..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@tcu_halil 1.4 Higline dolu ekstraları olan Golf'ten A3 Sedan Dynamic'e geçiş yaptım...

A3 sedan ' a ekstra orj 17" Jant taktım başka bir özelliği yok cam tavan vs...

Öncelikle donanım eksiklerini bariz hissediyorsun , harekete duyarlı farlar , cam tavan , 1.4 TSİ sessiz ve titreşimsiz motor, karartılmış arka camlar ve hız sabitleme.

Konfor: Her iki araçta çok konforlu , ancak tümseklerden geçerken ve titreşimler de aynı daha önceki aracım BMW 1 de ki gibi A3 te daha sıkı ve tok hissettiren bir amortisöre sahip , Golf biraz daha sesli çalışıyor..

Motor farkından dolayı A3 daha titreşimli çalışıyor bu konu da 1.4 çok daha başarılı startstop u hiç hissettirmiyordu.

Golf bağımsız süspansiyon , A3 sedan yarı bağımsız ancak bir fark hissetmiyorum net...

Performans : İlk kalkışlarda , ivmelenme de aynı tork a sahip olmalarından ötürü sanırım , her ikisi de çok iyi bir fark hissetmiyorum ancak genel anlamda devamındaki hızlanma konusunda 1.4 daha performanslı...

Yol tutuş : Hiç tartışmasız Audi daha güven veriyor. A3 e geçmeden önce aynı platformda üretiliyor ve malzeme kalitesi daha iyi bir araç diye düşünüyordum ancak yol tutuş ve verdiği güven konusunda bu kadar fark hissedireceğiniz hiç düşünmemiştim.

Trafik boşken yonca kavşakta dönerken aracın limitlerini öğrenmek adına hızlı gittiğim zamanlar oldu.. BMW 1 arkadan kayma eğilimiyle yolda tutuyor , Golf önden kayıyor esp devreye girip yola sokuyor ancak A3 çok daha stabil ve önden kaymadan yolda tutuyor...Golf ile girdiğim virajlar da A3 le daha hızlı ve güven veren limitlerle geçiyorum.

Bir de zannedersem ağırlık merkeziyle ilgili bir espiri var.. hızlı giderken hafif yükseltili yolda yukarı aşağı hareketlerde araç adeta yere ittiyor kendini...Çok stabil...

Yol sesi : Tekerlek sesi 17" jantla beraber Golf ile aynı ancak kullanılan lastik çok fark ettiriyor. Ancak rüzgar sesi neredeyse yok diyebilirim ses yalıtımlı camın büyük etkisi var. 

Sonuç : Golf te bulunan çok güzel donanımlar var onlardan vazgeçilemiyor ve bütçeyi zorlamak istemiyorsanız Golf harika bir araç asla değer kaybetmez. Bütçeniz varsa marka prestijini kenara bırakıyorum çünkü Golf'ün aşağı kalır yanı yok...amortisör , ve şasi yol tutuş konuları için A3 tercih edilebilir.... Hatta eğer imkan var ise bu aracın sportline  , led ve prestij paketi ile tadından yenmez :)  

 

Geri
Üst Alt