1.0 tsi dsg bekleğimden iyi çıktı


Yigit3735

Üye
Katılım
24 Nis 2016
Mesajlar
289
Tepkime puanı
127
Konum
Şanlıurfa
İsim
Yiğit Öz
Arkadaşlar bugun servise uğradım. Gitmişken ne zamandır aklımda olan 1.0 motor Golf'ü sürmek istedim. Comfortline 1.0 tsi dsg ile teste çıktık. 

Öncelikle dsg şanzıman çok zevkli. Geçişleri hiç hissettirmiyor.

Sorunlarına rağmen niye bu kadar satıyor, bir kez daha anladım. İnsan; masrafına, sıkıntısına değer, golfüm yeter ki dsg olsun diyor  :D

1.0 motor, kendi aracım 1.2den eksiği yok, fazlası vardır diyorum. Gayet seri bir araç. Ben beğendim. 

Güle güle kullanın arkadaşlar  :sofor:

 
Dsg'nin tadı bir başka hocam. Zaten 1.0 motor 1.2'nin devamı olarak geldiği için güzel geliştirmeler mevcut 1.0'da. 2000'li yıllardaki 1.0 motorlarla şuandaki 1.0 motorlar aynı sanılıp itibarsızlaştırılsa da şuan 1.0 ister tsi ister diğer markaların motorları olsun oldukça başarılı. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
1.0 motor kesinlikle 1.2 motordan daha sesli çalışıyor ve 1.2 den daha az yakıyor. Performans olarak pek bir fark göremedim.

Benim gözlemlerim bu şekilde.

 
1.2 jettadan 1.0 dsg comf.Golf e gectim 1 yil olacak nerdeyse cok memnunum.Yuksek hizda 140 180 arasi ciddi bir ivmelenme hissediyorum.Buda beni hem sasirtiyor hemde mutlu ediyor😁

 
Adi 1.0
Kendi 1.5 gibi anlaşılan
Yeni neal motorlar da hacim küçük olsada yaptıkları işler gayet tatminn edici. En azindann üzmüyorlar .

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@bf417 hocam test aracı olduğu için yüksektir diye bakmadım tüketim değerlerine. Aklıma bile gelmedi açıkçası anın keyfini yaşadım  :rolleyes:

 
Merhaba,

2017 Haziran dan beri yaklaşık 2 yıldır Golf 1.0 TSI Comfortline manuel kullanıyorum. Öncesinde 2014-2017 arasındaki dönemde 2014 Golf 1.2 TSI Midlineplus manuel kullandım. Araç şu an 29000 km de ve gayet memnunum.

 
Arkadaşlar  Merhaba yaklaşık 1 ay önce izmir vosmerde iridyum gri 1.0 Tsi Highline Dsg test sürüşü yaptım 3 kişi gittik teste birde yetkili 4 kişiyiz araçta ben direksiyonda ve ivmelenme anında Vibrasyon hissettim ve bu hiç hoşuma gitmedi.

Şu an haala araç alamadım bazı sebepler dolayısıyla..

Daha önce 1.4 Tsi kullanıyordum yokuş yukarı 5 kişi iken bile bir titreşim sözkonusu değildi..

Hevesim kaçtı açıkçası Bu durumu yaşayan varmı ?

Bu olayı test etmek için A3  test sürüşüne gitmeyi düşünüyorum, bakalım aynı olay ondada varmı 

 
@Bumerang Dostum ben hiç öyle bir durum yasamadim hissetmedim bile.Ha dusuk devirlerde erken vites yükseltiyor oda dsg çoğu aracta ayni durum yakit tasarrufu icin...Belkide rot balanstan olabilir direksiyon titremesi vs.

 
1.0 kullanan arkadaşlar yağ eksiltme durumu nedir, servise sorsan yenilerde öyle birşey yok diyor ama aynı servise gidip benim arabam yağ eksiltiyor dediğinde hepsi eksiltiyor diyorlar. Özellikle yılda 15 bin km civarı yol yapanlardaki durumu merak ediyorum. 

 
@nebraska tsi motorların çoğu yağ eksiltir ama her yıl bakımını yaptıran kullanıcı bunu anlamaz  3 yılda bir yağ değiştirirseniz başka. 5 k da 0.2 lt  kadar sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yağ yakmasın ben bu arabaya 150bin verdim derseniz 1.6tdi alın o yakmaz ama sonra 1.0 ile aynı mazot yakar sonra pişman olursunuz 😀 forzaGilles bu motor yağ yakma işlerinden daha iyi anlar hatta bir konuya yazmıştı.

 

Hocam 1.0 motor skoda fabia dsg kullanma şansım oldu. Araç gerçekten beklentimin üzerinde performans olarak. Günlük kullanımda da yakıt yönünden hiç üzmüyor. Gel gelelim korkutucu kısmına. En samimi arkadaşlarımdan biri vw yetkili servisinde master teknisyen, onun yorumu şu yönde : 1.4 tsi ler kadar dayanıklı bir motor değil, 1.0 motorlar 40-50 binde türlü türlü sorunlar ile gelmeye başladı, 100 bini sağ salim göreceklerinden ciddi ciddi şüphe etmeye başladım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt