Golf 7 salıncak burcundan gelen ses


Xmennn

Yeni Üye
Katılım
10 Mar 2019
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
İsim
Uğur
Merhaba Arkadaşlar 

Aranızda yeniyim 2016 model golf 7 1.2 Tsi dsg   Uzatılmış garantisi devam eden aracım var salıncak burçlarından gelen sese fena halde takılmış durumdayım yokmu bunun bir çözümü kaç defa yağlandı ama sonuç alamadım aksine ses dahada arttı ve kalkışlarda tak diye bir ses gelmeye başladı(her zaman yapmıyor ara ara yapıyor)

Febi(Alman menşei)Marka salıncak burcu ses yapmıyor diye duydum fiyat olarakta orjinal olan lemförder markasına çok yakın.

Orjinal olan lemförder markasında bi üretim hatası var sanırım değişsede sorun çözülmüyormuş.Bende araştırmalarım neticesinde orjinal kalitesine en yakın febi markasını buldum ve ön salıncak burç Takımlarını febi markası ile değiştirmeyi düşünüyorum yaklaşık maliyet 500 tl işçilik dahil 

Sonuç alırmıyım sizce...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Eğer yaparsanız bizede bildirin hocam 

 
Hocam merhaba. Geçen sene aynı sorundan servise gittim, yağlanması yapıldı. Bir daha tekrarlamadı bende. 

Ama İyi hatırlıyorum bir daha yapar mı dediğimde genellikle yapmaz demişti servis.

Özellikle o tak sesi için sorayım, başka bi yerden geliyo olabilir mi??

 
.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benimde 2016 aracım 2018 mart ayında bakımda söyledim yağladılar henüz duymadım sesi tekrardan.

 
Benimde ön takım sesleri ve manevra sırasında kalkış yaparken gelen tak sesi vardı. Yetkili servis her defasında yağlayıp yolladı ( garanti kapsamındaydı bitti ) bende önce rotçuya gidip gerekli parçaların listesini çıkarttırdım, o bozuk şu bozuk amörtisörler patlak rotlar bilmem ne olmuş tam 1000 tl tutuyordu işçilik hariç parça fiyatı. Sonra özel vw servisine gittim, alt taraftaki kapağı söktüler ön takımla alakalı civatalar gevşekmiş onları birkaç tur sıktılar, sağ-sol askı rotlarını da değiştirdiler parça-işçilik dahil 200 lira tuttu. Sorun kalmadı çok şükür.

 

Benim daha önce yağlanmıştı ancak sorun tekrarladı belli bir süre sonra. 

İki hafta kadar önce uzatılmış garantiden değişimi gerçekleşti. Şu an bir problem yaşamıyorum.

 

Geri
Üst Alt