Araçım cok fazla yakıyor 1.2 TSİ


yusufacs

Katılımcı Üye
 
Katılım
1 Nis 2018
Mesajlar
929
Tepkime puanı
426
Konum
İstanbul
İsim
Yusuf
Arkadaşlar herkese hayırlı forumlar öncelikle kazasız belasız günler diliyorum şimdi sorunum başlıkdada söylediğim gibi araç 2013 Golf 1.2 TSİ DSG Şanzuman motor araç üstünde jant olarak Replika 17 clubsports jant var birde sport yay takımı yanaklı yaz lastiği şimdi sorunumu kısaca söyle söylim

50 TL benzin aldığımda 100 KM Geliyorsa yola cıktığımda 2 KM Gittiğimde  95 KM Düşüyor 5 KM Yaptığımda 90 KM Düşüyor şimdi sormak istediğim şu 2 KM Gittiğimde 95 Düşmesi absürp değilmi sizce ? yada 5 KM tamamladığımda birden 90 inmesi ve peşinden 7 km yaptığımda 85 KM Düşmesi normal mi ? 

Yakıt değerlerini söylim atıyorum mecidiyeköy-beylikdüzü güzergahı trafiksiz 7 litre 6.5 Litre arası bazen 6 litreye düşüyor trafik olduğunda 8 8.5 Arası cok yoğun trafikte dur kalkta 9-10 Litre arası yakıyor araçta yazılım yok yazılım atmayı düşünüyorum TORK Mu düşük kalıyor acaba anlıyamadım 

1.2 TSİ Kunllanıcılarından yorum bekliyorum arkadaşlar

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yakıt değerlerini söylim atıyorum mecidiyeköy-beylikdüzü güzergahı trafiksiz 7 litre 6.5 Litre arası bazen 6 litreye düşüyor trafik olduğunda 8 8.5 Arası cok yoğun trafikte dur kalkta 9-10 Litre arası yakıyor araçta yazılım yok yazılım atmayı düşünüyorum TORK Mu düşük kalıyor acaba anlıyamadım 

1.2 TSİ Kunllanıcılarından yorum bekliyorum arkadaşlar
1.0TSI kullanıcısı olarak yukarıdaki değerlerin normal olduğunu düşünüyorum.

 
Ekran değerlerine bakarak değilde tam dolu depo ile 100 km normal kullanımınıza bağlı olarak yol alın daha sonra depoyu tekar doldurun bu şekilde daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz. Ayrıca depo dolumu yaparken yakıt tabancası atınca dolumu bırakmasını söyleyin ki her defasında aynı değerde dolum olsun hesaplama daha gerçekçi çıksın.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Ben de 2015 1.2 dsg kullanıorm degerler normal ben de bugun 90 km benzin varken esenler florya arası ilk 2 3 km de 5 dusuyor sonra yolun eniş yokusluguna gore degısıyor aracın zorlandıgı guzergah varsa rampa daha cabuk dusuyor menzıl bozuyor insanı arac kasıyormu diye :) 30 km yolculugun sonunda 5.9 ltre ile 70 km lik benzin kalmstı 

 
değerler gayet normal siz milletin 3.5 yakıyolarına bakmayın 😁 ayrıca yol bilgisayarı menzili düşündüğünüz gibi hesaplamıyor biraz daha komplex hesabı var. atıyorum ortalama yakıt tukeminiz sürüş stiliniz ve son 15dk lık kullanımınız v. s gibi..  daha bugun 200km yol yaptım 6.4 ortalamam vardı 110 sabit max 30km şehir içi 4 yetişkin. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
1.2 tsi kullanicisiyim..bendede durum sizinkiyle hemen hemen aynı..

 
1.4 tsi dsg highline 17 jant, 4 km yol,  motor ısınmadan kapanıyor desek yeridir. Son depo ortalamam 7.4 lt. Sorun replika jantta gibi geliyor bana ya hayırlısı. Janta gelince 17 Sebring bulursanız onu öneririm. Hem görüntü hem tüketim avantajı olur, replika jant çok artırıyor tüketimi. 

Tüketime normal diyenleri duyunca şaşıyorum, bence fazla. ben dar şehir içi sokaklar olan yerde bile ki biraz sert kullanırım 6.5 ortalama ile geziyordum. Şimdi soğuk motorla yokuş yukarı yol yapıyorum dediğim ortalama var son 1  depoda. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yakıyor bu araçlar (marka farketmeksizin yeni nesil turbo beslemeli benzinli tüm motorlar)kim ne derse desin. Bende de 7.5 - 8 fix

 
Kazanılmış bir bağımsızlık savaşı sonrası Musul ve kerkükü lozanda masaya bahşiş bırakıp kalkmanın sonuçları bunlar yapcak bişey yok. Yakıt hesaplayıp duruyoruz. X-Y-Z. Ülkelerdeki Avrupa golf forumlarına bakıyorum yakıt konuşan yok ..yakıt başlığı açmamış adamlar

Hoş gerçi Dubai de bizim 88 . Vilayetimiz olsa yine %250 vergi binerdi.

venezuellanın durumu belli . Adamların şehir içi su şebekesine devamlı petrol karışıyor. Çeşmelerinden hayratlarından petrol akıyor . Benzin beleş ama benzin koyacak arabaları yok !! 

Yozgattan petrol fışkırsada çözüm değil yani

TDI midiay günlük 72 km bu  akaryakıt fiyatlarıyla depresyon yapmıyor değil bende

 
Bende Antalya şehir içi işe git gel 7,1-7,5 arası geziyor.

Başlangıçtan itibaren birkaç bin KM'yi gösteriyor oda 6,5, yaptığım uzun yolları kapsamıyor.

Çok dur kalklı trafikte normal gibi değerleriniz, ama eğer "ÇOK" dur kalklı ise..

 
Dur kalklı ve sürekli fren gaz şeklinde trafikte gezinmelerde bahsettiğiniz rakamlar normal bence. Ve yolun büyük çoğunluğunu 80 km hızlarda yol alamıyorsanız değerlerin düşmesi imkansız. 

Tabi ki 17 jant da yakıtı belli oranda artırır. 

Yolun ıslak olması yüzde 10 artırıyor bende.

Lastik basıncının fabrika verisinde olması yakıt tüketimini artırıyor (daha önce birkaç konuda konuşuldu, fabrika lastik basıncı öneri değerleri konfor odaklı olduğu için 2 - 3 psi fazlasını kullanıyor birçok kişi) . 

Aracı rölantide çalışır vaziyette 3-4 dk bekletince muazzam derecede artıyor. Kontak kapatırım mutlaka. Çalıştırdıktan sonra en fazla 10 sn beklerim. 

Mesafeleriniz 5 10 km gibi kısa mesafelerse soğuk motor olduğu için de çok yakıyor gibi görünür. Kışın bunun etkisini bariz hissederim.

Benim Yaşadığım şehirde trafik yok denecek kadar az. Yolun genelinde 80 km hızla takip edebiliyorum. Günlük 15 km gidiş geliş 1.2 tsi aracımın Ortalaması bu yüzden çok düşük 4.6 lt. Eşimde dizel celysee var 4 5 km lik kısa mesafelerde kullanır. ortalaması en düşük 5.5 lt oluyor. Halbuki fabrika verisi 4.8 lt o aracın. Benim rotam onunkinden daha tasarruflu olduğu için benzinli olmasına rağmen dizelden daha az yakıyorum. 

Ancak geçenlerde yağmur yağdı ortalık sel oldu bazı noktalarda yoğunluk vardı 500 mt kadar dur kalk yaptık start stop devrede olmasına rağmen 6.2 lt ile eve dönebildim. Jantlarım 15 inç bu arada 17 olsa muhtemelen rakam 7 den aşağı inmezdi.

Anlık tüketim verisi yani kullanırken km lerin orantısız düşmesi o an ki yakıt tüketimiyle alakalı olduğu için orantısız düşebilir normaldir. Totalde 1000 km lik ortalamaya bakmak, ya da depo ortalamasına bakmak daha mantıklı. Anlık takipler insanı üzebilir.  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim 1.4 manuel 17 jant şehir istanbul 

sabah 23 km yolumu 30 dk civarı tamamlıyorum ortalama 4.8 ile 5.4  Akşam aynı mesefa 55 dk ortalama 6.0 ile 6.5 

araç uzun süreli ortalama 6.3

 

Geri
Üst Alt