Araç muayenesi Hak.


profesor

Üye
Katılım
16 Nis 2019
Mesajlar
138
Tepkime puanı
102
Konum
Ankara
İsim
Ahmet
Selam arkadaşlar, arabanın 2 ay sonra muayenesi var, benden önceki sahibi arabaya bizenon far taktırmış. Arkadaşlar bu şekilde geçmeyeceğini söylediler nasıl bir yol izemem gerekiyor. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ya orjinal farlarını takacaksınız yada far yıkama ve yoksa yukselkik ayar sensörü takacaksınız. 

 
Onlar yok maalesef, usta eski haline takmak için farda bir yerleri değiştirmen gerekiyor dedi de tam anlamadım. Muayineden geçene kadar bir çözüm yolu var mı? yada 7.5 u led takmı mı alsam o şekilde geçer mi ? 

 
Aracınızdakiler bixenon orjinal farlar mı yoksa replika çift u led mi? Ona göre net yorum yapabiliriz. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Araçta adaptive bi xenon var ama orj değil sanırsam. Yükseklik alçaklık ayarı yapamıyorum. Elektirikçi bunu takmak için farın içinde bir yeri değiştirmişlerdir dedi. Yeni far alman gerekebilir dedi. Bende yeni alacaksam madem Uled olandan alayım diyorum. 

 
@4hmetuyar U led alırsanız yine far yikama gerekecek, j led alırsanız far yikamaya gerek olmaz, u led farlar xenon ama j led farlar led ampül ile çalışıyor.

 
@Holigan  zenon takmak için yuvayı bozmak gerekiyor mı peki usta farı değiştirmen gerekiyor dedi. Başka ustaya da sormadım. 

 
@Serkanasn J ledler çok güzel fakat arka stopları değiştirmeden sadece ön farları güncellemek biraz apaçi gibi olur diye onuda pek yapmak istemedim. 

 
Farlarin ve far anahtarinin olduğu yerin fotosunu atabilirmisiniz

 
Xenon farlar Gaz deşarjlıdir dolayısıyla Muayeneden geçmeleri için far yıkama özelliğine ihtiyaç duyarlar. Şayet farlarınız led yada halojen olursa Her hangi bir yıkama özelliği aranmayacaktır. Asıl dikkat edilmesi gereken nokta burasıdır. Ampulleriniz değişebiliyorsa led yada halojen takip muayqn3den geçebilirsiniz. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Chinden alınan farların çoğu muayeneden geçebilen özellikte olan ya halojen yada led ampullerle geliyordu.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 


Geri
Üst Alt