TAM MİRROLİNK VW GOLF MEDİA ( ANDROİD UYUMLU)


Ender

Moderatör
Katılım
28 Haz 2015
Mesajlar
5,932
Tepkime puanı
4,483
Konum
Alanya
İsim
Ende Hoca
Araç
Golf 7 1.6 TDI Highline Trp. + MK 7,51.4 TSİ Golf R line + GTI 2.0 300 hp MK5 + MK6 ...
Herkese Merhaba Arkadaşlar;

       Golf Araçlarımızın eksik yanı olan Media Kısımlarını her zaman eleştirmiş birisi olarak, Bu konuda uzun zamandır bir Araştırma yapmaktaydım. Gerek Bu işle alakalı bilgi  Tecrübe Sahibi Dostlarım ile fikir alışverişinde bulunarak gerekse konuya dair  yabancı forumlar , siteler dahil olmak üzere Pek çok  araştırma yaparak En Basit ve Sağlıklı Çözüm için Bir Sonuca varmaya çalıştım. Uzun uğrşlar sonucunda 3 aya yakın Ar-Ge yapıp  halende  Kendi aracımda Kullanmakta olduğum Uygulamayı Sizlerle de Paylaşmak istedim.Benzer yada Farklı Uygulamalr olabildiği Gibi 3-4 benzer uygulamayı denemiş birisi olarak en Sağlıklı olduğuna inandığım Bu çalışmamı Paylaşmayı Uygun gördüm.TAM MİRROLİNK dememin açılımı şudur Arkadaşlar; Çoğu Aplikasyonlar mirrolink programını desteklemediğinden sınırlı sayıda mirrolink Aplikasyon içeriğini Genişletebilmek adına böyle bir uygulama ortaya çıkmıştır. (Kendi Telefonum Samsung S8 * Aracım Golf 7.5  R line Highline  Media ,AppConnect açılmış durumda). Bilgi Paylaşıldıkça Güzel, Bizim Golftutkusu Forumumuzun farkı da tam olarak bur da yatıyor zaten. Bu gibi Durumlarda,Çoğu Zaman Ticari Bir beklentimin olup olmadığı sorulmakta, Arkadaşlar Ticari bir Kaygım beklentim  YOKTUR, Dostluk Kazansın Diyoruz Her zaman [emoji4] 

Şimdi TAM Mirrolink Uygulaması için yapılması Gerekenleri ele alalım;

1- Öncelikle Aracımızın Media Cihazının APP Connect özelliğinin Açılmış olması Gerekiyor 

2- Aracınız da Kullanacağınız Telefonumuzun Andorid işletim sistemine sahip  olması Gerekli

     ( Bu Uygulamamız Andorid Destekli Telefonlar için Uyumluluk Göstermekte, Üzülecek olsa da  Maalesef İOS Apple kullanıcıları  için Uygun Değil  ) 

3-Andorid Telefonumuzun Mirrolink Destekler Nitelikte Olması Gerekiyor. Linkten kontrol edilebilir. https://mirrorlink.com/phones

4- Telefonumuza Yüklememiz Gereken 3 Tane Uygulama var ki Bunların görevi Tamamen Telefon ile Media Cihazı arasında Köprüyü Sağlamak.

    programlar ise;

1-LG MirrorDrive 1.2.1.2 versiyonunu  Yükleme yapmalıyız NOT: GÜNCELLEME KESİNLİKLE YAPMIYORUZ. oTOMATİK GÜNCELLEME VARSA BU UYGULAMA İÇİN ayarlamanız gerekebilir. farkonda olmadan  güncellenmiş ise  APK dosyası silinip tekrardan Yüklenmesi gerekir. APK DOSYASI  için https://www.apkmirror.com/apk/lgelectronics/lg-mirrordrive/lg-mirrordrive-1-2-1-2-release/lg-mirrordrive-1-2-1-2-android-apk-download/

2- RockScout Uygulamasını Google Play dan  indiriyoruz telefonumuza.

3-Son Programımız Simple Control ; Google Play den indirip, Telefonumuzu Media Üzerine Yansıttığımızda  Kullanım Kolaylığı için  tercih ettiğim prgramdır. Benzer Programlar var mesela EasyTouch gibi ama en sağlıklı Simple Control olduğunu düşünüyorum şimdilik [emoji4] 

  Telefonumuzda varsa CarMode Uygulamasını Programların daha sağlıklı çalışması adına Kaldırabilirsiniz Bazı telefonlarda Çakışma yapabiliyor. Özellikle Telefonu aracınıza Bağlamadan önce Simple Control Uygulamasını da Aktif ederek Araç bağlantısını gerçekleştirelim                             

Arkadaşlar Öncelikle Şunu Belirtmeliyim ki Tüm  Bu uygulamaların Sonuç vermesi için İşlemlerimizi Belli Bir hiyerarşiye göre takip etmemiz gerekiyor.

Uygulamanın Çalışması Adına Ön koşul  yukarıda belirtilen  şartlar sağlandıktan sonra, Telefonumuzu Orjinal UBS kablosu ile  Aracımızın Media Cihazına Bağlantısını Gerçekleştiriyoruz. Bu kısım için Videoyu izleyerek İşlemleri yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Video:  Youtube Kanalımda :)  






Sonuç olarak Telefonunuzun Media Akranına Mirrolink Bağlantısı Yansıtma ile Telefonda Bulunan tüm Uygulamalarınızı Rahatlıkla ve Keyifle Kullanmaya Başlayabilirsiniz. Navigasyon-Müzik dinlemek, youtube- Sosyla mediyalar- Film izlemek- Maç Seyretmek- WhatsApp- facebook- insagram-twetter-Resim görüntüleme ve dahası sayamayacağımız birçok özellik artık parmaklarınızın ucunda ... Golftutkusu Forumumuz adına Hayırlı olsun İnşallah ,Herkese Keyifli ve İyi forumlar diliyorum. Selamlar Ender Hoca. 

Not: Lütfen Trafikte Seyir Halinde Güvenliğiniz İçin Media  cihazınız yada Telefonunuz ile Meşgul olmayınız.. Hiç bir Teknoloji İnsan Sağlığından Daha Değerli Değildir. Tüm Ön Hazırlığınızı Aracınızla Yol almadan önce Yapınız.

8dd97338056f8afd020c5b520950d9d5.jpg


544f8b8b3be41042958388f002bb8c21.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam IOS işledim sistemi için Root vs yaptırıp kullanılma şansı var aslında ama o zamanda Internet bankacılığı vb uygulamalarinizda guvenlik zaafiyeti ortaya çıkabiliyor.
Ama Çok da zor değil aslında
Biraz uğraşınca Onunda çözümü olabilir.Lakin ben Andorid kullanıcısı olarak Özgürlüğün Tadını çıkarıyorum. Apple ve ios sistemini hep kısıtlı bulmuş birisiyim.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@Ender hocam eline koluna saglik valla bravo. App connect i aktif eder et.ez deneyecegim.

 
Güzel yorumlarınız adına Ben Teşekkür ederim hepinize.   (y)

 
@Ender hocam mirror link tam çalılmasına rağmen LG mirrorlink programı bende açılmıyor cihaz desteklemiyor diyor bir çözümü varmı acaba 

 
Ender hocam çalışmanız için öncelikle ellerinize sağlık, inşallah ilk fırsatta deneme yapıcam, ancak telefonum nokia 6, inşallah bu telefonla yönergeleri takip edip mirror linkimizi aktif hale getirirz.

Denemeden sonra buraya yazıcam inşallah...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Comfortline aracı olanlara bir çözüm yok mu


Bu arada emeğinize sağlık Ender Hocam.

 
Comfortline aracı olanlara bir çözüm yok mu


Bu arada emeğinize sağlık Ender Hocam.
Teşekkür ederim :)  

Değerli Hocam, Aracınızın comfortline olması aslında çok önemli değil. önemli olan APP-Connect açık olması  yan cihaz önemli burda.

 
Eline sağlık hocam güzel anlatmışsın. Senin bulduğun yöntemle diğer benim bulduğum yöntem hemen hemen aynı sayılır. Videoyu henüz izlemedim. 
Yalnız şu simple control programı hakkında bi sorum olacak ! 
Bende ana ekran tuşu işlemiyor... ama diğer 2 tuş görevini yapıyor. Sendede aynımı acaba? yani araç ekranına yansıttktan sonra ana menü tuşuna bastığımda görev atamama rağmen işlemiyor bi türlü çözemedim.

 


Geri
Üst Alt