Golf 5 Otomatik 2.El Hakkında


alikarasu

Yeni Üye
Katılım
1 May 2019
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
İsim
Ali Karasu
Merhabalar,

Acemiyim. Hiç araç sürme tecrübem yok. Yıllardır aklımda vw golf serisi olduğundan maksimum 45-55.000 TL arasında otomatik vites bir araç almayı düşünüyorum. Bütçe Golf 5'e yetiyor. VW iyi olduğundan 200bin km bana çok yüksek gelmiyor. 1.6 FSI almamam konusunda çok uyaranlar oluyor. Sadece hafta sonları ve uzun yol kullanıcısı olacağımdan ötürü benzinli olabilir. Temiz araç bulabilir miyim acemi birisi için çok lüksmü kaçar (parça vs.) önerileriniz nelerdir?  Şimdiden teşekkürler.

 
Hoşgeldiniz. 

Eğer daha önceden hiç araç sürmeyip yalnızca ehliyet kursunda araç sürdüyseniz ve kendinize güveniniz pek yoksa Golf 5 biraz riskli bir seçim olabilir. Ama alışmam kısa sürer diyorsanız sorun olmayacaktır park etmek vs açısından.

Dacia Sandero'ya da bakılabilir. Arabadan fazla anlamadığınızı varsayarsak düşük km'li bir Dacia o fiyat bandında bulunabileceğinden dolayı hem de size sorun çıkartmayacak bir araç olacaktır diye düşünüyorum. Golf kadar kaliteli ve konforlu olmasa da hiç olmazsa araç sürme kabiliyetinizi geliştirme aşamasında iyi bir seçim olabilir. 

 
@AhmetCakmak cevap için teşekkür ederim. Golf olmazsa diğer tercihim honda civic sport model olacak. HB araçlarda geri görüş kamerası olursa sorun yaşamam diye düşünüyorum. Benim merak ettiğim 2005-2008 model golf almak problemli olur mu? Şanzıman vs nasıl olur onu sormak istemiştim. Bazı yorumlarda araçta sorun olursa 15-20bin masraf çıkacağı yazıyor. 

 
@AhmetCakmak cevap için teşekkür ederim. Golf olmazsa diğer tercihim honda civic sport model olacak. HB araçlarda geri görüş kamerası olursa sorun yaşamam diye düşünüyorum. Benim merak ettiğim 2005-2008 model golf almak problemli olur mu? Şanzıman vs nasıl olur onu sormak istemiştim. Bazı yorumlarda araçta sorun olursa 15-20bin masraf çıkacağı yazıyor. 
Alman araçlarda yedek parça ucuz olmadığı için masraf çıkartınca biraz pahalı olabiliyor. Motoru temiz bir Golf 5 sizi üzmeyecektir. Forumumuzda fazla olmasa da Golf 5 kullanıcılarına dair gruplara katılıp oralardan da bilgi edinebilirsiniz. Honda'nın da yedek parçası ucuz sayılmaz ama zevkinize kalmış gerisi. 

 
Hocam ben o  fiyatlara araba alıcak olsam manuel alırdım . Manuel otomatiğe göre daha ucuz ve sorunsuz . Tork konventörlü şanzımanlar ne kadar sağlam olsada 200 bin km de sıkıntı çıkartabilir. Manuel alıp daha yeni bir araba alınabilir. İlla otomatik bir araç alıcaksanız tork konvertörlü şanzımana sahip japon arabası öneririm. Alman arabaları eskidikçe sorun çıkartma olasıkları artıyor. Eski Japon arabaları sorunsuzluk açısından daha iyi.

 
@mbonat Öneriniz için teşekkür ederim. Manuel kullanmak bana zor gelebilir ankarada çok yokuş olduğunu varsayarsak. Honda Civic tarzı da bakıyorum ama gönlümüz golften yana tabi ki.. 

 
Golf 5’te 1.6’dan ziyade 2008-2009 1.4 Tsi 140 veya 170 (GT) tavsiye ederim. Bunlar 6 ileri DSG ile gelir. 

 
Hocam ben size hyundai öneririm parça ucuz arabalarıda fena değil hem yüksek model alırsınız kafanız rahat olur 

Aynı fiyat bandında 

Seat ibiza da olabilir 

Benim bir yakın arkadaşım aldı golf 5 sanayide sürekli her gün bir yeri okadar yaşlı düzgün araç bulmak zor

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Beşiktaş1903 Öneriniz için teşekkür ederim. Hyundai için uçan teneke diyorlar o yüzden düşünmüyorum ancak seat ibiza ya da leon u araştıracağım. 

 
@alikarasu hocam uçmayın sizde :))) şaka bir yana i20 kalitesi fena değil, sonuçta ankarada taksi esnafı kullanıyor 1 milyon çeviren araçlar var , Uçan teneke lafı taksicilerin çok hızlı sürmesi üzerine yinede siz bilirsiniz,

 
@alikarasu O yaşta ve o km de bir dsg size bir golf 5 parası daha harcatır bunu düşünerek araç bakarsanız daha makul ve mantıklı bir araç alma olasılığınız yüksek olur şimdiden hayırlı olsun.

 

@alikarasu Hocam alınmaz diye bir şey yok yanlız nekadar eski okadar problem ben bunu alırım 10_15 harcarım 5 sene binerim derseniz tamam. Ama ben bunu alırım acemiliğimi atıp 1 sene sonra satarım derseniz sıkıntı olur. Size şahsi önerim modeli alabileceğiniz en yüksek araba Allah korusun kaza yaptıktan sonra en iyi araba bile çaresiz kalıyor. Siz emniyet kemerini takın kurallara uyun Allahın izniyle bir sıkıntı olmaz. İkinci el işi şans işi gerçekten. Dediklerinize en güzel polo i20 corsa seat uyuyor. Size tavsiyem araç alırken kesinlikle dyno tarzı yerlere gitmeyin bulunduğunuz şehirde en iyi ekspertiz yapan yeri bulun aracın alt kısmında şasesine airbag açılıp açılmadığına arka koltuk altlarında kaynak vs.. Bagaj kısmına dikkatlice bakacak birilerini mutlaka bulun dyno tamamen kandırmaca bence 

 

Geri
Üst Alt