ÖZEL PLAKA ALMAK


lasttohit

Katılımcı Üye
 
Katılım
14 Nis 2019
Mesajlar
511
Tepkime puanı
242
Konum
İstanbul
İsim
Kubilay
Selamın aleyküm arkadaşlar, aracımın plakasını değiştirmek istiyorum fakat bunu satış-devir yapmadan yapmak istiyorum. İnternet'ten biraz araştırdım fakat net olarak bir bilgi bulamadım, merak ettiğim şey şu;

1-Aracımı devir yapmadan plaka değiştirebilir miyim ?

2-Almak istediğim özel plaka boş mu nasıl sorgulayabilirim ve ücreti nedir ?(İstanbul)

3-Bu süreç tam olarak nasıl oluyor, belge olarak ne lazım ve nereye başvurmalıyım ? 

Şimdiden teşekkürler :)

 
Hocam plaka değişebilirsiniz fakat artık emniyet değil noter yapıyor dolayısı ile boşta kalan plaka sorgulamak yok diye biliyorum değişimde ücret alınıyor ayrıca bu benim geçen trafik polisine sorduğum soruların cevapları

 
Peki aracımı satış yapmadan değiştirebiliyormuyum bilginiz varmı ?

 
Alacağınız plakanın boşta olması lazım

İkametinizin aynı ilde olması gerekiyor

O plakanın kayıtlı olduğu emniyet müdürlüğünde (bağış karşılığında) plakanın tc numaranıza yazılması gerekiyor  (yazılınca notere plakayı söylediğinizde size o plakayı verebiliyor)

Ama bu yazdıklarım araç alırken o aşamada yapılanlar, aractaki plakayı iptal edip bu plakayı almanın aşamaları nedir bilmiyor.

 
Hocam iyi günler. Öncelikle 34 plakadan 34 plakaya geçiş yok. Yani ikametgahı şehir dışında olan birine satıp, plakayı değiştirip sonra kendi adınıza alırken istediğiniz plakayı alabiliyorsunuz. Aşama aşama anlatırsam eğer. 1-) İstenilen plakanın hangi ilçe de olduğunu öğrenip sonundaki rakamlarla beraber plaka netleştirilir. 2-) Plakayı seçtikten sonra tc kimlik numarana o plaka kaydedilir ve bu sayede noterden alırken direk o plaka verilir. 3-) 34 plakadan 34 plakaya yada 25 ten 25 e plaka değiştirilmiyor. Yani önce ikametgahı şehir dışında olan birine satıp (eş dost yani güvenilir birine) onun plaka değiştirmesi gerekecek. Ardından kendi üstüne alırken hali hazırda senin kimliğine kayıtlı olan istediğin plakayı alabilirsin. 

Sorularınız için cevap vermeyi unutmuşum. Devirsiz yapamazsınız. Plakanın boş olup olmadığını emniyetle görüşmelisiniz. Zorluk çıkartmıyor, kolayca sorgulayabilirsiniz. Belgeye falan gerek yok. Tc numaranızı emniyete veriyorsunuz sadece. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevaplarınız için teşekkürler ama malesef ikameti başka bir yerde olan tanıdığım yok.

Peki bu plakaların çalınması ile değiştirme olayı nasıl oluyor bir bilgisi olan varmı acaba ?

 
@lasttohit plaka çalınınca değişmez, tutanak tutup emniyetten aynı plakayı tekrar alıyorsunuz.

 
@AlignPeki yolda bir plaka gördük adamla anlaştık. Yine bu yazdıklarınızı uyguluyor muyuz. Yoksa direk notere gidip değiş tokuş yapabiliyor muyuz. :)

 
Araç plakalarınızın 2 sini tek seferde veya ayrı ayrı toplamda 2 plaka kaybetmeniz halinde araç plakanız siz isteseniz de istemeseniz de değişiri. Cezai işlem var mı yok mu bilmiyorum. Ama plakalar değişiyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Notere gidip sordum ve aynı ile kayıtlı iki kişi araba alışverişi yaptıkları zaman plaka değişikliği hiç bir şekilde yapılamıyormuş, eğer başka şehire kayıtlı bir araç alınacak ise ya sistem otomatik bir plaka veriyor ya da emniyetten ayırttığınız plakayı alabiliyormuşuz.

 

Satis yapmadan kafamiza gore plaka degisim olmuyor. Sahsen arastirmistim bi ara.. birde yeni sistem noter plaka verdigi icin sirada hangi plaka varsa onu veriyor sistemsel olarak.. ama eski cikma plaka almak icin emniyet tanis varsa onlar su plaka olur diye yazi gibi bi kagit veriyor o zaman alabiliyorsun eski cikma plaka

 

Geri
Üst Alt