Yakıt almamama rağmen yakıt değerleri sıfırlanıyor


josmari

Üye
Katılım
2 Nis 2019
Mesajlar
44
Tepkime puanı
14
İsim
ihsan
Arkadaşlar s.a herkese.Aranıza yeni katıldım.Afyonda yaşıyorum.Nasipse geçen ay beyaz golf 7.5 kasa 1.0 tsi comfortline araç aldım.Araçtan memnunum.Yalnız geçen gün yakıt almamama rağmen "yakıt aldıktan sonra" değeri sanki yakıt almış gibi sıfırlanmış.Aynı şekilde "uzun süreli yakıt değeri" ' de sıfırlanmış.Ve bunu sürekli yapmaya başladı.Bu sorun hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?Çok teşekkürler.Herkese Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin... 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@josmari Hocam 

Benim 2016 yılında sıfır aldığım araçta da aynı problem vardı ilk aldığınızda sayısını tam hatırlamıyorum  3-5 kez yaptıktan sonra düzeliyor 

 
Upvote 0
Arac 2017 model simdiye kadar duzelirdi diye tahmin ediyorum.

 
Upvote 0
@josmari

Sizin gibi bu foruma üye olma sebebimdir aldığınız hata. Bende ilaveten "uzun süreli yakıt tüketimi" verisini 1.000km de sıfırlıyodu. Saolsun @silvershadow hocam yardımcı olmuştu.

Şöyle söyleyim bu yüzden iki defa servise gittim. Durumu anlattım media nın versiyonun ve yazılımının güncel olduğunu herhangi bir problem olmadığını benim kullanımıma, aracın ne kadar süredir hareketsiz kaldığına vb saçma sapan gerekçeler ile beni gönderdiler.

Daha sonra doğuş otomotive şikayet kaydı açtım. Aynı servis tekrar kontrol için çağırdı tekrar gittim. Ekrandan görüntü alıp kayıt açacaklarını (almanya için) belirttiler. 

İkinci serviste büyük ihtimalle güncellemeleri yaptilar ki benim media ekranım düzeldi. Sonra bana aracinızda bir problem yok diye tekrar döndüler:)

Hem uzun süreli yakit tüketimi veri ekranı maksimum olarak ayarlandı hem de yakıt aldıktan sonra tüketim verisi ekranı bir daha sıfırlanmadı.

Kısacası çare servise gidip kayıt açtırmak halledemezlerse doğuş otoya şikayet kaydı açmak:)

 
Upvote 0
servise soracağım o zaman bu konuyu teşekkürler.

 
Upvote 0
@KaiZeN bende de uzun süreli yakıtı sıfırladı. Bende kayıt açtırayım ozamn model 2018 aralık km 3500

 
Upvote 0
@Alpyaman hocam uzun süreli yakıtı belirli bir saatte ve km' de sıfırlıyor.O normal.Benim söylediğim yakıt almamama rağmen "YAKIT ALDIKTAN SONRA" verisini sıfırlaması.Sizinki bundan olabilir.

 
Upvote 0
@Alpyaman

Kullanım kılavuzunun 29. sayfada tüketim kayıtlarıyla ilgili bilgiler var.

 

""Yakıt dolumundan itibaren

Hafıza, tüm sürüş ve tüketim değerlerini toplar. Yakıt deposu tamamen doldurulduğunda,

hafıza otomatik olarak silinir.

 

Uzun süreli

Hafıza gösterge tablosu versiyonuna bağlı olarak, toplamda 19 saat ve 59 dakika

sürüş süresine kadar veya 99 saat ve 59 dakika sürüş süresine kadar veya

1.999,9 km ya da 9.999,9 km mesafeye kadar tüm sürüşlerin verilerini toplar. Bu

değerlerdena) biri aşılırsa, hafıza otomatik olarak silinir ve değerler sıfırlanır.""

Sürüş süresi veya km den hangisi daha önce dolarsa sıfırlanıyor hocam ama bende en düşük km ve süre ayarlıydı. 3500 km yi 99 saatte yaptıysanız en yüksek km ve süre ayarlıdır.

 
Upvote 0
servisi aradım perşembeye randevu aldım.Bu tür bir sorunla daha önce hiç karşılaşmadıklarını arabanın bir süre serviste kalabileceğini belitti, görüştüğüm kişi.Acaba diyorum yıllık bakımını dışarıda bosh servisine yaptırmıştım.Acaba bununla ilgili bir sorun mu oldu diye düşünmüyor değilim.

 
Upvote 0
@KaiZeN hocam yarin servise gidecegim.Sizin sorununuzu hangi servis cozmustu acaba?Bende yarin gittiğimde en azından şu isimli servis bu konuyu cözmüş diyip ,onların sizin servisinizden en azindan sorunu nasil çözdüklerine dair bilgi almalarını saglayabilirim diye düsündüm.

Serviste ariza kaydı ve yapilan işlem hala duruyordur diye duşündüm.özelden isim soyadınızıda atarsaniz belki boyle yardimcı olur servis.

Tesekkurler....

 
Upvote 0

Akü kutup başları söküldüğünde de bu değerler sıfırlanır. Akü veya elektrik tertibatı kaynaklı da olabilir.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt