Bozuk yollarda gelen kavrama sesi


CanerA

Yeni Üye
Katılım
3 Eyl 2018
Mesajlar
7
Tepkime puanı
2
İsim
can
Arkadaşlar selamlar,

Aracım 2016 1.4 tsi golf highline, Geçtiğimiz temmuz ayında Doğuş'ta aracımın kavraması değişti  (55 binde), ocak ayında yeniden değişti (59 binde) ve geçen hafta ise mekatronisi değişti, (63 binde) kalkışta titreme ve D yazısının yanıp sönmesi şikayetim vardı bu sorunlar geçti, ancak temmuz'da kavrama değişene kadar bozuk yollarda o kavramanın şıkırtısı yoktu, hatta bana doğuş 2 günlüğüne 1.0 tsi golf verdi, araç 33 binde, hiç bir yerinde bir ses yok, ben özellikle dikkat ediyorum, hafif kasislerde, avm' lerdeki hız kesicilerde, garip garip sesler çıkarıyor, gacır gucur gibi şıkır şıkır gibi,  

Konu hakkında doğuş'a gittim, amortisörleri yağladık dedi, ama çift kavramalı bu aracın karakteristik özelliği dedi, peki verdiğiniz golf'de neden yok dedim, zamanla o da olur dedi,  ayrıca bana verilen araç 1.2 tsi Midline Plus, benimki 2016 1.4 tsi highline. Arada yalıtım ve sessizlik konusunda inanılmaz fark var. O aracın kapılarını kapattığım anda tüm ses kesiliyor, ayrıca ne bir gucurtu nede bir başka ses var. Tek fark benim 17' 225 45 17, o araçta 16' 205 55 16 vardı, bununla ilgili olabilir mi? 2 yılda bu kadar fark edebilir mi yoksa benim araçta mı sorun var?

Bu arada aracımı 30 binde aldım, 2. yıl oldu hemen hemen, herhangi bir boya ya da kazası yok. Şu yalıtım konusunda ne yapabilirim ayrıca dsg'deki bu sesler tek bana mı anormal geliyor?

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

 
İkame aracın size sessiz gelmesi konusunda  yorum yapacak olursam aynı araç da olsa ikame araç farklı bir araç sonuç olarak. Verilen ikame araç sizde 5-6 gün dursa onda da farklı sesler duymaya başlayacaksınız. Ben sizin yaşadığınızı yaşadım bu golf benim golfümden daha sessiz dedim ilk 2 gün. Sonra gün geçtikçe verilen ikame aracın kusurlarını duymaya başladım. Aracınızın konforunu sessizliğini araca ilk kezbinen birine yada çok az binen birine yorumlatın. Psikolojik bir durum. Kavrama ve mekatroniğe bir şey diyemicem. Ama çevremdeki çoğu dsg nin biryerleri mutlaka arıza veriyor. Sizde yaşamışsınız . Tavsiyem tekrar yaşama ihtimaliniz çok yüksek olduğu için  aracı değiştirin . Er yada geç  çoğu dsg  sorun yaşatıyor. 

 
Seslerin geldiği yeri anlamaya çalışıyorum ama kestiremiyorum, kavramadaki parçamı, burçlar mı, salıncaklar mı, yoksa başka bir şey mi anlamıyorum. Daha önce peugeot 308 vardı, sert ve sağından solundan ses gelen bir araçtı fazla umursamazdım, ama golf'te böyle olması bana garip geliyor. 

 
@canras DQ 200 DSG'lerin tümünde bu ses mevcut ve normaldir. Arnavut kaldırımlı yollarda camınızı açarsanız daha net duyarsanız,sebebi de işaretlediğim parçalardır.Saygılarımla..

Ekran Alıntısı.JPG

 
Aynı sorun bende de vardı -metalik tok bir şıkırdama-. 

Bu soruna canım sıkıla sıkıla bir uzun yola gittim Antalya İzmir, sonra sesin kaybolduğunu farkettim. Artık o ses gelmesin diye bozuk yollardan dişini sıkarak geçen ben resmen o sese meydan okuyordum, benzer bozuk yollara kafa atarak giriyordum yolun büyük bölümünü sıkarak gittim. Sıkarak derken neticede 3.30 falan değil  araba 1.2 tsi arabanın limitleri izin verdikçe sert kullandım, dipgaz yüksek sürat vs.

Sonrasında bir baktım ses yok, birde N'ye aldıktan sonra el freni çekme olayına dikkat etmiştim. 

Elbette bunu yapman sağlıklı, sorununu çözecek diye bir şey yok, keza önermiyorum da zaten bir sorunun çözümü böyle olmamalı :D  Zamanında beni üzen bi ses olduğu için yazmak istedim. Sorunun kaybolduğunu 2017'deki konumda Ağustos 2017'de bildirmişim, hala yok allaha şükür 2016 araç, 20bin civarında KM'si DSG ile ilgili bunun haricinde hiç bir sorun yaşamadım ki buda sorun değilmiş zamanında araştırdığım kadarıyla DSG'nin yapısı, tasarımı ile ilgili bir boşluktan kaynaklanıyormuş.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt