YAVAŞLARKEN GELEN ÖTME SESİ


reliable

Üye
Katılım
27 Eyl 2017
Mesajlar
48
Tepkime puanı
30
Konum
ÇORUM
İsim
Seyfettin
https://youtu.be/IVYnUdwCTX4 Arkadaşlar bugün arabada ayağımı gazdan ve frenden çektiğimde araç iyice yavaşlamaya başladığında videonun başlarındaki ötme sesini duydum. Gaza yada frene basınca gidiyor ses. Daha öncede bir kaç kez gelmişti bu ses ama kayıt yapamamıştım. Servise gideceğim bunun için fakat önce sizlerden fikir alayım dedim. Şimdiden teşekkür ederim.

 
Hocam bence balatadan kaynaklı balata temizlesen gider siye düşünmekteyim 

 
Her zaman yapmıyor zaten frene yada gaza bastığımda herhangi bir ötme yok

 
Balataları diskleri vs. temizlemeyi deneyin hocam. (diskte yamulma varmı kontrol edin, aynı şekilde balata seviyesine bakmakta fayda var. )

Fren/disk/balatalardan geliyor gibi...

Ötme; hava ve diskler soğukken yapıyorsa balata kaynaklı olabilir. 

 
Yakın zamanda balata değişimi yaptırdınız mı? 

Değişim yapıldıysa disk kenarlarında oluşan faturalar nedeniyle bu ses oluşabiliyor. Bir önceki golf 6'mda da bu ses ile karşılaşmıştım tek farkımız bende çoğunlukla virajda ses oluşuyordu düz giderken pek yapmıyordu. Açıkçası çok önemsemedim bir müddet sonra da balatalar disk yüzeyindeki çıkıntılara alıştığı için kesilmişti. 

 
Merhaba. Sesin sebebi bu olabilir. Golf7'ye özgü, gizli bir özellikmiş.

 
@yekkYeni Balata Değişimi Yapılmadı kontrol ettim disklerde çizik yok araç daha 12000 KM de

 
@pretoria Aynı şey değil gibi bende aracı biraz kullanınca yapıyor. Kendi kendine yavaşlaması esnasında duyuyorum bu sesi ama her zaman değil dün öğlen vakti yaptı akşam yapmadı bu sabah yapmadı iki hafta önce gene yapmıştı kafasına estikçe yapıyor galiba

 
@reliable Balata sesi muhtemelen. Bir şey yapmanıza gerek yok. Bende 5 yıldır var. Balataların seviyesi iyi disklerim düzgün ama balata malzemesinden yapıyor. Değiştirsen balataları boşu boşuna olacak çünkü bir süre ses kesilse de yine yapabilir.

Bu hafta itibariyle havalar ısındığı için benim araçta da benzer ses yine başladı mesela.

Bence yetkili servis ücretsiz bir işlem yaparsa deneyebilirsiniz. Ücret ödeyerek birşey yapmanıza gerek yok derim.

 
@reliable bende de vardı aynı ses. Bu sesin; arabayı, sık  kullanmadığımda ve akşama doğru yıkadığımda olduğunu farkettim. Disk - balata temizleme spreyi sıktım bir defa. Evdeysem çoğunlukla el frenini çekmeyip, takoz kuyuyorum🙂

 

Geri
Üst Alt