Trafik sigortasına yeni düzenleme: ceza yiyen daha fazla ödeyecek


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,772
Tepkime puanı
8,318
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Trafik kurallarını ihlal eden sürücüler daha fazla trafik sigortası ödeyecek.

Zorunlu trafik sigortasında prim belirleme usullerine yeni bir hüküm eklendi. Buna göre, trafik cezası yiyen araç sahipleri daha çok sigorta primi ödeyecek.

Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte hayata geçirilen yeni uygulamaya göre, araç sahiplerinin ehliyetlerine yazılmış olan ceza puanları ve sürücü belgelerinin ellerinden alınması gibi durumlar sigorta priminin belirlenmesinde büyük rol oynayacak.

Resmi Gazete'de yer alan yönetmelik değişiklik kararı ise şöyle: “4/7/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. (7) Risk değerlendirmesinde esas alınabilecek trafik kuralı ihlaller sonucu sürücülere uygulanan ceza puanları ile sürücü belgelerine el konulma süresi ve nedenleri sigorta priminin tespitinde kullanılabilir.”

Hiç ceza yememiş araç sahipleri ile çok kez caza yemiş araç sahipleri arasında yüzde 50'ye varan trafik sigortası fiyat farkının oluşabileceği belirtiliyor.

 
Son 1 yılı kapsıyor mu acaba :D  yoksa yayınlandığı tarihten sonrası mı ?  (kesin kapsıyordur, para lazım çünkü)

(ceza lafını duyar duymaz edevlete girdim. Yalama olduk gir çık gir çık :D  )

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Anlamadığım neden sürücü puanları. Sanki trafik sigortası kişiye yapılıyor. Plakaya yazılan cezalar olsa anlayacağım. Ceza yiyeceğini anlayan yandakine versin artık.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Az da olsa Trafik kurallarına uymayı artırsa, Kazaları azaltsa bile faydalı bulurum. Fakat olumsuz yanları da olmayacak değil.

Örneğin kazaya karışmış ama Haksızlık oranı çok azda olsa etkilenecek olanlar yok değil.

KISACA şöyle oluyor sanirim;

Zorunlu trafik sigortası poliçesi prim hesaplaması yapılırken geçmiş kaza durumu baz alınırdı yeni düzenleme ile hem geçmiş kaza durumu hem de radar, ışık ihlali, alkol vb. Durumlardan sürücülerin almış olduğu ceza puanı belirleyecek.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt