Dsg ve Manuel vites arasındaki devasa fiyat farkı


sıfır araçtaki bu fiyat farkı nedense 2. elde daha kendini hissettirmedi. herkes sanki elinde mal kalmış gibi satılsın derdinde ama nedende düşünmüyoruz satıyorsak birde alısı var bu işin volkswagende ki bu opsiyon donanım özelliğide cabası herkes aracına özel üretim piyasada tek adı altında değer biçmek zorunda kalıyor. şuan aracıma ilan açtım ama istediğim fiyat ederi değil biliyorum biraz fazla söylesek yer yerinden oynuyor. aklımda deli sorular ne düşüneceğimi bilmediğim gibi ne yazacamıda karıştırmış olabilirim.

 
@GkM_2015 İkinci el Golf piyasasında herkes aracının fiyatını kendisi oluşturuyor gibi bir algı var fakat dediğiniz gibi bu araçların birde firmadan sıfır alışı var opsiyonel fiyat farklılıkları var daha sayabileceğimiz bir çok madde var.Bugun bu koşullara bakılırsa ikinci el araçlar içinde manuel ve Dsg fiyat farkı daha da açılacak gibi duruyor ve zaten bu bayi fiyat politikası ile açılmalıda.

 
@onurgumusenek işte bu söylediğiniz konu 2. elde manuel dsg farkı acılacak tamam peki nasıl dsg ye bindirip manuel yerindemi sayacak yada manuel düşücek dsg yerindemi sayacak bu guruptaysak eğer herkesin aracı kendisi için özel ve kıymetli arabasını seven insanlar 2 ayda bir sokak arası yıkamacıda arabasını yıkatıp satarken doktordan ilanını yapştırıp yada garaj arabası garajdan cıkmadı başlıkları atında satılan araçlar daha güven veriyor alıcıya. bizlerde burda ne yaparsak daha sık ve kaliteli görüntü elde ederiz peşinde koşuyoruz sonra bizim araçlarımız ellenmiş oynanmıs öbürleri orjinal. neyse yukardada yazdım aklımda deli sorular doğrusu hangisi.

 
Fiyatın bu derece farklı olmasının sebebi dsg highline ötv diliminin dışında kalması. Yani manuel highline vergisiz 120 bin ya da altındadır. O yüzden %35 ötv diliminde. Dsg olan ise 120 bin tl veya üzerinde kaldığı için %50 ötv diliminde fiyatlanmıştır.

 
Dsg için 50 bin fark ? Ben vermem . Versek bide bozulacağı zamanı beklemek korkutucu. 15 bine kadar idealdı fark ama 50 bin .

 
listedeki 50 bin DSG farkı  !  sahibinden de  satışa çıkan ve ilanın sonuna  sıfırı bayide  233 bin lira !!!!   benimm araç  xxxx lira yazanlar için satış ilüzyonundan başka birşey değil (yiyen olursa)

listenin en pahalı aracı 233 lük DSG/high/tdi  için  şu an bayilerde 174-175  e anahtar uzatıyorlar

Manueli ne kadar ?  164-165  

Dsg Manuel farkı  ?  10 bin . 

Zaten olması gereken helal edilmesi farz farkta bu !!!! Tamam rahatlık konfor farkı 10.000 olmalı ama bunun abartı şekilde 15-20 hatta listede 50 ye kadar uzaması tam saçmalık . Dsg alınca sınırsız 7 yıldızlı otel konforu da olmuyor yani ? sol ayağın relax durumuna 10.000 sınır olmalı zaten

manuel bir araca oturup  heyacandan  sol ayağı  sağ ayağına  burgulu şekilde dolanan  sağ eli sol eline karışan geri vitese takayım derken gazlayıp dükkan vitrinine dalan 5 inci  viteste 100 le giderken östrojenik sistem hatası nedeniyle  vitesi 1 e takmaya çalışan hanım sürücüler varsa ? ki varrrr  . Onlara  50.000 dsg farkı az bile (Feminist yaklaşımlar için ayrıca konu başlığı açarız) 

 
Bu farklılık otv üst sınırından kaynaklanıyor manuel olan %35 dsg %60 otv oranlı dilimde olduğu için.

Bayiye gibip fiyat alınca aradaki makas yaklaşık 12-13 bin civarına tekabül ediyor.

 
@Savatage 2. Elde bu karmasanin sebebi tam olarak bu yazdiklarin bence liste fiyatiyla anahtari uzattiklari fiyat arasindaki pazarlik payi bir araba daha aldirir ya dip rakam yazin liste fiyatina yada o rakamdan satin goz ucuyla bakan insani kaciriyorlar farki da degiller yada diger taraftan ikinci araca 175 vereni biliyorum bakip liste fiyatina aa burda 200 25 lira kar ettim mantigiyla 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlarımızın bir çoğu Cevap vermişler, Ardaki Farkın ÖTV diliminden kaynaklandığını :)   Fiyatın bu denli çok olup makas genişliğini.

Ben başka bir açıdan bakmak istiyorum ki oda şurası; Arz- Talep;

Günümüzde artık otomatik araç tercihi ilk sıralarda özellikle de şehir içi trafik durumları ve Yeni Nesil Kullanıcılar, Bayan sürücülerin vazgeçilmez şanzuman tercihi olması buna hızlı bir ivme kazandırdılar. 

Motorlu Araç Kullanmı konusunda, artık Otomatik vites kullanabilmek adına ayrıca Ehliyet verildiği de unutulmamalı. ( eskiden sadece Manuel Araçlar üzerinden Sınav yapılırdı)

Ayrıca son zamanlarda Kullanıcıların çoğu  yakın çevresine ,Halk arasında Otomatik vitesin rahatlığı kullanım kolaylığı vb muhabbetlerin edilmesinin de etkisi yok değil.

*Yıllarca Manuel vites  araç kullanmış ve Manuel  vites araç kullanmayı çok seven birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki  DSG tarzı otomatik aracı Uzun bir süre kullanan Tekrar manuele geçiş yapmayı düşünmüyor. 6 yıla oldu Halen manuel alır mıyım tekrar diye sormuyorum kendime :)  en azından dsg yada Golf tercihim için... Hrkese iyi Forumlar

Yenilik ve Yeni Teknoloji her zaman yenidir iyidir. Mühendislerin bir bildiği vardır diyor saygılar sunuyorum.

 
@Ender Son yapılan istatiki araştırma satılan araçların ağırlığının dizel motor otomatik vites olduğunu gösteriyor, her ne kadar otomatik şöyle böyle denilip dünyanın birçok yerinde manueli olan araçların sadece otomatiği satılsa da (bmw mercedes vb) manuel ve dizelin hala ağırlıklı tercih olduğu aşikar.

 
50 bin tl lik bir fiyat farkı var.Arada ki farkın üstüne 15 20 bin daha eklesen midline plus bi golf 7 daha alıyosun.Aradaki farka değmeyeceğini düşünüyorum tamam dsg çok güzel rahatlık konfor vs açısından ama fiyat farkı ortada.

 

50 bin tl lik bir fiyat farkı var.Arada ki farkın üstüne 15 20 bin daha eklesen midline plus bi golf 7 daha alıyosun.Aradaki farka değmeyeceğini düşünüyorum tamam dsg çok güzel rahatlık konfor vs açısından ama fiyat farkı ortada.
Bu durum sadece Ötv farkından dolayı 1.6 dizel Dsg Higline için geçerli olup ekteki resimde gerçek Dsg fiyat farkı anlaşılacaktır değerli hocam.Aradaki fiyat farkı 17 bin civarı .
8c96fa51ced6e2fcf5fe493423a4af59.jpg


SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

Geri
Üst Alt