Golf 7 DSG Ses Sorunu


osmankirkiz

Yeni Üye
Katılım
17 Nis 2019
Mesajlar
5
Tepkime puanı
4
Konum
muğla
İsim
osman
Arkadaslar oncelikle selamlar allah kaza bela vermesin 60 bin kmde golf 7 1.2 tsi 7 ileri dsg comfortline aracimi aldim tabiki bazen  sans isi dsg ama su an icinde bulundugum durumu sizlerle paylasayim aracta 90 -110 km arasi sadece sicak asfaltta ve muzik kapaliyken gelen kesik kesik vuu vuu vuu sesi var sagdan geliyo gibi saga geciyom soldan geliyor gibi rot balanscima baktirdim porya bilyalar saglam o zamn bi ustama gotureyim dedim ustam eski aracim polo devamli gittigim ustam gittim hayirli olsun sagol falan dedimki ustam 90 km hizi gecince kendi devam etti kesik kesik huu huu huu ses gelir 110 dan sonra kesilir sadece sicak asfaltta duyarsin sok oldum araci yeni goruyor daha karsidan 7 ileri 2014 mu dedi evet dedim bendede audi var 7 ileri 2013 2 yildir oyle kullaniyorum ses porya bilyadan degil ses dsgnin tam cikisindaki dsg aks bilyasi olan yerden geliyor dedi aracin altindan gosterdi napacaz dedim vallahi hepsinde oluyor eger acarsak dsgyi indirirsek 3-4 bin gider zaten ama bende oyle kullaniyorum ne zman 50- 60 km hizda yapmaya basladi o zman gel bakalim dedi aranizda kuru kavrama dsg 7 ileri kullanip bu sorunu yasayan oldumu yetkili servise soracam acaba kronik bir sikintimi bakalim onlar ne diyecek herhangi bir sikinti yaratmiyor ama 90 kmden sonra ki sadece ben duyuyorum artik kafayi taktigim icin aracta baskalari hissetmiyor ben soyledikten sonra hissediyor 😊 ama ben dayanamiyorum bakalim nolacak varsa aranizda boyle problem yasayip giderenler yardimci olabilirmi 🤔

 
@osmankirkiz dostum benimde ilk on dakika kalkış yapıyorum 5. Ve 7. Viteste sangirti sesi geliyor ama sadece kalkışta..yola devam ederken bu viteslerde sıkıntı yok..On dakika sonra durup yeniden kalktıgımda bu ses yok..ne yapmam gerekir? Vites geçişlerinde ses yok..yani 5. Ve 7. Vitesten kalkıştan sonra gaza bastığım zaman sangirti sesi geliyor on dakika sonra kesiliyor

 
@Ezoterika85 dediğin ile alakalı internette bazı forumlarda var bu dsg sisteminin çalışması ile alakalı galiba tek viteslere geçişlerde çift kavramalı sistemde geçisi hazırlarken sürtünme olabiliyo bununla ilgili olduğunu okumuştum ama ben yukardaki sorun için henüz yetkili servise gidemedim ne olacağı belli değil o kadar para verdiğimiz araç 10bin tl masrafta açabilir bakalım artıuk ses 80 km lerde başlıyor ve titreme olayı iyice çoğaldı bu hafta göstereceğim zaman olursa sonucu paylaşırım..

 
@mardan1978 aynı şekilde dsg rulmanı demişti sanayide özel servis muhtemelen sizde aşinasınız soruna 2000 TL ise önemli değil yani bazıları 5-6 bin gider dedi dsg olduğu için müsait olup hala götüremedim kendi servislerine götüreceğim ordanda fiyat alacağım bakalım ne kadar çıkacak. belki aynı civarda çıkar garantili olmuş olur en azından.

 
@osmankirkiz 

@mardan1978 aynı şekilde dsg rulmanı demişti sanayide özel servis muhtemelen sizde aşinasınız soruna 2000 TL ise önemli değil yani bazıları 5-6 bin gider dedi dsg olduğu için müsait olup hala götüremedim kendi servislerine götüreceğim ordanda fiyat alacağım bakalım ne kadar çıkacak. belki aynı civarda çıkar garantili olmuş olur en azından.
abı bence geciktirme  şansımazana  zarar verebilir daha buyuk masrafa   yol açabilir  yaptır bence  

 
Merhabalar,

konuyla ilgili aramalarda çıkabilir diye sonuç paylaşıyorum, sanayideki ustamın ve rot balanscımın söylediklerinin tam tersine sıkıntı poya bilyada çıktı ve değişim sağlandı ses kayboldu. 2 latik porya bilyası değişti.
 
uğutlu porya bilyasından yada şanzıman rulmanından gelır
 

Geri
Üst Alt