park konumunda terk ediniz (DSG)


osmanal51

Üye
Katılım
2 Haz 2017
Mesajlar
300
Tepkime puanı
126
İsim
Osman AL
arkadaşlar merhabalar, yakın zamanda 1.2 dsg aracımı satmayı düşünüyorum, aracım 2016 trafiğe çıkışlı ve yıl sonuna kadar uzatılmış garantisi devam etmekte, 

yalnız arada bi çıkan park konumunda terk ediniz uyarısı benim araçta da mevcut, bu konu ile ilgili kayseri yetkili servise kasım ayında kayıt açtırdım, tabi daha dönüş olmadı, şimdi aracımı satarken bu konu ile ilgili sıkıntı yaşar mıyım, satıcıya tabiki söylemem gerektiğine inanıyorum fakat bi fiyat kırma şekline veya mal kötülemeye dönermi, sonuçta garantisi devam etmekte iken servise kayıt açtırdım, bu konuda ne yapmamı önerirsiniz, şimdiden herkese teşekkürler

 
@osmanal51 hocam yazılım diyorlar eskiden değişim oluyordu bende de çıkıyor sonra 2 _3 ay kayboluyor

 
Çok kafaya takılacak durum değil 

 
@Beşiktaş1903 ben hiç kafama takmıyorum, servise kayıt da açtırdım ama satarken alan insanı nasıl etkiler bilmiyorum

 
Hiç bir şekilde etkilemez çünkü aracı da etkilemiyor 20 bin oldu uyarıyı alalı servis kaydı açtırdım  çok şükür hala sorunsuz biniyorum

Not:servis dönüşte yapmadı😀

 
@osmanal51  P konumunda terk edin ibaresi arıza değil uyarıdır, şanzıman ile ilgili herhangi bir arızaya yol açacak bir durum değildir, söylenen şu anda bir yazılım geliştirildiği yönünde, aracın garanti sürecinde bayide kayıt açtırarak zaten kendinizi garanti altına almışsınız, ileriki zamanda işinize yarayacaktır. Vites kolu mekanizması değişen araçlarda durum düzeliyor ancak kesin çözüm olmadığı için sorunun yazılımsal olarak giderilmeye çalışılacak, şu anda erteleniyor.Kısacası sıkıntılı bir durum değil...

Saygılar

 
wv grubu araçlarda ekrana çok kısa bir süre çıkıp kaybolan sinir bozucu uyarı servis bunun bir sorun olmadığını ve yazılımsal bir uyarı olduğunu aracımı gönül rahatlığıyla kullanabileceğimi söyledi, ayrıca 2019 model araç dahi alsam bu uyarının çıkabileceğini söyledi yani sıkıntı yok rahat olun.

 
Aracım 2016 model,  1-2 haftadır bende de aynı uyarı çıkmaya başladı. Bazen günde 4-5 sefer bazen de günde 1 sefer uyarı veriyor. 2 ay sonra bakım var, o zaman bu sorunuda bildireceğiz artık.

 
Güncel yorum: arkadaşlar merhaba; bugün servise aracı p konumunda terk ediniz uyarısı için randevu alarak gittim, aracı kontrol edeceklerini eğer gerekirse mikro şalter diye bir parça takacaklarını söylediler, neyse bekledim bir müddet sonra bana dönüş yapıldı, araçta herhangi bir probleme veya hataya rastlanılmadığı  dolayısıyla (mikro şalter takılmasına gerek olmadığı) bir müdahalede bulunmayacaklarını sadece arıza ve hata tespitinde işlem yaptıklarını eğer ki aracı p konumunda tek ediniz uyarısı yol bilgisayarında araç durum kısmında hata olarak kaydedilirse servise getirmemi söylediler.  bilginiz olsun. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar merhaba; bugün servise aracı p konumunda terk ediniz uyarısı için randevu alarak gittim, aracı kontrol edeceklerini eğer gerekirse mikro şalter diye bir parça takacaklarını söylediler, neyse bekledim bir müddet sonra bana dönüş yapıldı, araçta herhangi bir probleme veya hataya rastlanılmadığı  dolayısıyla (mikro şalter takılmasına gerek olmadığı) bir müdahalede bulunmayacaklarını sadece arıza ve hata tespitinde işlem yaptıklarını eğer ki aracı p konumunda tek ediniz uyarısı yol bilgisayarında araç durum kısmında hata olarak kaydedilirse servise getirmemi söylediler.  bilginiz olsun. 
Geçen gün vagcom ile aracımı tarama yaparken bu hata vardı ama ben sildim yanlışlıkla  :)  , ama aklımada gelmişti bakım sırasında hatayı görmezlerse felan diye. 

1-2 haftaya bakıma götürecektim, o zamana kadar tekrar verir umarım, yoksa aynı durum ile bende karşılaşırım gibi geliyor.

Aşağıdaki hata bu durum ile ilgili olduğunu sanıyorum;

Address 16: Steering wheel (J524)       Labels:| 5Q0-953-549.clb
   Part No SW: 5Q0 953 521 P    HW: 5Q0 953 569 A
   Component: Lenks.Modul   075 0195  
   Revision: FF033033    Serial number: 20160311400048
   Coding: 0410
   Shop #: WSC 01357 011 00200
   ASAM Dataset: EV_SMLSVALEOMQB 001015
   ROD: EV_SMLSVALEOMQB.rod
   VCID: 3FCFEF171EA5D60A5C-806A

1 Fault Found:
617752 - Selector Lever Park Position Lock Switch 
          B1162 29 [008] - Signal Implausible
          Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00000001
                    Fault Priority: 2
                    Fault Frequency: 12
                    Reset counter: 135
                    Mileage: 28432 km
                    Date: 2019.03.31
                    Time: 15:26:10

                    Ubat 30 Voltage: 14.80 V
                    Ignition State: On
                    Terminal 15: 14.00 V
                    A/D #1: 0.00 %
                    A/D #2: 0.00 %
                    A/D #3: 0.00 %

 
@Zafer araç durum kısmında her hangi bir uyarı veya hata kayıtlı değilse durum yukarıda izah ettiğim gibi muhtemelen.

 
@Sinyal Teyp ekranındaki yerden bahsediyorsanız, orada kimsede yazmıyor bildiğim kadarı ile, bende kaçkere uyarı verdi hiçbirinde orada bişey yoktu. mevcut hata genelde kalıcı değil, mfa ekranında 1 - 3 saniye arası gelip tekrar geri gidiyor.  Bilgisayar bağladıklarında görebilirler ama.  Başınıza tekrar gelirse yakalayabilirseniz fotoğraf çekmeyi deneyin, başlarından sağmış olabilirler. Hangi bayiye götürdünüz siz?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
teyp ekranında sol altta car tuşuna basınca araç durumu var hatta bir araç görüntüsü var herhangi bir hata veya problem algıladığında orda araç görüntüsü  üzerinde hata olarak uyarı veriyor. araç bilgisayara bağlandı herhangi bir problem çıkmadı.

 


Geri
Üst Alt